Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajka80

dziecko odkrywa się w nocy

Polecane posty

Gość Pysia29
To już zależy od dziecka czy chętnie będzie spało w śpiworku czy nie bardzo. U mnie akurat dobrze się sprawdza pościel z czystej bawełny, dzieci nie marzną ani się nie przegrzewają, więc i ja spokojnie śpię w nocy :)

Gość qwer
autorko kupi spiwór!! mloda sie juz nie wykopie z niego mialam spiwor i byl spokoj

Gość aliceinwonderland
Można spróbować ze śpiworkiem, ale jak niektóre dziewczyny wyżej pisały, jeden maluch będzie spała w tym spokojnie, a drugiemu będzie niewygodnie.

Gość bajka80
Dziękuję za liczny odzew. Krawcowa ze mnie żadna, wolę, żeby pościel byłą już ''przystosowana ' do dziecka :) Widzę, żę jednogłośnie jesteście za tym, żeby pościel była z bawełny. A czy wybiorę śpiworek, czy kołderkę, to już kwestia mojego wyboru. Posiadaczki śpiworków Nino- czy dziecko nie przegrzewa się w nim? Czy on tak, jak kołdra oddycha? Bo spod kołdry w razie czego maluch się wygrzebie, ze śpiworkiem sprawa ma się już inaczej...

Gość medi03
Myślę, że to kwestia indywidualna, jak dziecko znosi spanie w śpiworku. Wiem, że niektóre nie lubią. Moja córeczka akurat dobrze znosi spanie w śpiworku. Mam taki bawełniany od Nino, chyba ktoś tutaj już go wymieniał. Pewnie zależy to też od rodzaju materiału, z którego jest wykonany...

Gość maniola29
medi03, nasz syn też przesypia w śpiworku całą noc. Mamy właśnie Nino, o którym piszesz. Może to i kwestia indywidualna, zdarzają się istne małe wiercipiętki ;) Ale bardziej, wydaje mi się, przyczyną, że dziecku niedobrze śpi się w śpiworku jest to, że jest on z tworzywa sztucznego i maluch przegrzewa się w nim, poci, a nie może odkryc. Nasz przepuszcza powietrze, a synek nigdy nie budzi się przepocony. Nie można po prostu kazac dziecku męczyc się w byle jakim śpiworku z tworzywa sztucznego i tyle.

Gość rozaliana
Ja właśnie szukam jakiegoś porządnego śpiworka dla córeczki. Przejrzałam co oferują różne firmy i właśnie rozważam, który kupić. Wybór jest spory, więc ciężko podjąć decyzję ;)

Gość juliejulie
Jeśli zależy Ci na dobrej jakości, to polecam Nino. Kupiłam jakiś czas temu mojej dwójce łobuziaków i nie mam do niej zastrzeżeń. Minął już prawie rok, a pościel wciąż wygląda jak nowa.

Gość mikkimaus
A gdzie można ją kupić? Droga jest ta pościel?

Gość kodzia
A jak się pierze taki śpiworek? Nie ma jakichś problemów z odkształceniami materiału po praniu?

Gość medi03
Nie, no Kodzia, skąd? Taki śpiworek ma wyjmowany wkład, dlatego jest bardzo wygodny w praniu. Także się nie odkształca i łatwo się prasuje. Także zauważyłam, że kolory jeszcze nie zblakły, w przeciwieństwie do innych pościeli.

Gość jo--aa-asia
Mikimaus, za cały komplet takiej pościeli, zmieścisz się w kwocie 200 zł. A możesz ją kupić w sieciówkach i w sklepach z artykułami dziecięcymi.

Gość maniola29
kodzia, nie ma najmniejszego problemu z wypraniem tej pościeli. Warto też wiedzieć, że nawet z ochraniacza na łóżeczko możesz zdjąć pokrowiec i też go wyprać. Długo się nachodziliśmy za pościelą, zanim trafiliśmy na Nino. Wiele kompletów nie miało takiej możliwości.

Gość maniola29
kodzia, nie ma najmniejszego problemu z wypraniem tej pościeli. Warto też wiedzieć, że nawet z ochraniacza na łóżeczko możesz zdjąć pokrowiec i też go wyprać. Długo się nachodziliśmy za pościelą, zanim trafiliśmy na Nino. Wiele kompletów nie miało takiej możliwości.

