Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pro life!

Kara dla kobiet po aborcji!

Polecane posty

Gość urodzilam sliczna niunie
zazwyczaj o aborcji wypowiadaja sie nawiedzone lalunie ktore nic na ten temat nie wiedza ..i po co ? ktos bedzie chcial ususnac to usunie tak czy siak ... ponad rok temu sama musialam dokonac aborcji ( nie dlatego ze chcialam a musialam moje dziecko bylo smiertelnie chore) wczoraj urodzilam sliczna coreczke , jestem przeszczesliwa ..ale ... jak zawsze bylam przeciwna aborcji teraz sama nie wiem.. bo chyba lepiej jak gowniara usunia niechciana ciaze niz pozniej wyrzuci malenstwo na smietnik ???

pro life powiedz mi jeszcze ze jestes przeciwna uzywaniu srodkow antykoncepcyjnych , prezerwatyw itd itd a powiem ci ze jestes nienormalna.. zreszta to sam samo "zabija" nowe zycie jak i aborcja hm ??? a jak jestes taka przeciwna wszystkiemu to moze daj pieniadze na utrzymanie wszystkim kobieta ktore w tym momencie musza dokonac dedcyzji czy maja usunac czy nie bo np nie stac je na leczenie chorego dziecka lub na utrzymanie dziecka ..zabraniac kazdy chce ale pomoc nie ma komu

Gość raczej sympatyczna
wystarczy,zeby nie tylko lekarz ponosil odpowiedzialnosc a tez kobieta. jestem za.

Gość raczej sympatyczna
urodzilam sliczna... - a czy ona to dziecko komus zrobila? a gdzie tatus takiej rozsadnej mamusi? to baby sa glupie i nieodpowiedzialne, i po fakcie szukaja jakiegos wyjscia z sytuacji, zamiast myslec wczesniej.

Gość raczej sympatyczna
i nie widze powodu, dla ktorego mialabym chronic takiego tepego babsztyla, ktory moze czasem mozg uruchomic zamiast nogi rozkladac byle komu, a nie bronic bezbronnego dziecka. jak kobieta wepchnie dziecko pod pociag, mam jej pomagac pozbierac sie po tragedii,a nie ratowac dziecko?

raczej sympatyczna a tobie sye wydaje ze tylko puszczalskie dziewczyny maja taki problem? co jesli kobieta zyje w stalym zwiazku i maz / narzeczony dowiaduje sie ze jego pani jest w ciazy i ucieka zabierajac ze soba wszystko co sie tylko da bo nagle uswiadomil sobie ze jednak takiej odpowiedzialnosci nie potrzebuje ?? kobieta zostaje z niczym i co teraz ??? kobniety sa nieodpowiedzialne tak ?? wydaje mi sie ze jestes facetem , skoro w facetach zadnej winy nie widzisz ... dziecko sie SAMO NIE ROBI , a czasem o poczeciu decyduje przypadek ( peknieta prezerwatywa itp)

Gość bo to kobieta jest wszystkiemu
winna, facet ma prawo ją zostawic kobieta dziecka nie ma prawa zabic. Zabiłabym taką kurwe. urodzilam sliczna niunie - zycze ci zebys została kaleką, została brutalnie pobita i zgwałcona, za to że zabiłaś swoje dziecko a Twoja córka w przyszłości wypieła się na ciebie suko jebana w rui.

Gość i jeśli jakaś gówniara zajdzie
w ciąże to powinna poniesc konsekwencje, razem ze swoimi rodzicami. NIE CHŁOPAK, NIE JEGO RODZICE. TYLKO ONA I JEJ RODZICE bo jej nie upilnowali, chłopiec ma prawo się wyszumiec.

i myslisz ze co ci da ten caly jad ktory saczysz na mnie ??? co ci to da ? na mnie to wraznienia nie zrobi , a jak wolisz np skazywac dzieci na glod , mieszkanie w skrajnych warunkach , choroby , brak pieniedzy na edukacje i leczenie byle by tylko "zylo" , a raczej wegetowalo to prosze bardzo ... jesli ktos nie jest w stanie zapewnic godnych a przynajmnije przyzwoitych warunkow zycia to tego zycia nie powinien dawac

Gość raczej sympatyczna
dziecko sie samo nie robi, ale to kobieta je usuwa. kazal jej ktos z jakims prymitywem seks uprawiac? jak odchodzi- zostaja alimenty. tyko jak sie chce pozbyc problemu to sie widzi tylko wygodne wyjscie z sytuacji. jestem kobieta - i nie znam zadnej normalnej kobiety z normalnym facetem, ktorej facet by zwial z powodu ciazy. zreszta to dziecko ma odpowiadac swoim zyciem za to,ze matka byla tak glupia i slepa, ze nie widziala z kim seks uprawia lub bylo jej wszystko jedno?

