Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasik_1985

ciąża 2010

Polecane posty

Gość kasik_1985

Witam wszystkie dziewczyny, które jeszcze nie mają pewności, ale chyba są w ciązy, tak jak ja. Muszę z kimś pogadać, bo nigdy nie miałam kontaktu z kobietami w ciąży ani z małymi dzieciaczkami... a na teście dwie kreseczki (w sumie na pięciu testach :D) W głowie mam tyle wątpliwości, a póki nie mam pewności nie chciałabym zwierzać się koleżankom... bo gdyby coś miało nie wyjśc będzie podwójnie przykro... W środę 23.06. mam wizytę u ginekologa, ale to chyba trochę szybko? Ostatni okre 19.05.2010... Mam nadzieję, że ktoś odpisze :) buźka

Gość kasik_1985
Witaj :) Jak myślisz, czy 23.06. to za szybko na pierwszą wizytę? Ostatni @ miałam 19.05. Czy lekarz będzie już coś widział? A może jest inna metoda niż testy żeby mieć 100% pewności?

Szczerze myślę,że na pierwszą wizytę jest jeszcze za wcześnie chociaż to zależy . Bo czasem i 7 czy 8 tyg nie widać zarodka,ale czasem juz z 4 czy 5 widać :)

Gość kasik_1985
Czyli badanie krwi? Potwierdzi stuprocentowo? Kurczę, wiem że to trochę szybko, ale jestem taka ciekawa i taka zielona jednocześnie :D pewnie nic się po tej wizycie nie zmieni, ale chyba pójdę chociaż zarezerwować kolejny temin, bo kolejki na kase chorych takie że obłęd... u niektórych lekarzy już w tym roku nie ma terminów... Chciałabym już obwieścić całemu światu nowinę, a tu póki co tylko dwie kreseczki... jestem pełna nadziei i obaw jednocześnie. Milimetrowa... 7 tygodni temu zostałaś mamusią :D GRATULUJĘ Jesteś więc na bierząco... Kiedy byłaś pierwszy raz u ginekologa? W którym tygodniu? Quenn... też jesteś w ciąży? Cieszę się że się odezwałyście :D

Tak badanie krwi powinno dać 100% pewność . Pierwszy raz byłam w 7 tyg,a potem chodziłam regularnie co 4 tyg :) P.S Dziękuję bardzo za gratulację i trzymam kciuki,żebyś niedługo Ty mogła tutaj napisać,że spodziewasz się dzidziusia :)

A póki nie mam pewności... mam robić coś szczególnego, albo czegoś nie robić? Kupiłam kwas foliowy i biorę codziennie, a poza tym?

A moja córeczka coś dzisiaj marudna . Cały dzień płacze,jakaś niespokojna jest . :( . Nie wiem co jej dzisiaj . Starsza córka pojechała do dziadków to młodsza za dwie nadrabia :)

milimetrowa wytrwałości zatem życzę! Mam nadzieję że bedziecie tu zaglądać... Idę się czymś zająć żeby nie postradać zmysów od nadmiaru myśli ;) Do potem :D

Ja byłam pierwszy raz 7/8 tyg ciąży i było słychać już serduszko, za tydzień idę na kolejną wizytę. Jeśli chodzi o Ciebie to może być tak, że lekarz stwierdzi tylko rozpulchniona macicę i każe przyjść za tydzień /dwa . Bo jeśli licząc od ostatniej @ to w czasie wizyty będziesz dopiero w 5 tyg Bete możesz zrobić dla pewności i możesz też zrobić toxo jeśli masz styczność z kotami.

http://www.brzuszek.net/5_tydzien_ciazy.html fajna stronka w sam raz dla początkujących :) 👄😍Szliśmy z oddali - cieniem - Spotkaliśmy się - płomieniem -Czem nasze życie - ? -: miłością - Czem miłość nasza - ? -: wiecznością!😍 👄 🌼http://suwaczki.slub-wesele.pl/200603053441.html🌼 👄http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090912560513.html👄 🌼Marzenia zwykle się spełniają, ale nie tak i nie wtedy, kiedy tego pragniemy.kwiatek] 👄😍Szliśmy z oddali - cieniem - Spotkaliśmy się - płomieniem -Czem nasze życie - ? -: miłością - Czem miłość nasza - ? -: wiecznością!😍 👄 🌼http://suwaczki.slub-wesele.pl/200603053441.html🌼 👄http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090912560513.html👄 🌼Marzenia zwykle się spełniają, ale nie tak i nie wtedy, kiedy tego pragniemy.kwiatek]

Taka jedna kobietka... witaj :D Wstyd się przyznać, ale jestem do tego stopnia zielona, że nie wiedziałam dlaczego piszesz że w czasie wizyty będę w 5 tygodniu, dopóki nie przeczytałam opisów na stronce którą podałaś (swoją drogą jest ona SUPER :D dziękuję) Myślałam że teraz jest 2... a to faktycznie - o ile wogóle - 4 lub 5 tydzień... wszystkie objawy się zgadzają łacznie ze zmiennością nastrojów -wszyscy w domu mają mnie już dość ;) Piszcie co tylko wiecie - bo wychodzi na to, że ja nie wim nic :D Buźka

witam! mnie kazano przyjść w 6 tyg. a i tak lekarz powiedział, że za wcześnie tam badać, bo młoda ciąża. Tak więc dopiero przy następnej wizycie cokolwiek się działo i dostałam skierowanie na USG. Nie martw się, na początku wszystkie byłyśmy w tym temacie zielone.

Gość Niuniulkaaaa
A ja testuje jutro rano zobaczymy co z tego wyjdzie Trzymajcie kciuki ;)

Gość hmm.....dziwi mnie coś
dla czego o tak cudownej sprawie nie rozmawiacie ze swoimi partnerami?? tylko siedzicie na forum? dla mnie to dziwne-a w zasadzie niezrozumiałe..... Kiedy byłam w ciąży pierwszej, i teraz, kiedy jestem w ciąży drugiej najwięcej rozmawiam ze swoim mężem. wspólnie przeżywamy ciążę, bo to "my " jesteśmy w ciąży, a nie osoby z zewnątrz...

Cześć dziewczyny :D Co tam u Was? Mnie dopadł kolejny symptom - ból piersi :/ I od kilku dni mam dziwne sny... czy to też objaw? ;) Wiem, że nie powinnam, ale już snuję plany... :D:D:D Mam nadzieję, że wszystko będzie ok Niuniulkaaaa ... witaj :) trzymamy kciuki! Daj znać jak poszło hmm.....dziwi mnie coś... przepraszam, ale co w takim razie tutaj robisz?