Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brunette21

Skutecznosc tabletek anty. po sztucznie wywolanej miesiaczce.

Polecane posty

Gość Brunette21

Witam. Chcialam sie Was poradzic. Mam 21 lat i brak miesiaczki od 2,5 roku. Stosowanie prezerwatyw podczas stosunku bylo dla mnie uciazliwe dlatego pomyslalam o tabletkach. Ginekolog przepisala mi Lutenyl na wywolanie miesiaczki po ktorej pojawieniu sie mialam zaczac zazywac Yasminelle. Tak tez zrobilam. Dzis zazywam 4 tabletke i zastanawiam sie czy w zwiazku z tym ze ta miesiaczka byla wywolywana Lutenylem a nie naturalna, czy jestem juz chroniona przed niechciana ciaza? Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Gość Brunette21
bardzo was prosze o pomoc bo nie mam sie do kogo zwrocic z tym problemem.

jezeli wzielas pierwsza tabletke pierwszego dnia okresu to jestes zabezpieczona juz od pierwszej tabletki

a jesli moge spytac to dlaczego nie mialas okresu az od 2 i 5 roku ? JA tez mialam problemy z okresem ale gdy nie mialam juz 6-sty miesiac to poszlam do lekarza.

Gość Brunette21
ja tez po pol roku bez miesiaczki poszlam do lekarza. ale nikt nie wiedzial co mi jest. chodzilam od jednego specjalisty do drugiego i nastepnego i tak dalej i tak dlaej. dopiero w tym roku okazalo sie ze mam zespol policystycznych jajnikow.

też mialam cyste i zapisal mi tabletki anty i po kilku miesiacach sie wchlonela :) takze jesli nie jest duza to tylko kwestia czasu i powinna sie wchlonac sama.

Gość Brunette21
boje sie tylko bo nie jestem pewna czy po sztucznie wywolanej miesiaczce tabletki dzialaja tak samo szybko. Myslicie ze tak?