Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co ja mam zrobic

Mój chłopak nie zgadza się abym brała tabletki...

Polecane posty

Witam! Niedawno zaczęłam być z cudownym chłopakiem, chcemy rozpocząć współżycie (oboje jesteśmy dorośli i mamy sporo doświadczenia w tej kwestii:) Wcześniej brałam długi czas tabletki antykoncepcyjne, miałam stałego partnera i wszystko było ok. Niestety rozstałam się z nim i przerwałam tabsy. Teraz chcę znowu brać, z uwagi na to, że mam nowego partnera.. Ale jest problem.. Mój facet nie zgadza się abym brała tabsy, ponieważ jego znajoma nie mogła potem zajść w ciąże, a jak zaszła to były powazne komplikacje. Ja wolałabym brac tabletki, dla samej siebie, bo wtedy czuję się po prostu bezpieczniej i pewniej... Jak ja mam mu to wytłuaczyć? On bardzo mnie prosi abym nie brała ich... :( A ja chcę... Nie wiem czy branie tabletek po cichaczu, bez jego wiedzy ma sens, skoro i tak będziemy się kochac w gumie...

Gość odpowiedź na pytanie
To świetnie, że Twój chłopak nie chce abyś brała tabletki z powodów zdrowotnych. To dobrze o nim świadczy :-) Jednak rozumiem też Ciebie, tabletki na razie są najbardziej skutecznym środkiem antykoncepcyjnym. Może w takim razie spróbuj połączyć dwie inne metody zapobiegania ciąży?

Gość a jaką antykoncepcję w zamian
proponuje? Bo to że jego znajoma miała komplikacje o niczym nie świadczy

Gość mrofeczkaaaaaa
a moze pojdz z nim na wizyte do finekologa zeby wszytsko wam wyjasnil, moze to go przekona

Muszę chyba jeszcze raz poruszyć z nim ten temat i jakoś go przekonać... Tym bardziej, że jestem przyzwyczajona do tabsów i wygody z ich stosowania... A oszukiwac go nie chcę, nie widzę w tym sensu skoro i tak i tak będą gumki grane.. No i czuję się pewnie, nie jestem zniewolona jakby;)

Gość wreducha
i dobrze ze Ci nie pozwala. ja przez to badziwie od pol roku okresu nie moge dostac :/

Dobrze, że nie pozwala, ale to nie on będzie miał brzuch przez 9 miesięcy...

Gość a moze zamiast
tabletek krążek dopochwowy równie skuteczny jak tabletki

Gość fghjkl
moj partner tak samo gadal na poczatku zwiazku. Wiesz czemu? Bo jego byla idiotka zapomniala ciagle brac pigulki, chclala po nich a potem chciala go na dziecko niby nabrac. nie mial zaufania. dopiero jak dluzej ze soba pobylismy to mi z tym zaufal. nie daj sie nabrac ze on sie martwi o Twoje zdrowie!

A tak w ogóle na początku ja zaczeliśmy coś tam wspominac o współżyciu to zapytał "Pewnie wolisz się kochac z gumą?" ... Pytanie beznadziejne, od razu miałam przed oczami nas w akcji i sytuacje typu 'nie mam gumek, ale wyjme przed spustem' Brrrr!!!