Gość raczej sympatyczna
bo to kobieta jest wszystkiemu - moze bez takich zyczen, co?

tak , chlopcy maja prawo do wszystkiego , dziewczyny do niczego , dzieci ze zbirowych gwaltow tez niech sie rodza bo to przeciez tez wina kobiet niech rodzi dzieci ktos kto tych dzieci naprawde nie chce odrzuca je cale zycie , obwinia o wszystko bije i katuje , zobaczymy jaki czlowiek z takiego niewinnego bobasa wyrosnie .. moze spotka na drodze kiedys taka kobieta ktorea tak strasznie jest przeciw aborcji z jej malym dzieckiem i wyzywje sie na nim z zzazdrosci , zlosci , zalun bo on szczesliwego zycia nie mial nigdy

raczej sympatyczna czy ty jestes uposledzona czy co ci dolega ?? czy ty nie rozumiesz ze ludzie sie zmieniaja ?? maz idealny w jednej chwili moze zmienic sie nie do poznania wiedzac jakie go obowiazki czekaja gdy przychodzi na swiat dziecko , alimenty ..wyzyj za nie , jak juz ci sie uda je od faceta sciagnac ... wszystko latwo powiedziec trudniej zrobic. obys nie znalazla sie nigdy w takiej sytuacji

Gość raczej sympatyczna
takie patologiczne zycie wioda najczesciej osoby, ktorych na skrobanke nawet nie stac i w swoich melinach pieprza sie z byle kim.

Gość Grrrga
zgadzam się z lolitama

Gość raczej sympatyczna
nie znajde, bo jestem w stanie utrzymac siebie i nie tylko. to uposledzeni nie potrafia :P

Gość raczej sympatyczna
maz idealny w jednej chwili moze zmienic sie nie do poznania chyba tylko jak zyjesz jego wyobrazeniem lub nie widzisz jak klamie. ludzie sie zmieniaja, ale nie z dnia na dzien. ze zlodzieja nie zrobisz ksiedza z poniedzialku na wtorek.

bo to kobieta jest wszystkiemu powiem ci tak.. moglo i by mnie spotkac wszystko to czego mi zyczysz gdybym tylko mogla odzyskac moje dziecko. gdybys czytal/a uwaznie wiedzial/1 bys ze moje dziecko zmarlo nie z mojego widzi mi sie lecz z powodu nieuleczalnej choroby. w 4 miesiacu ciazy okazalo sie ze moj syn choruje na gastroschize ( nie ma skory na brzuchu , wszystkie organy plywaja w wodach plodowych lacznie z sercem , wszystko jest silnie zakazone i dziecko cierpi) chodzilam do roznych klinik wszyscy zgodnie mi powiedzieli ze ciaze nalezy usunac bo po pierwsze jest maly procent szans na to ze ciaze donosze a po 2 dziecko nie ma szans na zycie poza moim organizmem. gdybgy chodzilo tylko i wylacznie o wytrzewienie jelit moj syn by sie urodzil , potem zostalby poddany leczeniu , ale moje dziecko nie mialo szans. takze najpierw moze dowiedz sie co sie stalo zanim zaczniesz oceniac!!!!

raczej sympatyczna.. pewnie , zawsze w razie niepowodzenia mozesz zostac prostytutka :) poradzisz sobie napewno , stac cie bedzie na nianie dla dziecka , na szkole i na wszystko inne tez

Gość raczej sympatyczna
nie tlumacz sie kobieto, mozna wrednie dyskutowac, ale na personalne uwagi nie reaguj, bo tylko sie uzewnetrznisz, rozdrapiesz rany i zdenerwujesz. podchodzisz do tamatu emocjonalnie a nie z nastawieniem na pyskowke- jak ja i inni tutaj, a szkoda emocji. niedziela jest, wybory leniwie ma byc i nudno.

Gość raczej sympatyczna
prostytutka szybciej zostanie jakas tepa dzida, dla ktorej aborcja to prawie antykoncepcja,na pewno nie ja :) skad Ty podajesz te przyklady jakiejs patologii, prostytucjiaz mierzi taki swiat.

bo tacy ludzie sa !!!!! tylko o nich sie nie mowi ...

