Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkamalinka89

WYCIEKAJACA SPERMA ...

Polecane posty

Gość kalinkamalinka89

Heyka ! Mam takie pytanie: Czy jak moj facet spuszczał sie do mnie a jakies 25 minut potem gdy lezalam na lozku poczulam wyciek spermy moglo dojsc do zaplodnienia? bylam 2 dzien po okresie.... wogole to robilam test ciazowy dzis i wyszedl ze nie jestem w ciazy ale mam pytanie: czy nie zrobilam testu za wczesnie??????????? bo 2 dni po stosunku robilam test.... prosze o odpowiedz

2 dni po stosunku na pewno nie wyjdzie Ci test bo jest dużo za wcześnie nawet gdybyś była w ciąży test ciążowy robi się w dniu spodziewanej miesiączki a im później tym lepiej

Gość głupota niktórych mnie preraza
Jak mozna niewiedzic podstwowych rzeczy i brac sie za sex. Po 2 dniach od stosunku nie jest sie jeszcze w ciązy!!!! Komórka jajowa jezeli zostanie zapłodniona to sie dzieli i wedruje do macicy i zagniezdza sie nawet kilka dni po stosnku. Na testach jest przewanie napisane ze wykrywaja 6 dniowa ciąze. Tzn zeby ciąza była 6 dniowa musi minąc 6 dni od zagniezdzenia a nie od stosunku, a wiec ok5,6 dni na zagniezdzenie plus 6 dni trwania ciązy to nam daje ok 12dni. I dopiero po takim czasie od stosunku test moze ciąze wykyc. Bierz sie za nauke a nie za sex bo nie masz o nim zielonego pojecia

Gość głupota niktórych mnie pzeraza
Aha odpowiem na twoje pytanie. Oczywiscie ze mogło dojsc do zapłodnienia!!!!!! Wszystko zalezy jakiej długosci sa twoje cykle. A to ze sperma wypłyneła to nie ma zadnego znaczenia

Gość kalinkamalinka89
no to ja sie bardzo ciesze bo chce byc w ciazy i jak sie okaze ze nie jestem to sie zalamię.... chociaz wszyscy twierdza ze 3 dni po okrsie to dni na 100% nieplodne .. ;/

Dziewczyno ale czy Ty jesteś gotowa na dziecko?Wiesz jaką to odpowiedzialność ze sobą niesie? Bo po Twoim poście żadnej dojrzałości u Ciebie nie widać.Jejku robić test 2 dni po stosunku-brak słów mi normalnie.

Gość kalinkamalinka89
smerfetka Tak jestem gotowa wiem ze pytanie nie nalezalo do najmądrzejszych i uwierz mi że mam pojecie o "tych sprawach".. po prostu kolezanka tak mi truje glowe ze 3 dni po okresie sa niepolodne i ze nie dojdzie do zaplodnienia na milion % ze sie wkurzylam i chcialam zapytac kogos na forum jak jest naprawdę. A tescik zrobilam bo tak chcemy miec z chlopakiem dzidziusia ze kapana w goracej wodzie postanowilam sprobowac hcoiaz wiem ze to za wczesnie. Mnie najbardziej martwi to ze po stosunku wyciekala ze mnie sperma- a powiem szczerze nie zdarzalo mi sie to raczej wczesniej i obawiam sie ze nie doszlo do zalodnienia...;/ cholera kolezanka mi ciagle mowi ze na tysiac % nie bede w ciazy jak kochalam sie 2-3 dni po okresie bo to nieplodne dni ;/ a cykl mam raczej co 26-28 dni..

Gość Gargamela
A mnie juz glupota ludzka nie dziwi :) post Eli Sklepikarki (czyt.na glownej) starajacej sie o dziecko, wcale nie jest madrzejszy ;) coz... Biedne dzieci ;) mam nadzieje te starajace sie ;)

Gość monia220
A TAK WOGÓLE TO ILE TY MASZ LAT, BO JAK DLA MNIE PISZESZ JAK ZDESPEROWANE DZIECKO, MAM WRAŻENIE ŻE TO BYŁ TWÓJ PIERSZY RAZ I ŻE NIE JESTEŚ PEŁNOLETNIA... W PRZECIWNYM RAZIE DAŁABYŚ MĄDRZEJSZY TYTUŁBO WYCIEKAJĄCA SPERMA JEST DO KITU...ACHAAA PAMIETAJ NA PRZYSZŁOŚC ŻE PRZEWAŻNIE JAK TWÓJ CHHŁOPAK SKOŃCZY W TOBIE TO KIEDYŚ SPERMA BĘDZIE MUSIAŁA WYPŁYNĄĆ, CZAESEM OD RAZU ACZASEM DOPIERO PO KILKU GODZINACH MAŁYMI PORCJAMI... A CO DO DZIECI TO FAJNE SĄ TYLKO CZYJEŚ JAK SIĘ Z NIMI BAWIMY 2 GODZ, TYG. SWOJE ZAJMUJĄ CAŁY NASZ CZAS NIE WAŻNE CZY MAMY NA TO OCHOTĘ CZY NIE.... DLATEGO DECYZJA O POSIADANIU DZIECKA MUSI BYĆ DOKŁADNIE PRZEMYŚLANA......