Gość maniola29

Gość mikkimaus
Widzę, że Nino same pozytywne opinie zbiera. Jadę więc obejrzeć tę pościel na żywo i może kupię od razu, bo potrzebny mi jest na szybko prezent dla mojego dwuletniego chrześniaka, który niebawem ma urodziny :)

Gość mikkimaus
No właśnie ja już sama nie wiem co lepiej. Obejrzałam sobie pościel Nino i przy okazji też śpiworki z tej firmy sprawdziłam. Wyglądają porządnie i sprzedawczyni mi je zachwalała, no i teraz mam dylemat, a prezent muszę mieć już na przyszły tydzień..

Gość u_n_a
Mikkimaus, na to nad czym się tutaj zastanawiać? Mnie się wydaję, że to będzie dobry prezent dla chrześniaka - zależy jeszcze od tego, w jakim wieku jest chrześniak. Ja wprawdzie nie mam dzieci, ale moja bratowa kładzie dziecko do snu w pościeli tej firmy i bardzo sobie chwali tę markę Nino.

skoro sie rozkopuje jest mu ciepło, sam reguluje swoja ciepłote...

Gość slipoka
No ale jeżeli jest w pokoju nie za ciepło, to bardzo niedobrze, ze tak robi. To nie jest dorosły człowiek, który wie co robi. Kołdra powinna być takla,aby oddychała i dziecko jej nie zrzucało nocy.

Gość majkelos
Dokładnie tak. Dziecko kilkumiesięczne czy kilkunasto nawet jak się odkryje i zrobi się zimno to już samo się nie przykryje. To nie jest dorosły człowiek, wiec nie można tak mówić jak Slipok.

Gość edzia098
Tak apropo śpiworków to wtrącę swoje trzy grosze... Dziewczyny, nawet nie wyobrażacie sobie jaka to jest przydatna rzecz na wakacjach dla malucha. Nie zajmuje dużo miejsca, a wbrew pozorom to jest bardzo ważne, gdy wyjeżdża się z maleństwem na wakacje i wiadomo: z tyłu w samochodzie fotelik z dzieckiem, w bagażniku nosidełko i wanienka oraz pieluchy, itp.Idealna rzecz na wakacje, nie trzeba zabierać kołderki, można wziąć tylko kocyk, no jeszcze zależy w jakie miejsce się wyjeżdża i jaka jest pogoda, ale generalnie wystarcza śpiworek.

Gość lidka_waw
Rzeczywiście ogromny komfort, niestety przekonaliśmy się o tym dopiero w tym roku. Do tej pory woziliśmy cały ten majdan, kołderki, podusie etc. Wprawdzie w ubiegłym roku zachęceni opowieścią znajomej, kupiłam dla naszych dzieci śpiworki w Tesco. Co się okazało, chłopcy marudzili, pocili się w nich i przegrzewali.Dopiero jak trafiłam na Nino przekonałam się, że sekret tkwi w materiale, z jakiego taki śpiworek jest uszyty, że nie może to być żadna sztuczna tkanina, tylko 100%- owa bawełna.

Gość Only-mean
iiiiiiiiiiiiiiii

Gość mukielek
Wiadomo, dobra firma w takich sprawach jak asortyment dla dzieci to bardzo ważna sprawa. Ja mam zaufanie tylko do sprawdzonych marek takich właśnie jak Nino czy Feretti.

Gość mikkimaus
No i przekonałyście mnie :D Kupiłam śpiworek z Nino. O tym co napisałyście, że to przydatna rzecz w podróży nie pomyślałam wcześniej, ale tym bardziej się cieszę ze swojego wyboru ;)

Gość krzyżu
A ile za niego zapłaciłaś? Ja też zamierzam kupić śpiworek i szperam po Internecie w tym celu.

Gość IngeElise
Ja kupiłam mojemu synkowi śpiworek właśnie od Nino, trafiłam na nich w internecie. http://www.radar.pl/NINO-spiworek-100x55cm-7-kolorow-45851814/ Wydaje się dobry gatunkowo i jak na taką jakość niedrogi- zapłaciłam za niego 50- parę złotych. Jeszcze nie próbowałam, jak się go pierze, ale nie wygląda na taki, który miałby się zmechacić i stracić żywe kolory po pierwszym praniu :)

Gość fionnnka
Bardzo ładny ten śpiworek. I rzeczywiście niedrogi.