Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..tajemnicza..

Odchudzanie od teraz !?

Polecane posty

Gość ..tajemnicza..

witam.. chciałabym zacząć odchudzanie. mam dość dużo do zrzucenia bo przy wzroście 170 ważę ponad 90kg:/.. moja znajoma schudła jakiś czas temu 17kg przez pisanie bloga. uznała,że niekoniecznie musi widzieć osoby z którymi się odchudza a to daje doskonałe wsparcie.. jest moze ktoś kto sie przyłączy?

Gość teraz juz chuda
kochanie jedziesz.. zacznij Dukana ja zeszlam ze 100 do 67 i jestem megaaa happpppyy

Gość ..tajemnicza..
dukan to dieta tak? no ale wiesz boje sie efektu jojo.. zaczne jesc jakoś inaczej potem pozwole sobie na coś innego i paaach kilka kilogramów na + .. mam nadzieje,że uda mi się bo już sama się męczę ze swoim wyglądem...

aha aha, tylko uważaj.... bo ja z 96 wpadłam w anoreksje i w psychiatryku mnie leczyli :P

Gość teraz juz chuda
Husky.. dej se spokój na dzisiaj wiem ze jestes napalona ale jak cos to dzwon.. stara albo sie podejmujesz i sie dietujesz a potem utrwalasz albo nic z tego..

Gość ..tajemnicza..
no tak wkoncu odchudzanie to podjecie czegos na cale zycie.. nie tylko na chwile.. wiem to.. ale juz probowalam roznych diet i nie skutkowaly :/

Gość bijacz
ohhh a ja właśnie zamówiłam sobie 2 pizze familijne: 1 z kurczakiem, zielonym groszkiem , pieczarkami i potrójnym serem a drugą hawajską :) zaraz popiję to colą i przegryzę Lays'ami o smaku zielonej cebulki :)

to jednak trzeba miec samozaparcia. wyjedz gdzies, tak zeby byc z tym sama, albo z kims kto tez jest na diecie. u mnie tez NIC nie skutkowało, dopuki cala rodzinka na diete nie przeszła i w lodówce była sama "Woda"

Gość teraz juz chuda
i 20 kg w przodzie... Kup sobie ksiązke i przeczytaj a potem mysl nad odchodzaniem.. P. dukan " nie potrafie schudnąć"

Gość ..tajemnicza..
bijacz - piszac to dajesz sobie satysfakcje? nie masz czego bo w tym momencie jestem taka '' napalona '' na diete, ze nic mi to nie robi. ;) husky - nie mam szans na wyjechanie - praca .. dopiero na urlopie bede mogla cos wymyslec. no tak to jest to inni domownicy jedza- ty rowniez masz ochote.

ale tylko na początku. zacząć jest najgorzej.... potem się juz czlowiek tak wyrabia, ze..... przynajmniej ja :D

Gość nie zgadzam sie z przedmowca
odchudzanie wcale nie oznacza, ze juz zawsze musisz jesc gotowane na parze warzywa, zalezy tylko jak chudniesz. Ja schudlam przez ostatnie 6 - 7 miesiecy 7 kilo, moze to i nie duzo, ale nie zmienilam swoich nawykow zywieniowych a jedynie zaczelam sie wiecej ruszac (kupilam sobie psa, i ruch po prostu stal sie obowiazkiem a z czasem przyjemnoscia). Lubie slodycze, lubie spaghetti, jem tez warzywa i owoce, bo lubie, ale nie zamiast czegos tam. Dodam tylko, ze mam tendencje do tycia, a jednak dzieki ruchowi kilogramy zaczely spadac. Dolaczam sie wiec do autorki, bo jeszcze ponad 20 kg przede mna, ale z takim tempem plus troche wiecej ruchu (planuje basen i silownie) mysle, ze za rok wroce do swojej wagi sprzed 6 lat! (przez te 6 lat przytylam 30 kg i chce tylko wrocic do mojej wagi)

moze zacznij się w chwilach glodu zapychać czymś?? np ogórki z jogurtem naturalnym ? ale generalnie najlepsza dieta to 5 posilkow dziennie co 3h, codziennie o tej samej godzinie.

Gość ..tajemnicza..
no wlasnie wiem. żołądek sie skurczy i po jakims czasie nawet na slodycze nie ma sie ochoty. ten pozcatek jest najgorszy i jego sie boje.. kilkakrotnie probowalam juz cos ze soba zrobic.. i zawsze wygrywalo obrzarstwo :/

Gość bijacz
tak, mam cholerną satysfakację, bo wiem, że kłamiesz, próbując tym tak naprawdę ukryć swoją fascynację jedzeniem i właśnie w tym momencie napaliałaś się na to żarcie a nie na żadną dietę! Rozszyfrowałam Cię, ha ha ha!!! :classic_cool:))

Gość ..tajemnicza..
nie zgadzam sie z przedmowca - widzisz Ty w 6 lat 30 kg..a ja w ROK 20 ! jak tak dalej pojdzie i nic z tym nie zrobie za 4 lata bede miec okolo 180 kg :/ .. Husky - tez mysle,ze takie posilki sa dobre. 5 razy dziennie ale malo. oszukiwanie zoladka poprzez picie wody przed posilkami . lecz ciezko jest zjesc jednego klopsika gdy jadalo sie 5 :|

