Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vfgtrhtyj

tesciowa twierdzi ze jedzenie makowca w ciazy jest niebezpieczne!!!

Polecane posty

Gość vfgtrhtyj

Moja tesciowa przylazla wczoraj do mnie ja akurat upieklam makowca.Nie dosc ze wyjadla mi pol blachy to jeszcze stwierdzila ze wypieki z makiem dla kobiet w ciazy sa niebezpieczne!!!czy ona juz do reszty zdurniala czy jest w tym jakas prawda???????????

Gość vfgtrhtyj
a dodam ze jestem w 33 tyg ciazy

Gość ewelina318
chyba raczej zdurniała

Gość vfgtrhtyj
tey tak mysle tzm bardziej ze ja od dziecka uwielbialam wypieki z makiem i od poczatku ciazy jem a dziecko prawidlowo sie rozwija

Gość dffvdsv
mak powoduje ospałość ponieważ jak wiemy wyrabia się z niego narkotyki.. ale czy jest szkodliwy to ja nie wiem,wiem,że po maku chce się spać

Gość tak...........
chciała żebyś oddała jej tego makowca:P może ma dziś gości;)

Gość owszem szkodliwe nie jest
ale radziłabym uważac bo mak jest cholernie kaloryczny, a jak przytyjesz 30 kilo to dziecku nie pomożesz a sama......

Gość vfgtrhtyj
o rany jak ja tej kobity nie lubie!!!!szkoda ze mieszka blok dalej i wprasza sie prawie codziennie

Gość vfgtrhtyj
narazie przytylam 12 kg a do konca zostaly mi 7 tyg

no to w sumie nie tak źle

Nie przesadzajcie,że przytyje 30 kg . Ja w ciąży jadłam dużo słodyczy,bo po prostu miałam ochotę i oczywiście wyroby z makiem też . Dziecko było zdrowe ja przytyłam 16 kg. teraz jestem 7 tyg po porodzie i już mi z ciąży nic nie zostało :)

no to jeszcze z 10kg . najgorzej jestw ostatnich tygodniach wtedy to sie dopiero tyje :O masakra.

Gość vfgtrhtyj
ogolnie jest meczaca i wszedzie wtyka nos.2 miesiace temu wypilam przy niej pol szklanki piwka bezakolholowego to prawie mi awanture zrobila i zadzwonila do mojego meza odrazu on sie tylko zaczal smiac i mi powiedzial bym wziela na nia poprawke

Gość vfgtrhtyj
a pare dni temu stwierdzila ze uzywam zlego kremu na rozstepy no ludzie jakas masakra!!!szkoda ze moja kochana mama tak daleko mieszka ...

Gość rwety6u7i
dffvdsv mak powoduje ospałość ponieważ jak wiemy wyrabia się z niego narkotyki.. ale czy jest szkodliwy to ja nie wiem,wiem,że po maku chce się spać]]] buhahahahhahaa to nie z tego samego maku :D :D :D :D

Gość vfgtrhtyj
ach musialam sie troche na forum wygadac bo te babsko mnie czasem do szalu doprowadza .Niech sprobuje tylko sie mieszac w wychowanie naszego synka...

jak kto lubi, jak tam wolałam w ogóle nie jeść słodyczy podczas ciąży, nie tknęłam niczego.....unikalam też makaronów i białego pieczywa, odżywiałam się zdrowo. Przytyłam równo dyszkę, teraz ani śladu, dziecko zdrowe jak ryba.

milimetrowa, pewnie kazda w ciazy malo tyje a po porodzie wyglada jak modelka z wybiegu :D Nie wierze w to ze w 7t po porodzie schudlas 16kg. bredzisz i tyle. Pamietacie moze ostatnio takie temat o tym ile kto przytyl w ciazy i kiedy udalo sie to zrzucic... I WIEKSZOS KOBIET NA KAFE PISALA ZE one od razu po porodzie wazyly tyle ile przed ciaza alebo nawet i mniej :O ja rozumiem 8/20 osob moglo tak napisac ale 18/20 to ja sie pytam gdzie one sa bo ja ich na ulicach nie spotykam.

