Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrise

Czy można oduczyć się zazdrości?

Polecane posty

Gość Patrise

Mój chlopak twierdzi, że nie jest zadrosny bo mi ufa. ale ostatnio dowiedziałam się, że była bardzo zazdrosny o swoją byłą, która go rzuciła gdy miał depresję. A teraz jest szczęśliwy ze mną i nie wie co to zazdrość. Czy można nauczyć się nie być zazdrosnym? ja myślałam, że bycie zazdrosnym jest albo nie w naszej naturze. czy któryś facet miał taki przypadek?

Gość Magenter
on Cie nie kocha

Gość pouuuui
magenter przestan pierdolic glupoty :O

Gość weronika l.
zazdrość jest dopuszczalna tam, gdzie facet zdradził, kłamał, oszukiwał. tam gdzie tego nie ma, a partnerzy żyją w miarę godnie, wywoływanie szyucznej zazdrości jest chore. po związku z zazdrośnikiem, wiem już na pewno, że ta jego zazdrość była udawana bo sam szmacił się z każdą napotkaną kobietą. :O

Gość Patrise
Mowi, ze kocha... to o co moze chodzic?

Gość Patrise
poza tym jak tlumaczyl mi dlaczego kiedys byl zazdrosny, powiedzial tylko, ze "po prostu niektore kobiety tak maja, ze facet robi dla nich rozne glupie rzeczy i jest zazdrosny"... to zabolalo... czy ja nie jestem dla niego na tyle atrakcyjna, zeby sie bal ze ktos mu mnie odbierze? wczoraj powiedzial, ze mezczyzni boja sie inteligentnych kobiet i ze ja sprawiam wrazenie zimnej na co dzien..

Gość weronika l.
może sprawiasz takie wrażenie. ja byłam dla niego ciepłą kobietą, ale jak widać nie ma reguły. facet mówi, co mu ślina na język przyniesie. nie bierz sobie wszystkiego do serca. a tak naprawdę, też mam wrażenie, że on Cię nie kocha.

Gość no tak_
można ją kontrolować,a gdy zaczniesz ufać nabierzesz pewności siebie i zazdrość pojawi się tylko wtedy gdy partner zachowa się nie tak jak trzeba. więc tłumacząc dalej,jeśli przty swoim partnerze zaczniesz adorować innego faceta,zachowywać się nie tak jak zawsze ,on poczuje niepewność a tym samym zazdrość.Uwaga nie nalezy tak siębawić,ponieważ może przestac ci ufać i porównywać do byłej.

Gość to tu to tamm
moze poprostu mial powody by byc zazdrosnym o ex...

nie można !!!! mój facet jest o mnie cholernie zazdrosny i ja o niego też no i c.hujj przynajmniej zawsze sie trzymamy razem i jakoś mi to nie przeszkadza ;0000 wole to niz pozniej jak te inne niby to " wcale nie zazdrosne" płakać ze facio sie szmaaci na boku heheheh ;ooo w dzisiejszych czasach zazdrość popłaca ;D

Gość Patrise
tylko chodzi o to, ze ja czasem specjalnie prowokuje, ale bardzo dyskretnie, jego zazdrosc... i nic. wczoraj bylam na koncercie z kolega, moj chlopak nie mogl pojsc bo sie uczyl. fakt, moj chlopak wie, ze on nie jest w moim typie. ale specjalnie zalozylam na to spotkanie ponczochy, podkreslilam talie paskiem, a on tylko powiedzial, ze bez paska jest lepiej i puscil mi oko... jestem co raz smielsza w moich prowokacjach, a on nic. czy naprawde uwaza, ze jestem w nim tak do szalenstwa zakochana, ze nie spogladam na innych mezczyzn?

Gość no tak_
Patrise--po co to robisz?

Gość Patrise
no_tak: bo jestem sama o niego zazdrosna... on czesto flirtuje z innymi kobietami, robi to mechanicznie, na moich oczach nawet. nigdy nie powiedzialam, ze mnie to boli, bo czulam sie zbyt dumna, ale moja zazdrosc wzmagala sie i tez pragnelam, zeby on byl o mnie zazdrosny... tylko o jest taki naturalnie, a ja na co dzien nie umiem kokietowac mezczyzn..

Gość Maciek21212
pewnie jestes brzydka/przecietna dla niego i jest pewny ze nikt cie kijem nie ruszy nawet po pijaku wiec zazdrosny nie jest. jak dziewczyna jest atrakcyjna dla swojego faceta to on jest o nia zazdrosny

mi sie wydaje ze twój facio będąc wczesniej b.zazdrosny bo jak sama napisałaś został zraniony boi sie teraz tego okropnego stanuu... i za wszelką cene udaje że nie jest robi wszystko by każdą taką myśl odsunąć od siebie nie chce znowu cierpieć to jest normalny odruch moja droga a ty bardzo zle sie zachowujesz nie możesz chodzić i umawiac sie z jakimiś cycami zeby wzbudzić w nim zazdrośc włąsnie wtedy przekonujesz go do tego że nie jesteś mu oddana i że możesz tak jak ta była odejść!!! to własnie z nim powinnaś spędzać non toper każdą chwile tylko we dwójeczke !! wychodzić razem wspólnie organizować sobie czas zapewniać o miłości i oddaniu!! a zobaczysz że za jakiś czas zaufa ci na maxa i zazdrość powróci w jego głowie z podwójną siłą elo ;DDD

Gość piczkaxxxxxxxxx
sexibejbe ty jestes jakas postrzelona :D

Gość Patrise
chcialabym zeby tak bylo jak mowisz.. ale kobiecie potrzeba takiego ognika zazdrosci w oczach mezczyny, aby czula sie pozadana.. Maciek21212 - mowie o swoich uczuciach, moglby byc troszke delikatniejszy... on powiedzial, ze nie jest zazdrosny bo faceci boja sie inteligentnych kobiet. chyba jestem glupia, ze mu wierze... pytanie do facetow? czy mozecie byc szczesliwi tylko z kobieta o ktora jestescie zazdrosni, czy tylko takie Was pociagaja?

