Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chodzsiecalowac

pierwszy raz.

Polecane posty

Gość chodzsiecalowac

siema , bo ja mam taki problem . mam chłopaka i oboje chcemy współżyć . mam 15 lat , i nie jestem na to za bardzo gotowa , i wydaje mi się , że to za wcześnie , ale z drugiej strony bardzo tego chcę... jestem dziewicą.. boję się ciąży , ale kocham go i nie chcę go stracić , on nie nalega , nawet rzadko o tym wspomina , ja zawszę wchodzę na ten temat , mimo tego ,że wiem ,że on bardzo tego chcę. kiedy już rozmawiamy on twierdzi ,że to jest silne , że to jest natura . twierdzi ,że z czasem nie będzie potrafił nad tym zapanować.. co robić. ? liczę na was.

Gość Klione
poczekaj jeszcze ze 3 lata

Gość bcnbcv vbcnbv vcbchbvc
skoro piszesz że nie jesteś na to za bardzo gotowa to tego nie rób bo tego trzeba być w 100%pewnym a ty młodziutka jesteś więc tym bardziej poczekaj, nie ma co się spieszyć

Gość chodzsiecalowac
tylko ,ze ja go kocham i jestem po prostu przekonana ,że to ten Jedyny. jest kochany i bardzo mnie szanuję , dlatego nie nalega. a mimo tego , ja bym tego chciała , ale po prostu się boje konsekwencji i bólu. wgl , jak to wszystko wygląda .? jakie to uczucie. ?

Gość Klione
albo tego chcesz albo się tego boisz jak się boisz (nie wazne juz czego-czy bólu czy konsekwencji) to tak naprawdę nie jestes gotowa jak sie jest gotowym to ewnetualny ból schodzi na dalszy plan nie rób nic na siłę - nic się nie stanie jak jeszcze trochę poczekasz

Gość chodzsiecalowac
dzięki , ale kazałam mu czekać jeszcze kilka miesięcy , ale wiesz. on twierdzi ,że to siła wyższa , że to nie zależe od niego , czy kłamie.?

tak to pomyśl o tym że żadna metoda antykoncepcji nie jest skuteczna w 100% i co wpadniesz i tak będziesz razem z dzieckiem na utrzymaniu rodziców bez szkoły pewnie i żadnych perspektyw na życie, seks to nie tylko przyjemności i nie powinno się robić tego wtedy kiedy się kogoś kocha tylko wtedy gdy się kogoś kocha i do tego jest sie przygotowanym na ewentualne konsekwencje a ty nie jesteś

Gość chodzsiecalowac
no własnie nie jestem przygotowana , w szczególności na dziecko , ale mój chłopak twierdzi ,że antykoncepcja jest w 100 % pewna. mówił ,że jeśli użyję gumek , oraz tabletek i będę pilnowała tych swoich dni , na pewno nie zajdę w ciążę. ale sporo moich koleżanek już to robiło , i dosyć głupio czuję się w ich otoczeniu.

Gość Klione
jaka siła wyższa? że już nie może wytrzymać? jestem od Ciebie trochę starsza i z całą pewnością mogę Ci powiedzieć, że w tym przypadku nie ma czegoś takiego jak siła wyższa - a jesli się kogoś szanuje to można spojonie wytrzymać takie gadanie ma na celu wpłynąc Ci na psychikę, żebyś się nad nim zlitowała

to ten twój chłopak za przeproszeniem gówno wie, niech sobie przeczyta ulotkę prezerwatyw, jak wół tam jest napisane że żadna metoda antykoncepcji nie jest skuteczna w 100%

Gość antykoncepja nie jest pewna
w 100% NIGDY, nawet jak używasz tabletek anty, gum i czegoś jeszcze równocześnie;) To po pierwsze. Po drugie - czego chcesz? Piszesz, ze TEGO chcesz. Ale co to jest TO? Chcesz mu cos udowodnić? Czy w ogóle kiedykolwiek miałaś orgazm?