Gość qwer
mysle ze nie masz ukonczonych lat i ze wpadlas albo i nie panikujesz pytasz z ciekawosci bo sie boisz a ciazy nie planujesz.

Gość kalinkamalinka89
O rany ......................... Po 1 topik taki a nie inny zeby bylo ciekawie ooo xD po 2 mam 24 lata i jestem w pelni ODPOWIEDZIALNĄ i poukladana kobieta. pozatym nie kazdy wie wszystko prawda ? a chyba od tego jest to forum co nie ? zadalam konkretnie pytania i liczylam na ODPOWIEDZI a nie na ata mojej osoby. A skoro zawsze sie zabezpieczalam z chlopakiem to nigdy nie mialam takich problemow, kiedy przestalismy uzywac zabezpieczenia to pojawily sie pierwsze pytania, obawy niepewnosci itp... to chyba normalne prawda? to ze mam 24 lata nie oznacza ze wszystko wiem. nawet jesli to sa sprawy ktore powinnam miec w malym palcu. Moze to zabrzmi glupio ale nie interesowalam sie zanadto tak dotkliwie takimi sprawami. Mi wystarczy ze wiem co to okres owulacja itp. zawsze sie zabezpieczalismy z chlopakiem wiec troche dziwne to bylo dla mnie ze wyplynela ze mni sperma... skoro uzywalam gumek to takich probolemow nie byl o wiec chcialam zapytac kogos kto sie orientuje bardziej. Widocznie nie jestem taka mądra jak WY ;) ale to nie znaczy zeby mni obrazac .... pozdrawiam wszystjkich bulwersatorów p.s aha testu ciazowego tez nigdy nie robilam bo nie bylo takiej potrzeby wiec stad to pytanie

Gość ann//
Jezeli staracie sie o dziecko to przedewszystkim powinnas isc do ginekologa i porobic wszystkie niezbedne badania zeby zapobiec jakims komplikacjom. A przedewszystkim jeszcze przed zajsciem w ciąze kazda starająca sie kobieta powinna brac KWAS FOLIOWY!!!! Jego niedobór powoduje powstanie cięzkich wad u płodu!!! Widzisz decyzja i starania o dziecko sa tak wazną sprawą ze takie pytania powinnas zadawac zanim jeszcze zaczeliscie sie starac i to najlepiej lekarzowi. Jesli planujecie dziecko to biegiem do ginekologa. Trzeba porobic odpowiednie badania! Czy wiesz ze np jakies zaburzenia hormonalne albo np brak jakis witamin w twoim organizmie moze byc tragiczne w skutkach dla twojego przyszłego dziecka?!

Gość ann//
Pytałas o mozliwosc ciązy. Ciąza jest jak najbardziej mozliwa w twoim przypadku. Widac ze twoja kolezanka nie dysponuje wiedzą na ten temat wiec nie słuchałabym jej rad na twoim miejscu. W twoim przypadku gdy masz dosc kroptkie cykle to zapłodnienie jest jak najbardziej mozliwe bo plemniki mogą przezyc w drogach rodnych kobiety nawet kilka dni i poczekac az komórka jajowa dojrzeje. Przy bardzo krotkich cyklach mozna nawet zajsc w ciąze kochając sie w trakcie okresu!!! Moja kolezanka tak zaszła. A to ze sperma wypływa o zupełnie normalne!!! Przecierz pochwa jej nie wchłonie!!!! Zapewniam cie ze to co powinno w tobie zostac aby doszło do zapłodnienia napewno zostało. Jakas czesc spermy ZAWSZE wypływa po stosunku. Nie ma mozliwosci zeby cała sperma została w tobie.

Gość dokładnie tak jak kos napisał
wyzej to ze nasienie wypłyneło nie zmniejsza szans na ciąze!!! Nasienie zawsze wypływa, a do zapłodnienia nie potrzeba go duzo

Gość kalinkamalinka89
wiem ze zajscie w ciaze jest prawdopodobne ... zawsze jest. Nie mam 5ciu lat by o tym nie wiedziec ;) ale chodzi mi nabardziej o to czy podczas DNI NIEPLODNYCH mozna zajsc w ciaze? zetknelam się z powszechna opinia ze po okresie 3-6 dni sa to DNI NIEPLODNE i w tym czasie kobieta NA PEWNO NIE MOZE ZAJSC W CIAZE. kolezanka tez mi to non stop powtarza. I to mnie podlamalo bo naprawdę myslalam ze moze dojsc do zaplodnienia. Dojsc- dojsc zawsze moze to ja wiem ale liczac sie z faktem ze bylam swiezo po okresie to zwatpilam w to ze zajde w ciaze... ;/