Gość Maciek21212
patrise wez se go odpusc bo on uwaza ze jestes jakas przecietniara/sredniaczka i wzdycha do dup z jpg a o ciebie jest spokojny bo uwaza ze jestes taka beznadziejna iz nikt cie kijem nie tknie. pierdolenie ze boja sie inteligentnych. to zwykla sciema jest i tyle

Gość Patrise
nie umiem sobie odpuscic.. kocham go, a on ponoc mnie. tak mowi, razem mieszkamy. jak chcialam z nim zerwac i kazalam mu sie ode mnie wyprowadzic powiedzial, ze mnie bardzo potrzebuje i ze nie byl jeszcze z kobieta, z ktora potrafilby tak dlugo rozmawiac o roznych rzeczach i nie mial relacji na tym poziomie. moze na tym polega dojrzalosc i moze wlasnie tego oczekuje mezczyzna od dojrzalego zwiazku? ja chyba nie mam na tyle dosiwadczenia... wczesniej mialam chlopakow, ktorzy byli o mnie bardzo zazdrosni, dlatego nie rozumiem co sie teraz dzieje. jestem ladna dziewczyna, za ktora ogladaja sie faceci na ulicy. jego to jakby w ogole nie ruszalo..

Gość ati 18
Co to oznacza? Pisze mi że mnie kocha i że szkoda że nie da mi kwiatka a to nasza 1 rocznica ślubu? I że nie może przyjechać choć dzieli go 100 km od domu. Że ma zajęcia w sob i i nie da rady?????

Gość una locura
A po co Ci jego zazdrość? Co to zmieni w waszym związku? Jak dla mnie to robisz z igły widły, wymyślasz sobie problemy - nie masz się najwyraźniej czym zająć...

Gość Patrise
una locura, a ty nie chcialabys czuc choc ciena zazdrosci ze strony swojego chlopaka? ja nie jestem typem zazdrosnicy, ale zawsze myslalam, jak moj chlopak wychodzil gdzies beze mnie, sprawdzalam o ktorej wrocil, z kim byl. taka zdrowa zazdrosc na zasadzie wypytania sie, ale nie robienia awantur, ze chce gdzies sam wyjsc, bo przeciez wszyscy potrzebujemy tlenu. a on? a on nawet nie pyta... tylko Jak bylo? dobrze sie bawilas? i caluje mnie w czolko. doprowadza mnie to do szalu. moze rzeczywiscie szukam dziury w calym, bo jestem przerwazliwiona na temat wlasnej osoby. ale ja chyba nie umiem zyc bez adoracji, a wiem, ze kiedys kogos innego adorowal..

Gość una locura
Wiesz, dla mnie zupełnie czym innym jest zazdrość a czym innym zainteresowanie gdzie był mój facet, o której wrócił, z kim się bawił czy było fajnie. Pytam go o to nie dlatego, że jestem zazdrosna, a dlatego, że interesuję się jego życiem, martwię czy wrócił bezpiecznie do domu, jestem ciekawa czy fajnie spędził czas. On wie, że zazwyczaj nie jestem zazdrosna, ale tego samego oczekuję od niego, bo nie znoszę gdy ktoś jest o mnie zazdrosny, gdy cokolwiek komentuje, etc. Szlag mnie wtedy trafia, bo sama sobie świetnie umiem wyznaczyć granice w znajomościach z innymi mężczyznami i nie potrzebuję żeby ktoś robił to za mnie. A Ty się określ czy brakuje czy zazdrości czy po prostu zwykłego zainteresowania i adoracji ze strony Twojego faceta, chyba że dla Ciebie to musi się łączyć.. I proponuję szczerą rozmowę, tylko najpierw na spokojnie przemyśl co jest super, czego Ci brakuje, nad czym moglibyście popracować, bo rozmowa o dupie marynie w stylu 'mogłbyś się bardziej starać, adorować mnie, zainteresować się bla bla' nie mówiąc co to dla Ciebie konkretnie znaczy, według mnie nic nie zmieni.

Gość Patrise
dzieki za komentarze, nawet te dajace mi w kosc. dobrze ozbaczyc co inni mysla na ten temant. ja pierwszy raz na forum, jestem dojrzala (chyba?) dziewczyna i wstydzilam sie zglosic z tym do kolezanek, bo samej moj problem wydaje sie troche dziecinny..

ja myślę że nie masz się czym martwić. Sam też nie bywam zazdrosny o dziewczynę jeśli jej ufam i widzę że jej nie interesują inni faceci. Owszem, mogą się zdarzyć sytuacje podbramkowe że wtedy pokaże Ci jak mu na Tobie zależy jeśli jakiś gościu zacznie nachalnie się do Ciebie przywalać, ale tak istnieje możliwość że chłopak nie jest zazdrosny bo całkowicie Ci ufa ;)