Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrwiząbek

WTC a nowa praca

Polecane posty

Gość wyrwiząbek

mój mąz ma WTC z powodu niskich zarobków,teraz zmienił pracę i nie będzie się mu należało WTC.Moje pytanie to-czy musimy oddac całość od kwietnia.Według mnie to nie,poniewaz w danym okresie zarabiał mało. Podpowiedzcie proszę

to zależy ile godzin pracował w tygodniu a nie ile zarobił, jak macie dzieci to jest to 16 h minimum a jak jestescie sami to 30h minimum ,przy kazdej zmianie nalezy zadzwonić i zmienić bo inaczej będziecie musieli oddać nadpłatę

Gość wyrwiząbek
3 dzieci i praca powyżej 40h. Chodzi mi konkretnie czy naliczone do dnia dzisiejszego WTC trzeba oddać? bo nie wiem co oni zrobią- czy wliczą w ogólny roczny dochód,to wtedy trzeba by było oddać,czy patrzą na sytuację bieżącą(np.mało zarabiałam przysługuje mi,zaczynam dużo zarabiać-to koniec z pobieraniem od tego dnia) trochę chaotycznie napisane ale mam nadzieję,ze da się zrozumieć

naliczają od dochódu za poprzedni rok podatkowy nie można przekroczyć coś ok 17tys na rok,to jest trochę zamotane bo biorą rónież pod uwagę ile teraz pracujesz h w tygodniu i też może sie zmienić jezeli będziesz pracowac 16 h jezeli godziny sie zmieniają radzę zgłaszać każdą zmianę

Gość wyrwiząbek
godziny te same i czasami więcej tylko dochód wzrósł i wiem,że przy tym dochodzie nie należy sie WTC ale na CTC się jeszcze łapie

Gość wyrwiząbek
up