Gość aann//
To czy masz dni płodne i kiedy mozna stwierdzic tylko mierząc temperature, obserwując sluz, wykonując testy owulacyjne albo prowadząc monitoring cyklu u lekarza. Innych metod nie ma. To ile dni po okresie jest niepłodnych i czy wogule są to zalezy od tego jakiej długosci bedzie dany cykl i kiedy wystąpi owulacja. A to jaki bedzie dany cykl dowiesz sie na koncu jak dostaniesz okres. Wiec takie suche wyliczanie ze tyle dni po okresie jest bezpłodne mozna sobie wsadzic w tyłek bo z róznych powodów owulacja moze sie przyspieszyc lub opoznic

ann to ze zaczeli starania nie oznacza ze trzeba natychmiast robic badania bo nawet jak sie chce to wiekszosc ginekologow zleca badania dopiero po roku nie udanych staran. Oczywiscie mozna zrobic je prywatnie ale koszty sa spore.

Gość bananowy smaczek
Nie bediesz w ciazy na bank to nierealne jak po okresie sa dni nieplodne. nie ma szans na ciaze pozdro

Gość adunia88
ja też mam tak że mąż konczy we mnie i zaraz mi to wylatuje :/

Gość tygrysica ciocia locia
Kobity !!!!!! nie zajdziecie w ciaze jesli piszecie ze kochalyscie sie do 3 dni po okresie!!! sa to dni jak najbardziej nieplodne wiec mimo iz facet sie spuscil na pewno ciazy nie bedzie i chyba kazda to potwierdzi.,

to czy sa to dni płodne czy niepłodne zalezy tylko i wyłącznie od tego kiedy występuje owulacja, a nie od tego kiedy sie skończył okres. jak sa cykle krótkie a okres długi to i podczas okresu mozna zajść. a sperma wylatuje, to przeciez normalne i oczywiste. mialaby zostac u Ciebie w drogach rodnych i sie tam rozkładac? to co potrzebne do zapłodnienia zostanie z pewnością.

Gość gryfonek100
nie prawda, nie prada, nie prawda! w przypadku kolezanki ciazy tutaj nie bedzie! zalozyc sie moge o 100.000 tys! to nierealne skoro mowi iz wspolzyla w dniach nieplodnych a jak powszedniewiadomo dni te wystepuja zarazp o okresie 3-7 dni po miesiacce to dni jak najbardziej nieplodne! przykro mi droga kolezanko ale w ciaze nie zaszlas. szanse na to są nikłe.

"to nierealne skoro mowi iz wspolzyla w dniach nieplodnych a jak powszedniewiadomo dni te wystepuja zarazp o okresie 3-7 dni po miesiacce to dni jak najbardziej nieplodne!" kuźwa, weź ty sobie coś poczytaj o płodności i niepłodności w trakcie cyklu, a nie piszesz głupoty.

Gość gryfonek100
No to jak kolezanka zajdzie w ciaze to przyznam Ci racje fru fru ;] ale moge sie zalozyc ze tak sie nie stanie ;] ;] ;] a potem to ty sobie mozesz poczytac :D

ja nie twierdze że ona zajdzie w ciążę bo nawet w najbardziej płodnym czasie kobieta ma max 40% szans na ciążę, ale twierdzę że kategoryczne zapewnianie że 3-7 (!) dni po okresie sa bezwarunkowo niepłodne to bzdura. wszystko zalezy od długości cyklu i momentu owulacji. jesli dziewczyna ma owulacje wczesnie to dni plodne zaczynaja jej sie wczesnie i moze zajsc w ciążę od razu po okresie. dziewczyna ma krótkie cykle, a owulacja występuje na 10-16 dni przed koncem cyklu. zakładając że ma krótki cykl (26 dni) i wczesną owulację (16 dni), to wychodzi że ma owulację ok 10dnia cyklu!! a za dni potencjalnie płodne uwaza się 6 dni przed owulacja, czyli moze byc płodna od...4 dnia cyklu. wiec juz nawet w trakcie okresu, a co dopiero mowic o paru dniach po... wszystko zalezy od tego kiedy ma tę cholerną owulację. a nie ile ma okresu i ile dni po nim jest. wiec moze jednak doczytaj odrobine.

Gość znak zapytaniaa
to ze sperma wycieka po stosunku to chyba jak najbardziej normalne prawda? ... dziwi mnie niewiedza niektorych kobit ;] ciaza mozliwa jest w twoim przypadku tak jak to ze jej nie bedzie ... szczerze powiedziawszy to tez spotykam sie z opinia ze 3-7 dni po okresie to dni nieplodne i kobieta moze wspolzyc bez zabezpieczenia bez obaw, ale niestety nie praktykowalam wiec ci nie powiem jak jest naprawde. wez tez pod uwage ze kazda kobieta ma inny organizm... zrob test po 2 tyg od stosunku albo najlepiej dzien przed/ w / miesiaczki

Gość miśka19/
mam pytanko jak chłopak się spuszcza kilka dni pod rząd czy może dojść do ciąży mnogiej czekam na odp