Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem ze skórkami

zaczerwienione skórki

Polecane posty

Gość problem ze skórkami

Mam problem ze skórkami przy paznokciach.Niestety muszę je wycinać bo są bardzo twarde i w zastraszającym tempie odrastają pokrywając płytkę, ale przez to cały czas są brzydko zaczerwienione a to zaczerwienienie nie znika nawet przez tydzień, po tygodniu zaś muszę znów robić z nimi "porządek". Jak temu zaradzić? Dłonie moje może nie są piękne ale staram się, by były estetyczne i zadbane, a te zaczerwienienia bardzo szpecą... PS. Postaram się zaraz zamieścić zdjęcie byście widziały o co mi chodzi.

Gość problem ze skórkami
nikt nie pomoże??

Gość nie wycinaj skorek!!!!
zamiast wycinania stosuj preparaty do usuwania skorek i odpychaj je delikatnie z plytki paznokcia, dostepne w drogeriach i olejki, czy tez oliwki do skorek i paznokci. Zrob sobie taka kuracje, stosujac preparaty codziennie np. wieczorkiem, kiedy juz nie bedziesz moczyla rak i odsuwaj skorki. Na poczarku skorki beda rosly niestety i pewnie czasem bedziesz je musiala przyciac cazkami, rowniez zadziorki, ktore sie pojawia, a sa one rezultatem wycinania, ale staraj sie to robic naprawde niedrastycznie, jakies ewentualne zadziorki a nie gleboko skorki, ale z czasem beda coraz bardziej delikatne, obedziesz sie bez cazek. Zaczerwienienia walu okolopaznokciowego jest wlasnie skutkiem zbyt glebokiego wycinania skorek, co moze doprowadzic nawet do zakazenia niestety. A skorki maja to do siebie, ze im agresywniej sie z nimi obchodzisz, tym one agresywniej odrastaja.