Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulaulaulaula

wrzód/czyrak/guzek?

Polecane posty

Gość ulaulaulaula

Witam. Jakiś czas temu w okolicach odbytu, na jednym pośladku zrobił mi się bolesny guzek. Zaczęło się od małego spuchnięcia które przez kilka dni się rozrastało. Jakoś po 4 dniach guzek zrobił się bardzo duży i bolący. Zastosowałam maść ichtiolową, minęły kolejne 3 dni, ostatniego strasznie bolało już nawet przy niewielkim nacisku i piekło. Guzek pękł i wyleciała spora ilość ropy z krwią. Pozostała spora dziura i od dwóch dni ciągle lekko wypływa z niej krew z mała ilością ropy. Martwi mnie to, że wokół dziury wciąż wyczuwam twarde zgrubienie (ropa?). Nie wiem czy to jeszcze zejdzie czy może należy spróbować wycisnąć albo trzeba iść do lekarza? Stosować nadal maść ichtiolową czy może już Rywanol do "zasuszenia" rany? Z góry dziękuje za pomoc :)

Gość 458075047578
Masz czyraka. Natychmiast zgłoś się do lekarza, mój tata miał na to operację, bo za późno poszedł. Okropny ból, nie rób sobie tego. Bądź odpowiedzialna. Jeszcze Cię czymś w tym szpitalu zarażą. Kombinują jak koń pod górę, żeby tylko nie było na nich. A BYŁA PANI U FRYZJERA LUB U KOSMETYCZKI? Wiesz, żeby było potem na kogo zwalić. Najgorsze zapalenie wątroby typu C. Ostrzegam jeszcze raz. Zabiegi są robione niechlujnie, dają znieczulenie , wystawiasz dupę i Ci na nacinają.

Gość 458075047578
lub ropień, też możliwe.

Gość ulaulaulaula
to już w sumie nie wiem co miałaś/miałeś na myśli... iść do lekarza ale nie iść bo robią zabiegi niechlujnie?