Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia_119

Zgubione prawo jazdy!

Polecane posty

Gość Klaudia_119

W sobotę zgubiłam prawo jazdy w okolicy Wydziału Leśnego Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie na nazwisko Klaudia Grzesiak. Uczciwego znalazcę proszę o kontakt. Mam również pytanie dotyczące tematu. Moja praca wymaga ode mnie jeżdżenia samochodem. Dowiedziałam się, że nie mogę korzystać z niego do czasu aż odzyskam plastik. Nie mam jak stawić się w Wydziale komunikacji ponieważ od trzech lat mieszkam w Krakowie i tutaj też pracuję. Czy jest możliwe wyrobienie prawa jazdy w innym mieście niż tym z adresu zameldowania? Jak można przyspieszyć procedurę? Nie rozumiem jak to jest możliwe że nie można wystawić zaświadczenia i normalnie jeździć skoro mam prawo jazdy... Pomóżcie proszę Klaudia

Gość Klaudia_119
Na prawdę nikt nie był w podobnej sytuacji?

Gość wydaje mi się, że
możesz jeździć przecież masz prawo jazdy, no tylko,że nie przy sobie i w razie zatrzymania przez policję zapłaciłabyś 50zł mandatu za brak dokumentów, a nie 500zł za brak uprawnień,a co do wyrobienia prawa jazdy-chyba można, sama wypełniając wniosek o wydanie prawa jazdy napisałam wydział komunikacji, który najlepiej mi pasuje,a wcale nie byłam tam zameldowana, ale może się teraz coś zmieniło, najlepiej zadzwonić i się zapytać:-)

Gość gość
Że się podczepię... skoro już mowa o prawkach w Krakowie, to macie może jakiś dobry namiar na szkołę jazdy w naszym pięknym mieście? Większość moich znajomych poleca Albar, podobno szybkie postępy i mega przyjazna kadra. Słyszeliście coś o nich? A może sami tam robiliście? Z góry dzięki za wszystkie opinie ;)