Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niesmiertelna86

plamy po praniu

Polecane posty

zmienic proszek na plyn do prania, a moze po prostu dajesz za duzo proszku

Gość za dużo płynu
Za dużo płynu, albo za dużo ubrań na raz w pralce i nie ma szans się dobrze wypłukać.

Mi się takie robią jak dam za dużo proszku, albo w pojemniku na proszek w pralce się on zbryla. Albo może pierzesz rzeczy z chusteczkami higienicznymi po kieszeniach?:)

Gość żona poparzona,a nie żona popa
Jeszcze jedna możliwość to niecałkiem drożny filtr wodny.

Gość ARA196
też tak miałam i myślałam, że to od płynu do pkania. Następnym rarem wlałam płyn do prania/zamiast proszku/ i ten sam do płukania i wszystko było ok. Teraz piorę w proszku tylko białe rzeczy /bo przecież nie wyrzucę/ a ciemne tylko w płynie.

Gość obejrz dobrze kolnierz
a najlepiej wez biala szmatka i dosc mocno poszoruj nia po nim, zobaczysz czy ci sie jakies resztki plynu iproszku nie zebraly z poprzednich pran, ja tak ciagle zalatwialam" sobie jasne pranie az ktos na tym forum to doradzil i od tego czasu spokoj, mozesz tez przeczyscic szufladki, wyciagnac je i zajrzec czy nie masz czegos_ grzyba wokol nich i przeczyscic pompe, zycze powodzenia, bo wiem jak frustrujace moze byc robienie prania ;)

Gość mama poltorarocznego
A co zrobic kiedy na jasnej bawełnianej koszulce po praniu wyjda ciemne plamy? Dodam ze to nowa koszulka wiec niczym to nie bylo ciemnym pochlapane wczesniej. I juz po kilku praniach one nie schodza. Dziwne. Od czego to moze byc?

Gość dudek73
kołnierz gumowy to raz a ja zauważyłem że szklane drzwiczki to dwa. mam taką teorię że po kilku latach na tych elementach łatwiej przywiera piana z prania a że jest lżejsza od wody to po spuszczeniu wody nadal tam zostaje. dziś przy wyciąganiu prania zobaczyłem na szkle osad-mokrą bluzą lekko po nim przejechałem i na rękawie pozostał jasny ślad. wydaje mi się że to przy wyciąganiu prania brudziło sie moje pranie i to niezależnie czy prałem w proszku czy płynie-piana robi się przecież zawsze