Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opiekuneczka

Chłopczyk 21 miesięcy

Polecane posty

Gość opiekuneczka

Witam.Opiekuje się chłopcem, 21 miesiecy.Krzyś mało mówi, mniej niż jego rówieśnicy.Ale nie w tym rzecz. W co można się bawić z takim dzieckiem żeby się nie nudziło?Nie może przeciez non stop przed TV siedziec...

Gość ,mn,m,m,mn
wychodzic na spacerki,

Gość opiekuneczka
Ja go pilnuje od 9, o 10.30 on idzie spac i spi tak do 13-14 a wtedy jest goraco i jak wyjsc z nim na spacer?

Gość a ja poszlam po 10 miesiacach
jak to jak?????????? a jak trzeba bedzie akurat wyjsc do sklepu, bo zabraklo ziemniakow na obiad, to co? Matka musi zostawic dziecko w domu i szybko pojsc do sklepu, zeby czasem dziecku za goraco nie bylo? bez przesady!

Gość opiekuneczka
Ja sie nim dopiero drugi dzien bede jutro zajmowala wiec nie ukrywam ze sie troche boje.Zreszta pytałam o zabawyn w mieszkaniu, np gdy pada deszcz.

Gość cukierkowa mama
poogladac bajeczki - ksiazki ze zwierzetami , jakie dzwieki wydaja , sa fajne klocki dla dzieci , mnóstwo zabawek edukacyjnych , jak cos gotuje w kuchni daje mojej córci plastikowe talerzyki łyzeczki itp i ma super zabawe , mozecie pobawic sie piłka , isc na plac zabaw , mozliwosci mnóstwo potrzeba tylko kreatywnosci i czasu , miłych zabaw

Gość opiekunka bez pomysłów to dno

Gość *znudzona*
Coś jeszcze?Jak nie to spier...

No sorry ale to ty jesteś opiekunką i to ty masz mieć głowę pełną pomysłów skoro na własną prośbę chcesz opiekować się dzieckiem... No chyba nie sądziłaś że całymi dniami będziesz siedzieć i patrzeć się w sufit albo spac? Gdzie twoja kreatywność i twórcze myślenie?

Gość cukierkowa mama
na pewno ma w domu jakies zabawki poradzisz sobie , dzieci lubia tez piosenki zwłaszcza te gdzie pokazuje sie do słow , w ostatecznosci jak skończa ci sie pomysły właczysz mu bajki w tv a na nastepny raz spróbuj sie przygotowac , ale na pewno sobie poradzisz wiele zabaw wychodzi tak spontanicznie , czasem proste czynnosci ubarwione zabawkami i słowami moga byc super zabawa , daj znac jak sobie poradziłas

Gość *znudzona*
Tylko ze on jest dosyc speyficznym dzieckiem.Do tej pory opiekowal sie nim przez wiekszosc czasu ojciec, a raczej opiekowal sie to za duze slowo.Facet spal do 11 i dziecko samo sie soba zajmowalo okolo 3 godzin.dlatego teraz trudno zlapac z nim kontakt i wogole zwrocic czyms jego uwage bo on wiekszosc czasu bawi sie sam w swoim pokoju.Przeciez nie po to tam jestem zeby tylko patrzec jak on sam sie bawi.

No sorry ale to ty jesteś opiekunką i to ty masz mieć głowę pełną pomysłów skoro na własną prośbę chcesz opiekować się dzieckiem... No chyba nie sądziłaś że całymi dniami będziesz siedzieć i patrzeć się w sufit albo spac? Gdzie twoja kreatywność i twórcze myślenie?

mozesz z nim spiewac naprzyklad.albo ukladac klocki,puzle tez moga byc,moj patryk jak mial21 miesiecy to piuzle ukladal3elementowe, ale zdolniacha z niego chlopak wiec umia,wiem ze nie wszystkie dzieci umia bo od moich kolezanek dzieci nie umialy, ale moze ten twoj bedzie umiall.no niewiem duzo jest tych gierek roznych.