Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mamusia

do kiedy smarujecie ciałko dziecka oliwką po kąpieli?

Polecane posty

Gość mama mamusia

Gość dolby dygital
w ogóle nie smaruje dziecka po kąpieli

Gość mama mamusia
a dlaczego nie smarujecie?? wobec was to szkodzi? po oliwce skórka jest taka nawilżona. Uważam, ze nie zaszkodzi posmarowac..

Gość Mamusienieczka
" wobec was to szkodzi? " a może według ? " po oliwce skórka jest taka nawilżona. Uważam, ze nie zaszkodzi posmarowac.. " to po kiego gwinta się o cokolwiek pytasz !!!?

po tego sie Python,bo chce wiedziec do ktorego miesiaca smarowac! omg, czytajcie troche ze zrozumieniem... ja po kapieli nie smarowalam oliwka tylko kremem pielegnacyjnym,aczkolwiek sama oliwke dodawalam do kapeli jak niunia miala te 2-3 miechy.obecnie ma plyn do kaieli z dodatkiem oliwki... jej samej zostalo sporo,wiec czasem po przewinieciu nie smaruje pupy pudrem tudziez kremem a oliwka:)

po tego sie PYTA,bo chce wiedziec do ktorego miesiaca smarowac! omg, czytajcie troche ze zrozumieniem... ja po kapieli nie smarowalam oliwka tylko kremem pielegnacyjnym,aczkolwiek sama oliwke dodawalam do kapeli jak niunia miala te 2-3 miechy.obecnie ma plyn do kaieli z dodatkiem oliwki... jej samej zostalo sporo,wiec czasem po przewinieciu nie smaruje pupy pudrem tudziez kremem a oliwka:)W ustawie z dnia 25 lutego 1964 r. Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz. U. Nr 9, poz. 59, z późn. zm.6)) po art. 96 dodaje się art. 961 w brzmieniu: „Art. 961. Osobom wykonującym władzę rodzicielską oraz sprawującym opiekę lub pieczę nad małoletnim zakazuje się stosowania kar cielesnych

Gość mama mamusia
pytam się do kiedy smarują inni. Jeśli nie potrafisz dobrze doczytać to nie odp:) albo przenieś się z chamskimi odzywkami gdzie indziej.. mnie jak coś drazni to poprostu nie odpisuję i tyle..

omg.net pada.... ostatni raz! po tego sie PYTA,bo chce wiedziec do ktorego miesiaca smarowac! omg, czytajcie troche ze zrozumieniem... ja po kapieli nie smarowalam oliwka tylko kremem pielegnacyjnym,aczkolwiek sama oliwke dodawalam do kapeli jak niunia miala te 2-3 miechy.obecnie ma plyn do kaieli z dodatkiem oliwki... jej samej zostalo sporo,wiec czasem po przewinieciu nie smaruje pupy pudrem tudziez kremem a oliwka. i tak to bylo.

Gość blekotek
miesiąc. Potem używałam kremu Bambino, takiego lekkiego. Odkąd córka skończyła 5miesięcy nie smaruję. Czasem buziaka jak, np. był wiatr, czy słońce. Tyle z kosmetyków.

Gość Hagneta
nie uzywałam nigdy oliwki, nie było takiej potrzeby. zreszta smarowanie maleństwa nie jest dobrą opcja, lepiej wlac kilka kropel do wanienki z woda. W przypadku,gdy już ktoś smaruje, to zakończyłabym,gdy dziecko wychodzi z okresu noworodkowego - 4-6tyg. A Gatki w kwiatki - przyznaję szczerzę,ze ogromnie zadziwia mnie hołd i uwielbienie dla wszystkiego co zagraniczne! Pojechała dziewczyna za granicę i się zachłysneła światem. Porody nasze złe, połozne i lekarze złe, ich zalecenia - zaścianek, nie pamiętam co jeszcze tak tu ganiłas "bo polskie". Ale nie martw się, nasze dzieci mają się równie dobrze jak zagraniczne, może nawet lepiej,bo bardziej zadbane. I jestem pewna,ze gdybyś nie wyjechała to chwaliłabyś swój ogródek.

Nigdy. Dolewałam do wody w wanience jak ich kąpałam w wanience dziecięcej. Potem przestałam używać jakichkolwiek natluszczaczy. Od czasu do czasu jak pojawiały się problemy dermatologiczne to dostawałam maści do smarowania ciała, ale to były specjalne maści na receptę ze sterydami itd a nie zwyczajne natluszczacze. Tak na co dzień jak nie ma problemów ze skórą to niczym ich nie smaruję. Prysznic, mydełko, szampon, pasta do zębów i to wszystkie kosmetyki.

Gość Do nigdy. Kilka kropel do wody
kąpielowej rozwiązuje sprawę całkowiecie.

Jak ja pwiedzialam mojej lekarce ze malą oliwka smaruje to mi powiedziala ze mam uzywac balsamow bo oliwka zakleja i skora nie oddycha ,w sumie po balsamie o wiele bardziej ma nawilzona skore po oliwce miala sucha.Moja ma 2latka i nadal ja smaruje balsamem po kapieli.