Gość hehahehi
no ale z tą ospałością to może być prawda. ja słyszałam, że małe dzieci nie powinny jeść maku. słyszałam też, że kobiety w ciąży nie powinny stosować aromaterapii z olejkami z lawendy, bo lawenda też ma właściwości uspokajające i może w jakimś tam stopniu wpłynąć na płód. tzn. spowolnić pracę serca płodu. tak samo jest pewnie z tym makiem. więć nie śmiejcie się, ale teściowa ma trochę racji. a czy jeść makowca?;) napewno jak we wszystkim wystarczy umiar:)

Gość głosuj na Janię .
maku nie jedz bo dziecko będzie w kropki.to jest mądrość ludowa,tak było,jest i będzie !

Schudłam 16 kg ! Dziecko karmiłam 5 tyg piersią,a poza tym mam jeszcze 3 letnia córeczkę i nią też się trzeba było po porodzie zająć,także non sto się ruszałam !!!!! .

Gość kula unoni
jesli cie to pocieszy to ja mam tez upierdliwa i wscibska tesciowa w dodatku strasznie sie panoszy

Gość vfgtrhtyj
nie no ja codziennie nie zajadam sie makiem ale gdzies 2 razy w miesciu pieke makowca i tyle ...

Gość vfgtrhtyj

Gość aka ona 23
WOW A JAK SIE PIECZE MAKOWCA?! :d

Gość gość
Podobno mak pobudza perystaltyke jelit A to może doprowadzić do przedwczesnych skurczow-tak twierdzi położna :)

Gość gość
Mi powiedziano, że mak przyczynia się do rozwoju komórek rakowych. Prawda? Mit?

Gość gość
Piwo bezalkoholowe ZAWIERA minimalną ilość alkoholu, więc jest zabronione w ciąży. Mak też niezbyt wskazany. Zawiera opioidy. Pomyśl, zanim oskarżysz teściową o złe intencje.

Gość Matka Polka
Dnia 18.06.2010 o 17:08, jagoda369 napisał:

milimetrowa, pewnie kazda w ciazy malo tyje a po porodzie wyglada jak modelka z wybiegu 😄 Nie wierze w to ze w 7t po porodzie schudlas 16kg. bredzisz i tyle. Pamietacie moze ostatnio takie temat o tym ile kto przytyl w ciazy i kiedy udalo sie to zrzucic... I WIEKSZOS KOBIET NA KAFE PISALA ZE one od razu po porodzie wazyly tyle ile przed ciaza alebo nawet i mniej 😮 ja rozumiem 8/20 osob moglo tak napisac ale 18/20 to ja sie pytam gdzie one sa bo ja ich na ulicach nie spotykam.

Bo wychodzisz z założenia,że kobiety przed porodem były szczupłe. Nie wszyscy są i chcą być szczupli. Ja akurat jestem z tych szczupłych co przytyly 19kg z czego ostatnie 5kg to rzekłabym "czysta woda".Wydaje mi się ze pod koniec to jest bardziej "puchniecie" niż "tycie". Po tygodniu było 12kg mniej. Powrót do sylwetki zajął 3-4 miesiące. Poród i dziecko każdy przeżywa inaczej. Jest wiele kobiet, dla których jest to stresujące, a stres czasem bardzo odchudza (widziałam u koleżanki), po za tym hormony zaczynają inaczej działać. Z drugiej strony mam koleżanki, które będąc puszyste wróciły do swojej wagi i są zadowolone. Jedna to tqk sir bala ze przytyje, że 2kg przytyla (chyba technicznie to chudla ). A z tym makiem to chodzi o zanieczyszczeniem sokiem z makówki, i nieiwlkie ilości opiatow w nasionach. Tak, są tam i można nie przejść testu na narkotyki. Ale takie ilości nie powinny byc niebezpieczne dla dziecka.