Gość chodzsiecalowac
tak sądzisz . ? wiele moich koleżanek namawiało mnie na to , a moj chłopak często o tym myśli , kurdę to trudne. jestem ładną dziewczyną , a on przystojnym chłopakiem , i znajomi trochę się nam dziwią... ,że jeszcze tego nie robiliśmy.

Gość Klione
prezerwatywy to ok. 90% skuteczności, a tabletki w Twoim wieku to gruba przesada - chcesz sobie rozregulowac gospodarkę hormonalna?

Gość chodzsiecalowac
nie , nigdy nie miałam orgazu i nie umiem się masturbować , moze powiedzie mi co zrobic zeby miec orgazm ?

twoje myślenie to jest na poziomie przedszkolaka, zrobię to bo znajomi się dziwią ja piernicze nie chcę cię obrażać więc powstrzymam się od komentarzy

Gość Klione
dziewczyno!!! daj sobie spokój!! połowa Twoich znajomych tego nie robiła, tylko się chwalą, żeby się nie czuc "gorszymi" pomysl o sobie, a nie o tym co sobie pomysla inni jak tego nie zrobisz

Gość chodzsiecalowac
to nie jest tak , ze mowie ,ze to zrobie , bo bardzo sie wacham , ale po prostu informuje was , co mysla o tym znajomi. i nie czuje sie obrazona , i jestem wam wdzieczna za te wszystkie rady ;*

Gość stanowczaaaa
Z cala stanowczoscia nie rob tego, nawet za cene utraty chlopaka, jesli odejdzie, to tyle byl wart. Wspomnisz kiedys, ze ta rada byla naprawde madra. Zareczam Ci, ze jesli sie zdecydujesz, bedziesz bardzo rozczarowana, bo skupisz sie tylko na tym, by on mial satysfakcje. Nie jestes na pewno jeszcze gotowa fizycznie, nie mowiac o tym, ze emocjonalnie i zyciowo. Jedna chwila, a zycie zawiazane. Zadna nawet zdublowana antykoncepcja nie daje calkowietej pewnosci, poczytaj troche chocby w internecie. Nie rob tego swoim rodzicom,a przede wszytkim sobie dziewczyno!!!!!! Chyba wklei sie ze trzy razy, nie chce sie wyslac

W twoim wielu każda miłość się wydaje ta wyjątkową i jedyną.za x lat zrozumiesz.a 100procent ci nikt nie da nigdy.nawet lekarz.nie jedna bezpłodna zaszła w ciążę... Niby lekarze robią wyniki więc czemu? Natura , ciało - nikt w stu procentach nie przewidzi. Tym bardziej młody gość którego swędzi wacek.ta jego siła wyższa się nazywa koledzy.powiedz mu żeby też się chwalił i tyle.

kurcze jestem starsza od ciebie w twoim wieku miałam chłopaka ale mi to w głowie nawet nie było żeby do łóżka z nim iść, a co kto mówił to mi to koło tyłka latało bo to moje życie a nie czyjeś, jak ktoś chce w wieku 15,16lat wylądować z pieluchami w ręku to śmiało droga wolna, ja tam bynajmniej tak nie skończyłam bo niczego pochopnie nie robiłam

Gość chodzsiecalowac
rozumiem was . tyle ,że on na pewno jest tym JEDYNYM . sama nie wiem. każdy patrzy na to inaczej , ale szanuje wasze rady i myślę że macie rację. bo jednak jest niebiezpieczeństwo. tylko jak mu to powiedzieć.. ? No fakt , on ma kolegę , który często mówi o seksie. ? czy on chce to zrobić żeby im zaimponowć. ?

w wieku 15lat jaki chłopak by nie był to się wydaję tym jedynym, ale potem różnie to bywa tyle powiem

Gość chodzsiecalowac
tyle ,ze ja miałam 23120521 chłopaków. i tylko on jest tym na dłużej , jest wyjątkowy , kochany i wrażliwy , chociaż czasem wymagam aby poświęcal mi za dużo czasu.