Gość xxxx123
Robie ta diete i efekty sa super

Gość ..tajemnicza..
nie nie rozszyfrowalas mnie :D zawsze przed dieta ktora palnuje mam dzien obrzarstwa. zjadam wszystko.. i nie boj sie, zdarzylam zjesc duza pizze z pieczarkami szynka i serem ;) pozdrawiam

ale kto powiedział, ze mas glodowac? kochana.. można takie cuda tworzyć, ze szok :D owszem, zjesz sobie 3 niewielkie posilki.. i mozesz sobie tutaj pozwolić na cos smacznego (ale malo) a 2 posilki robiłam takie duuuuże, na caly talerz.. no ale trzeba wiedzieć co jesć ;) np grilowana ryba z warzywami i surówką.. dzisiaj np jadłam piers kurczaka z sosem na bazie jogurtu naturalnego (zero tluszczu, sos gotowany) do tego gotowany kalafior i miseczka pomidorków z cebulką. najadłam się FUUUL z czystym sumieniem :) na diecie juz nie jestem jako takiej odchudzającej, no ale własnie nawyk zdrowego jedzenia mi został :P

Gość nie zgadzam sie z przedmowca
ja tez pierwsze 20 kg w rok, nastepne kg dochodzily z czasem, teraz juz gdzies od roku waga drgnela w dol

Gość bijacz
spoko, ja tylko żartowałam ;) to świetnie , ze jestes przygotowana do diety, nawet Ci tego zazdroszczę ;) i życzę powodzenia! Szczerze ;) Pozdrawiam;)

Gość ..tajemnicza..
husky - tez mysle ze mozna cos wymyslec zeby ladnie wygladalo. bo wkoncu lepiej jesc cos co ladnie wyglada niz jakies bzdurki na talerzu.. mysle,ze postaram sie jesc te 5 posilkow dziennie.. jak na razie ograniczam sie z jedzeniem bo musze zmniejszyc zoladek.. jem tyle co moj facet a czasami nawet wiecej :/.. a teraz mam motywacje do tego by schudnac.. nigdy mu to nie przeszkadzalo.. chociaz jak sie poznalismy mialam 20kg w dol.. ostatnio jednak powiedzial mi,ze chcialby zebym troche zgubila.. nie chcial mowic dlaczego lecz po moim , ze tak napisz e'' truciu mu dupy '' powiedzial .... 'ktos mi kiedys powiedzial,ze dziwnie wyglada jak dziewczyna jest wieksza od kolesia' zdenerwowalam sie strasznie i od razu zaczelam myslec o diecie.. nie wiem jak to dalej bedzie..

Gość ..tajemnicza..
nie zgadzam sie z przedmowca - no to dobrze.. moze mi tez wkoncu bedzie szla w dol a nie w gore. OBY.

Gość ..tajemnicza..
ah no i jeszcze co do 5 posilkow.. moze byc ciezko ze mna gdyz mam dziwny sen.. w nocy nie spie.. ( jak widac) a potem budze sie dopiero okolo 15...:/ chyba,ze jst to dzien pracy to wstaje o 8... jak na razie pracuje 2 razy w tygodniu dopiero za jakis czas bede pracowac wszystkie dni.. ale od polowy lipca urlop.. i znowu bede sypiac za dnia.. no i dochodzi alkohol, nie powiem zebym pila ciagle, ale w weekendy lubie wypic kilka piwek badz drinkow z swoim facetem.. a to tez wkoncu zle.. wszystko sie odklada :(

jak chcesz zmniejszyc zaladek, to naprawdę te 5 posiłkow jedz. a majac na mysli te 2 większe.. one naprawdę są potrzebne. musisz się nauczyć jesc normalnie. a to chyba jest normalne, ze zdrowa osoba zjada taki suty posilek w ciagu dnia.. nie mowie, ze to ma być bóg wie ile.. taka normalna porcja obiadowa, zeby się najeśc. psychika ci tez tak szybko nie siądzie... przynajmniej raz czy dwa w ciągu dnia będziesz mogla się najeść.. nakarmić swoją psyche heheh i po takim posiłku "odpoczniesz" psychicznie.

aha no i 5 posilkow jadane co 3h CODZIENNIE o tej samej godzinie.. masakrycznie nakręcają metabolizm... a wszelkie diety i glodowanie wlasnie metabolizm spowalnia, a tutaj tak paradoksalnie.. sie odchudzas, jeszz mala porcje energetyczna a metabolizm będzie w szczycie mozliwosci ;)

Gość ..tajemnicza..
no zobaczymy co z tego wyjdzie.. mam nadzieje,ze za miesiac juz bede mogla napisac, ze zrzucilam kilka kg.. bo z poczatku idzie to podobno szybciej:)

Gość ..tajemnicza..
to co.. ktoś sie przyłączy?