Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wątpliwosci...

Tabletki anty a ciąża

Polecane posty

Gość mam wątpliwosci...

czy jezeli w trakcie zazywania tabletek anty jakims cudem zajde w ciąże i nie bede o tym wiedziała i dalej przez jakis czas bede brała te tabletki to moge zaszkodzic dziecku?????

Gość mam wątpliwosci...
Kamilla23 jestes tego pewna. Miałam zapytac ginekologa ale zapomniałam a nastepna wizyte mam dopiero za 2 miesiące. Jakos strasznie mnie to meczy

Gość mam wątpliwosci...
a tak wogule dzieczyny myslicie ze jesli ktos regularnie bierze tabletki, nie zapomni zadnej, nie wymiotuje, nie bierze jakis leków ktore moga osłabic działanie anty itp to mimo to moze zajsc w ciąze?

Zawsze jest ryzyko... ten 1 % zawsze jest. Moja koleżanka, brała regularnie, co do godziny i zaszła w ciążę, ale wiesz... mogła mieć biegunkę, mogła wymiotować, nie zwrócić na to uwagi, w związku z czym tabletka mogła się nie wchłonąć. Niemniej jednak to zjawisko bardzo rzadkie, by zajść przy odpowiednim braniu. Uważam, że tabletki, to jedna z najlepszych antykoncepcji, wydaje mi się, że najskuteczniejsza. Gdybyś jakimś cudem zaszła w ciążę i dalej brała tabletki, to z tego co mi wiadomo, nie mają one wpływu na płód w pierwszych tygodniach... nie martw się. A czy podejrzewasz coś u siebie?

Gość 22.06.
Jeżeli zaczynam brac tabletki po raz pierwszy to kiedy zaczyna siie moja bezpłodność? w dniu w którym biorę pierwszą tabletkę?