Gość i tak sie dowie
a czy wszystkie zgwałcone usuwaja ciaze dziecko jest darem od boga

Gość raczej sympatyczna
jak masz taka kiepska glowe, moze renta jakas?

Gość i tak sie dowie
Z medycznego punktu widzenia aborcja jest wielkim zagrożeniem dla życia kobiety. To właśnie jej grozi śmierć w wyniku krwotoku, przebicia macicy, infekcji. Naraża się na utratę płodności, samoistne poronienia i inne niebezpieczeństwa. Gdyby lekarze mówili o skutkach aborcji, na pewno bardzo mało kobiet decydowałoby się na nią. Np. kobiety, które dokonały aborcji, są bardzo narażone na raka piersi. Badania naukowe pokazują, że aborcja nie tylko niszczy dziecko, ale pozostawia silne ślady w psychice kobiety, jej partnera, a także na lekarzu i pielęgniarce. [tzw. "syndrom poaborcyjny" - przyp. T.K.] Aborcja ma swój destruktywny wpływ na osobowość dokonujących ją lekarzy. Lekarze ci tracą szacunek dla swoich pacjentów, stają się niedbali, niesumienni, wzrasta w nich agresja, wielu zaczyna nadużywać alkoholu, zażywać narkotyki. Mogłem to zaobserwować w mojej klinice nowojorskiej. Nie zdarzyło się, aby któryś z lekarzy był zatrudniony dłużej niż 3 miesiące. Były przypadki molestowania seksualnego pacjentek, a także związków homoseksualnych. (...) Kiedy wykonywałem praktykę lekarską płaciłem 100 tyś. dolarów za ubezpieczenie od oskarżeń ze strony pacjentów. Doprowadzało to do stanu, w którym pacjenci i lekarze stawali się wrogami, tracąc wzajemne zaufanie. Nieuczciwi ludzie robią na aborcji ogromne pieniądze. Tkanki dzieci abortowanych są sprzedawane jako materiał do produkcji kosmetyków lub lekarstw. Niektórzy naukowcy, poprzez manipulacje genetyczne, chcą stworzyć gatunek "podludzi" do wykonywania brudnej roboty. Po 23 latach od wprowadzenia w życie ustawy aborcyjnej w USA etyka lekarska została tak wykoślawiona, że ludzie idący do szpitala nie są pewni, czy lekarz będzie chciał ich leczyć, czy zabić." Dr Stojan Adaević (w przeszłości dokonał około 55 000 aborcji, obecnie - obrońca życia):

Gość jasne:/
ciekawe skad to wzielas matko tereso od siedmiu bolesci:/

Myślisz, że lekarz, który zrobił 1000 aborcji ma jakis syndrom poaborcyjny? Przecież on wykonuje skrobanke z takim samym wczuciem i zaangażówaniem jak ty obierasz ziemniaki. jedyny syndrom na jaki cierpi taki lekarz to syndrom Mercedesa, którego sobie kupił za skrobanki i powolna decyzja o wymienieniu go na nowszy model

Gość dowyimaginowany kafeterianin
Dokonałam takiego wyboru 6 lat temu. Teraz mam 26 lat i nie ma dnia, żebym o tym nie myślała. Byliśmy z chłopakiem w ciężkiej sytuacji materialnej i jego rodzice wywierali duży nacisk na mnie, żebym tylko nie urodziła i nie usidliła ich syneczka. Zrobiłam to i nie wiem, czy będę mogła mieć dzieci, lekarz powiedział, że wszystko poszło bez powikłań i na pewno kiedyś urodzę zdrowe dziecko, ale oni zawsze tak mówią. Mam nadzieję, że Bóg wybaczył mi, bo jeżeli okaże się, że nigdy nie będę mogła być matką to nie wiem, czy dam radę żyć z ta myślą. Miesiąc po zabiegu próbowałam popełnić samobójstwo, bo nie dawałam sobie rady. Niestety odratowano mnie. Nikt z rodziny nie zna do tej pory prawdziwego powodu mojej próby samobójstwa ani nie wiedzą o tym, że ich kochana wnuczka, córka, siostra... popełniła tak okropną zbrodnię, zbrodnię wobec swojego dziecka. Młode dziewczyny, kobiety pomyślcie tysiąc razy a nawet i więcej, bo sam zabieg nie jest straszny, lecz życie po nim to piekło z którego nie wyjdziecie do końca życia...?

Gość to kobieta powinna byc za to
karana, lekarz widząc pieniądze jest całkowicie bezbronny i dla pieniędzy zrobi wszystko jak każdy człowiek.