Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jowittttaa

może mi ktoś pomóc? Wysyłka paczki pocztą polską

Polecane posty

Gość Jowittttaa

jak wysłać gitarę, przyjdę z nią na pocztę i powiem, że chce wysłać a panie z okienka mi pomogą?

Gość Jowittttaa
bardzo proszę

Gość AtakaJa
Najlepiej idź zapytaj do okienka jak wysłać gitarę:) A myślę że musisz ją w paczkę wsadzić , zaadresować , wziąć pokwitowanie z nr paczki w razie gdyby się zgubiła i już:)

Gość Jowittttaa
a sprzedają kartony na poczcie? bo ja nie mam żadnego

Gość gupeek
dokladnie - musisz zapakowac w karton, wypchac gazetami (lub folia) zeby sie podczas transportu nie obijalo, dokladnie okleic tasma (wszystkie laczenia tektury - inaczej nie przyjma) po czym na poczcie przykleic taka ladna zolta karteczke, wypelnic ja i podac przez najwieksze okienko

Gość tylko i wyłącznie
nie ,panie ci nie pomogą :) musisz sama zapakować gitarę i zabezpieczyć np.folią bąbelkową :) potem ładnie idziesz na pocztę i mówisz pani ,że chcesz wysłać gitarę ,pani ci zapewne wtedy pomoże i powie ,że trzeba oznaczyć paczkę naklejką "uwaga","ostrożnie" "delikatna przesyłka "lub "przesyłka specjalna "coś na ten rodzaj ,nie pamiętam .Możesz dodatkowo ubezpieczyć paczkę ,podobno nie jest to duży koszt a zabezpieczenie zawsze jakieś :) Nie bój żaby ,ludzie wysyłają poroża ,części karoserii samochodowej to i gitarę ci wyślą :)

Gość hghgfhggfjgjghj
sprzedają tylko niekoniecznie będą mieć odpowiednią wielkość, mi gitary przychodziły pocztą w kartonach kupionych na poczcie

Gość Jowittttaa
a ile taki karton kosztować może? i metr foli bombelkowej,też ją dostane na poczcie?

ja bym na Twoim miejscu niczego poczta polska nie wysyłała odbiorca moze czekac nawet do usranej smierci.. Znajdz jakiegos przewoźnika..

Gość hghgfhggfjgjghj
ale taniej ci wyjdzie wysłać kurierem

Gość Jowittttaa
dlatego wysyłam paczkę z jawną wartością czy jak to tam, w każdym bądź razie chodzi o to że gdyby paczka nie doszła albo została uszkodzona zwracają jej równowartość

Gość Jowittttaa
najniższy kurier w promieni 50 km jest. Nie wyjdzie mi taniej.

Gość gupeek
cos mi sie widzi ze planujesz na poczcie urzadzic pakowanko - obawiam sie ze nie dasz rady - zdecydowanie lepiej w domu. metr folii babelkowej na pewno Ci nie starczy - calosc trzeba co najmniej raz owinac zeby sie nie poniszczylo, tak wiec potrzebujesz co najmniej ze 3 metry biezace takiej folii... osobiscie zapakowalbym to tak: gitare owinal zwykla folia kuchenna, z rolki (zeby sie nie porysowala) ulozyl ja w kartonie, po czym dookola oblozyl zwinietymi w dosc miekkie kule gazetami zakleil dokladnie karton (na pewno nie taka biurowa tasma - szara tasma pakowa chyba najlepsza) opisal w kilku miejscach markerem "uwaga szklo" (a co tam, ze szkla nie ma, na szklo najbardziej uwazaja)

Gość Jowittttaa
najbliższy przepraszam za pomyłkę

Gość Jowittttaa
właśnie to miałam w planach zapakować na poczcie ale widzę że mój plan spalił na panewce może sprawę ułatwi to że gitara jest w pokrowcu materiałowym.

Gość gupeek
i tak musisz miec karton. bardzo malo prawdopodobne by na poczcie mieli odpowiedni wymiar... nawet gdyby jakims cudem mieli - boje sie myslec ile by u nich kosztowal :O w takiej sytuacji, dzieki pokrowcowi mozesz podarowac sobie folie - wystarczy porzadnie oblozyc pogniecionym papierem, zeby sie w kartonie nie poruszala.

Gość gupeek
albo popytaj znajomych - moze ktos kupowal ostatnio jakis wiekszy mebel w ikei ;) to nie zart - Ikea daje swietne kartony, wszystko od niech jest w czesciach, wiec te kartony sa na tyle mocne, zeby to sie nie porozjezdzalo - wystarczy zeby to byla jakas komoda, czy stol - i juz bedzie ok

Gość kurierem nie warto
gupeek Ci prawie dobrze radzi, z tą folią bąbelkową, papierem i kartonem ok. Nie wypisuj tylko durnych haseł typu - uwaga szkło. Na takie coś się nie uważa, tym bardziej jak ktoś nasmaruje markerem i opatrzy wykrzyknikami. Nie ma odpowiedniej opłaty, nie ma żadnego ostrożnie, pamiętaj. Jeśli na poczcie nie dostaniesz kartonu na gitarę. Opakuj ją sama, i folią kuchenną, i pogniecionymi w kulki gazetami, i folią bąbelkową. Pozaklejaj porządnie kartonem i wyślij, albo listem wartościowym, albo przesyłką pobraniową z zadeklarowaną wartością. Wiedz, że dodając świadczenie - ostrożnie, płacisz więcej, ale nie będą Ci rzucać tą przesyłką i dotrze jak należy do adresata.

Gość Herold
I dojdzie pewnie jak mój list

skorzystaj z usług kuriera - z domu możesz zobaczyć, ile to wyjdzie ( np tu http://www.ainkurier.pl/cennik ), w ile paczka dojdzie do miejsca docelowego itp... z tego co widziałem to na tej stronie są nawet porady jak pakować różne typy towarów, więc praktycznie nie musisz ruszać się z domu aby wysłać swoją gitarę ;)

Gość Gitarrowiec
Ja jak sprzedawałem gitarę, to spakowalem ją w pudełko kartonowe, a gitarę obwinąłem folią bomeblkową. Dobrym pomysłem jest również zapakowanie sprzętu w specjalną skrzynkę, taką jak tu: http://www.igopak.pl/produkty/pojemniki-transportowe/

Gość gość
Noo, owinięcie w folię bąbelkową to dobry patent, gitarze nie powinno sie nic wtedy stać. Polecam firmę http://www.elzet-opakowania.pl/ , oni sprzedają taką folię w dobrej cenie.

Gość MartaGościniec
Można też poprosić kogoś o zabranie ze sobą takiej problematycznej paczki - są różne strony, portale społecznościowe które łączą osoby chcące przesłać paczkę z tymi które mogą zwrócić sobie trochę koszty za podróż, np. giveyourbox. Ja raz przesłałam i paczka dotarła bez problemu i cała i zdrowa :)