Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małamiiiiiiiii

MOGĘ BYĆ BEZPŁODNA?

Polecane posty

Gość małamiiiiiiiii

Od kilku lat jestem z jednym facetem. Nie staramy się o dziecko ale BARDZO często zdarzało nam się kochać bez zabezpieczenia . Zwykle był to stosunek przerywany ale często on kończył we mnie. Było to w różnych etapach cyklu ale też podczas owulacji (wiem dokładnie kiedy mam owulację, mam cykle jak w zegarku). Czy to możliwe że mogę być bezpłodna (albo on) jeśli kilkakrotnie uprawialiśmy seks w dniu owulacji i nie zaszłam w ciążę?

Gość postaram się byc kulturalna
w zależności od wieku po roku( niektórzy lekarze mówią że dwóch) regularnego współżycia bez zabezpieczenia możesz podejrzewać że coś może być nie tak.

Gość gryczka
A jesteś pewna, że masz owulację? Bo regularne cykle wcale nie muszą być jej gwarancją. Możesz być bezpłodna lub mieć tylko problemy z płodnością, które da się łatwo wyleczyć (u mnie tak było). Ale mogło być też tak, że po prostu mieliście szczęście - wcale nie tak łatwo zajść w ciążę. Stosunek bez zabezpieczenia w dni potencjalnie płodne to jeszcze nie gwarancja ciązy przecież.

ja mam taka znajoma,ze po JEDNYM stosunku z wtryskiem zaszla...skubana jest niesamowicie plodna...jak krolik:P ale prawda taka,ze moj brat sypial z zona jakies 1,5 roku zanim zaszla,wlasnie tez takim sposobem-raz strzelal,raz nie

no wlasnie jak nie chcesz isc do gina,to moze zacznij mierzyc temperature-zobaczysz czy masz prawidlowy wykres...a moze masz tylko zapchane jajowody,nie martw sie na zapas

pełny stosunek w dni maksymalnie płodne to max 40% szans na ciąże, wiec wiesz... bez załamywania się :)