Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milenka84

Kapsułki chroniąco-opalające

Polecane posty

Cześć dziewczyny!! Jakie polecacie kapsułki chroniąco-opalające? Teraz zaczął się okres do opalania, na solarium nie chodzę a chciałabym żeby opalenizna się ładnie długo trzymała.

z tego co wiem, to teraz jest mnostwo suplementow diety. ja sie zastanawiam czy nie kupic tych z "domowej apteczki" beta karoten. Ale wole zeby ktos cos polecil

Gość Violet80
Pytanie czy to działa bo czytałam, że te sproszkowane do postaci tabletek poprostu się nie wchłaniają tak jak powinny i skuteczność jest marna :/

Gość solastyna forte,po 1 op
juz bylo widac roznice,tj po 3-4tyg :)

Gość Violet80
Jeżeli już to kapsułki i to się tyczy nie tylko wspomagaczy opalania ale ogólnie wiele składników lepiej rozpuszcza się w płynach. Jak odkopię ten artykuł to wrzucę, teraz mi coś świta, że było coś o karotenie i tłuszczach

Gość Violet80
Tutaj jest jeden artykuł ale to jeszcze nie to: http://www.nie-zla-mama.com/index.php/diety-i-odywianie/178-wszystko-na-temat-beta-karotenu "Beta-karoten podobnie jak witaminy z grupy A jest rozpuszczalny w tłuszczach. Jedząc warzywa i owoce należy pamiętać o dodaniu tłuszczu (np. oliwy), którego nawet niewielka ilość umożliwi wchłanianie się witamin." Wynika z tego jasno, że te produkty co są w kapsułkach zawierający olej, a w nich beta-karoten będą o niebo skuteczniejsze. Tylko czy są takie?

Ja kupiłam te z domowej apteczki i czytam skład i nie mają tłuszczu :/ Zobaczymy czy beda skuteczne.

Używał ktoś Capivit Sun System?? Widze że każdy składnik ma w końskich dawkach :) ciekawe jak działa i czy w ogole coś dziala.

Milenka84 Capivitu nie próbowałam, ja zawsze kupuję kapsułki z beta-karotenem rozpuszczonym w oleju, są o niebo lepsze niż te z beta-karotenem "w proszku"!

Dziewczyny okazuje się, że duży wpływ na skuteczność działania między innymi karotenu ma sposób jego pozyskiwania/ekstrakcji. Najnowocześniejszy obecnie sposób to ekstrakcja w warunkach nadkrytycznych z użyciem dwutlenku węgla, to proces ekstrakcji w niskich temperaturach (ok. 30C). http://www.wirtualnakonferencja.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13%3Aekstrakty-rolinne-z-wykorzystaniem-co2-w-warunkach-nadkrytycznych&catid=5%3Aprzykady-projektow-w-polsce-&Itemid=18&showall=1 Pozyskiwane w ten sposób oleje zawierają bardzo dobre jakościowo i łatwo przyswajalne składniki. Słyszałam, że pozyskiwany jest w ten sposób olej z nasion marchwi ale nie trafiłam jeszcze na kapsułki, które by go zawierały a szkoda.

Gość Magdaq
Wow! Poważnie podchodzicie do tematu! Fajno, dzięki za informacje - rozeznam się za kapsułkami z beta karotenem w oleju. Papa

Gość TakTakTak111
Dobre pytanie. Możecie coś jeszcze polecić ? Jakie macie doświadczenia ? Dziewczyny pomóżcie bo opalam się dużo i zależy mi głównie nad dobrą ochroną skóry !!!

też słyszałam, że olej z nasion marchwi jest rewelacyjny, jak do tej pory spotkałam się tylko z takim w buteleczce do samodzielnego robienia kremów.

Gość Magdaq
Dzięki dzięki pierwszy raz się z nimi spotykam a wyglądają na dobry produkt faktycznie chwalą się tym olejem spróbuję na pewno

Dziewczyny drugi tydzień mija, łykam kapsułki i nie mogę wyjść z podziwu!!! Miałam potwornie suchą skórę, nic mi nie pomagało - było bardzo źle :( a że niedługo wybieram się na urlop i chciałabym się chociaż troszkę opalić, zakupiłam te kapsułki na allegro http://allegro.pl/item1115670617_wyprz_20_norweska_innowacja_golden_skin_opalanie.html i po prostu rewelacja! Jestem zszokowana jak zmienił się wygląd mojej skóry! Staje się coraz bardziej nawilżona i gładka! Polecam wypróbować bo warto. Zobaczymy co będzie za miesiąc jak wrócę z urlopu. Dam znać.