Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxcgtyuio

Czy mozna usuwac kamien nazebny w 8 miesiacu ciazy?

Polecane posty

Gość xxxxxcgtyuio

Jutro mam wizyte u dentysty ide zalatac niewielka dziurke stomatolog chce mi tez usunac kamien.Czy usuwanie kamienia jest bezpieczne w tym stanie?pytam bo pierwszy raz bede mi usuwac kamien.Do mojej gin nie zadzwonie sie upewnic bo jest na urlopie.

Gość sa rozne opinie

Gość mozna a nawet trzeba

Gość a nawet trzeba
Nie rozumiem jak ktoś dywaguje o opiniach na ten temat. Kamień nazębny = bakterie. Uwierz, bądź nie, ale ja leżałam na patologii z dziewczyną, która miała podwyższone crp i nie wiedzieli o co kaman, porobili wszerz i wzdłuż możliwe badania, aż wpadli na trop uzębienia. Laska nie dbała o temat i z oddziału patologii przeszła się na dół (bo przy szpitalu na dole były przychodnie) do stomatologa. Lekarze ochrzanili ją, ze nie dbałą o zęby. Bakterie te mogą przenikać do krwioobiegu i mogą nieźle narozrabiać. Owszem, prawdopodobieństwo jest małę, ale jest. Więc zdjęcie kamienia nawet wskazane. Zresztą mój ginekolog sam na początku ciązy dwa razy (na początkukażdej z dwóch ciąż) wypytywał mnie o stan uzębienia i uczulał, ze jak coś jest do leczenia to jak naszybciej.

Gość młoda mamuśka1986
myśle że można, tzn ja i kamien miałąm zdejmowany i borowanie przeszłam, raz bez znieczulenia, dwa czy trzy razy z minimalnym... ogólnie to poleczyłam wszystkie zęby w pierwszej ciąży!