Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the#1BettyBoop

Depilacja laserowa - tak, czy nie?

Polecane posty

Gość the#1BettyBoop

Hejka, mam 15 lat i chciałam sobie zrobić depilację laserową. Nadchodzi lato, a ja jadę na rejs statkiem i nie chcę straszyć włochatymi nogami. Ile powinnam wziąć zabiegów tego typu żeby pozbyć się na możliwie jak najdłużej włosów na nogach? Stosuję plastry, ale starczają tylko na jakieś 2,5 tyg. Co o tym myślicie?ps. z mamą juz o tym gadałam i dla niej nie stanowi to żadnej przeszkody.

15 LAT...??:-o weź się za nauke lepiej!!!!

Gość the#1BettyBoop
za naukę? w wakacje? (praktycznie)

Gość Marisa Dy
Jednorazowy zabieg nic Ci nie da, koszty są ogromne i taka depilacja jest troszkę bolesna

Gość the#1BettyBoop
wiem ile kosztuje, ale ile trzeba wziąć takich zabiegów?(żeby pomogło)??

Gość Marisa Dy
To jest seria która tam w gabinecie Ci dostosują, poza tym najpierw tzreba zapuścić włoski do pewnej długości, a ilosc zabiegów zależy od gruposci i gęstości włosków...zanim to przejdziesz lato sie skończy...naprawde

Gość Marisa Dy
Obszar poddawany depilacji jest ogolony i oczyszczony. Na skórę a aplikuje się środek znieczulający w formie kremu. Wiązkę lasera wytwarza impuls wysoko skoncentrowanego światła, które jest absorbowane przez pigment znajdujący się w mieszkach włosowych. W tym momencie dochodzi do uszkodzenia pęcherzyków okolicy. Procedura może być nieprzyjemna, ale zwykle nie jest bolesne. Długość sesji laserowej może trwać od kilku minut do godziny lub więcej, w zależności od wielkości obszaru leczonego. Wszelkie pojawiające się zaczerwienienie i obrzęk na obszarach objętych depilacją zwykle ustępuje w krótkim czasie. Większość ludzi natychmiast powraca do normalnej aktywności.

Gość basik_basik...
Minimum 3 zabiegi w miesięcznych odstępach, nie można się opalać w tych miejscach przynajmniej 2 miesiące wstecz. Czym skóra jest jaśniejsza tym lepsze efekty depilacji.

Gość p............................
zapomnij o tym: 1.kowszty sa ogromne 2.trzeba czekac na efekty 3./nie mozna sie oplac przez 1-2 miechy

Gość p............................
zapomnij o tym: 1.kowszty sa ogromne 2.trzeba czekac na efekty 3./nie mozna sie oplac przez 1-2 miechy

juz za pozno depilacje laserem najlepiej zaczac pozna jesienia, kiedy juz nie wystawiamy nog na slonce bzdura o tych trzech zabuegach. srednio jest to 5-8 zabiegow odstep miesiaca miedzy kazdym zabiegiem na 2 miesiace przed pierwszym laserem nie mozna sie opalac, golic depilatorem lub woskiem potem poswiecasz minimum 6 miesiecy na comiesieczne zabiegi laserowe a potem znow miesiac nie mozesz sie opalac itd na nogi kosztuje to okolo 1000 zl (jednorazowo) (jasne, mzona znalezc i za 700 i 1700) yyy...wiec chyba nie uda sie :) aha sam zabieg jest troche bolesny