to niby ile czasu z nim jesteś? skoro wcześniej zdążyłaś mieć taką liczbę chłopaków:)

Gość chodzsiecalowac
prawie rok , ale wcześniej miałam chłopakow na kilka dni , tygodni.

dobra ja tam widzę i tak Cię nie przekonam i zrobisz co chcesz ale wiedz że jest większe prawdopodobieństwo że będziesz tego żałować w tak młodym wieku niż nie żałować

DZiewczyno, tpo CO chcesz robic, jak nawet nie wiesz, co Cię podnieca, co to orgazm?:O Nie znasz swojego ciała. Naprawdę, to co piszesz jest bez sensu. Koleżanki Ci mówią?:O Wiesz, ja też jestem ładną dziewczyna. I co z tego? Mam 25 lat i jestem dziewicą. I to moja osobista sprawa. Z tym, że ja dobrze wiem, jak zrobić sobie dobrze, od 12 roku życia i korzystam z tego, ile wlezie i dobrze wiem, czego chcę. Tyle, że nie mam z kim:) Powstrzymaj się na razie, naprawdę za 3-4 lata będziesz na to inaczej patrzeć.

Zapamiętaj sobie, że jedynym dobrym powodem robienia czegokolwiek w relacjach z innymi ludźmi jest to, że tego się chce. Naprawdę. Ze względu na siebie. Wszystko musi być egoistyczne. Zapamiętaj to sobie:) Jeśłi kogos kochasz, jest Ci dobrze i mio tylko wtedy, kiedy tej osobie też. A jej, kiedy jest miło Tobie. To bardzo silna, egoistyczna potrzeba;) Nie może być tak, żejedna osoba coś robi kosztem drugiej. A Twój chłoak najwyraźniej chce dobrze zrobic sobie... Wiesz, nawet w moim wieku sa facei, którzy potrafią zrozumiec, że nie pójdę do łozka z nimi po tygodniu czy dwóch, że potrzebuję czasu i poznać kogoś. I albo im to pasuje albo nie. Chciałabym Ci jednak powiedzieć, że jedyną osobą, z którą będziesz całe życie jesteś Ty sama. Każda z Twoich koleżanek zajmie się sobą, chłopakmoże się odkochac, znaleźć kogoś innego - to nie jego wina, trudno odpowiadać za uczucia. Ty się możesz odkochać. Rodzina może Ci nie pomóc. Ale ze soba będziesz musiala żyć zawsze. Dlatego powinnaś przede wszystkim byc dobra dla siebie i patrzeć na to, co jest dla Ciebie dobre i korzystne.

Oj kochana, daj sobie na wstrzymanie, naprawdę. Będziesz miała jeszcze dużo czasu żeby tego wszystkiego doświadczyć. Sama mam 18 lat i wiem jak to jest być naciskanym przez rówieśników i ogólnie społeczeństwo. To całe gadanie, że trzeba jak najszybciej pozbyć się dziewictwa... Bzdury. W ogóle nie powinnaś ich słuchać. A co do Twojego chłopaka, to nie rozumiem co to jest za tłumaczenie, że on może nie wytrzymać. Sama mam obecnie faceta, który jest wyjątkowo roznamiętniony i niecierpliwy, ale nie miał problemów z zaczekaniem aż będę gotowa. I kiedy poczułam niedawno że jestem, zrobiliśmy to. Tyle że ja zdążyłam poznać swoje ciało, wiem co mnie podnieca, co mnie kręci... dlatego było cudownie i zawsze będę to dobrze wspominać. Pomyśl, jakie ty będziesz miała wspomnienia o tym pierwszym razie? Zrobiony bez przekonania, bez żadnej wiedzy, tylko dlatego że on naciskał... Bez sensu. Ty musisz zrobić to dla siebie. I o sobie pamiętać. A jeśli on tego nie zrozumie, to znaczy że nie jest Ciebie wart.