Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ola1991

nie wiem co sie ze mną dzieje... pomocy..

Polecane posty

Gość kingaka
Od kiedy ból brzucha to objaw ciąży? Ja takie bóle z mdłościami mialam przy zapaleniu przydatków i kamice nerkowe. Kup najprostszy test paskowy na badanie moczu, a jeśli to nie nerki to do gina i wszystko będzie jasne. Powodzenia :))

Gość chinota
ale jeżeli boli cię podbrzusze to chyba nie są to nerki, bo nerki są z tyłu bardziej na plecach, chyba wiesz gdzie. Jeżeli to jest podbrzusze to raczej jajnik. Zapisz się po prostu do lekarza, nie mów nic o ciąży, niech ci przebadają jajniki (chyba się robi USG jajników) zwłaszcza jeżeli takie bóle masz co jakiś czas to znaczy że coś jest nie tak! Może ci też zrobią badanie moczu czy nie ma bakterii, ale wtedy raczej bolało by cię przy sikaniu. Sprawdzić nie zaszkodzi, mocz możesz oddać też za pieniądze, nie wiem ile kosztuje.

Gość gallapagoss
kinga... czasami włąsnie boli jajnik lub brzuch w ciazy Wtedy zagniezdza sie zarodek , jajnik moze kłuć, a brzuch moze bolec podobnie jak na miesiaczke albo jeszcze bardzie , czasami moze wystąpić ból po jednej ze stron co do polamienia , to przy zagniezrzaniu zarodka moze włąsnie wystąpic delikatne plamienie implantacyjne Ja bym nie wykluczała,ze nie jesteś w ciązy To moze byc zarówno jajnik, przydatek lub ciąza

według mnie to niejest nic z pecherzek bo nie raz miałam zapalenie pecherza i wiem czym sie objawia itp... ale boje sie ze to cos poważniejszego ...tym bardziej ze niemam kasy zabardzo a sama wizyta u ginekologa to 100zł i co dopiero jakies dodatkowe badania

Gość gallapagoss
a co do mdłosci , zaczynają się zazwyczaj w 2 m-cu ( ja miałam), ale ja czytałam wypowiedzi dziewczyn u których wystąpiły przed datą spózniej miesiaczki lub pare dni po spózninej miesiaczki Pisząc prostym językiem , miały mdłosci od samego początku Więc nie ma reguły

Gość olllllllllllllllllllleee
Autorko, zrób betę i sprawdź czy to ciąża. Jeśli nie wybierz się do ginekologa i poproś o usg. Taki jednostronny kłujący ból nie jest zwykle objawem ciąży ale dolegliwości ze strony jajnika- może miałaś torbielkę która pękła, może dopiero się tworzy. Moja ciocia ma torbiele na jajnikach i jak któryś pęknie to bardzo ją boli z jednej strony, ma plamienia, nudności a nawet wymioty. Jak byłam w ciąży to rzeczywiście bolał mnie brzuch tuż przed spodziewanym okresem ale to był ból jednostajny, całego podbrzusza a nie z 1strony. Ktoś napisał że może boleć jajnik jak dochodzi do zagnieżdżenia komórki jajowej- to bzdura, przecież zagnieżdżenie jest w macicy i jajnikowi nic do tego. Jajnik może też boleć i może być plamienie podczas jajeczkowania.

Gość gallapagoss
heeeeehee , mnie w pierwszej ciązy bolał brzuch jak na okres, ból był bardzo silny W drugiej bolał , moze bardziej czułam kłucie jakby jajnika Acha i pare razy czytałam topiki i tam tez dziewczyny jako pierwszy objaw miały albo ból podbrzusza albo ból " tak jakby jajnika " ;-) , pózniej robiły test i ciąza Tak ,ze ja bym się nie kłóciła

Gość olllllllllllllllllllleee
No niech będzie ;) hhhee

Gość ??????????????no rece opadaja
nie masz kasy na gina,nie masz kasy na badania...o żesz !!! a za co tępa malolato utrzymasz dzieciaka jak okaze sieze jednak jestes w ciazy?????????????????????????? ty pusty kurzy łbie zastanowilas sie przez chwile zanim dala dupy????????

Gość idz na badanie
Ja jestem w 22tyg ciąży robiłam 6 testów innych producentów i w żadnym nie wyszło że jestem w ciąży na dodatek miałam plamienia przez 3 mce oczywiście nie było to mocne ale trwało 3 4 dni lekarze nie wiedzą dlaczego u mnie w moczu testy nie wykrywają ciąży. czasem tak poprostu jest. Dodatkoto plamienia miałam regularnie. A pozatym jak jesteś ubezpieczona to nie potrzebujesz kasy na badania zapisz się do gina wyda ci skierowanie i odpowiedź masz po paru godzinach.

o ciaze sie nie martwie.... tylko o te różne choroby... :( torbiel itp...

Gość idz na badanie
Abyś to sprawdziła to nie ma sensu wydawać kasy idź na ubezpieczenie jeżeli masz a jak nie masz a jest przypuszczenie ciąży to kobiety mają to wszystko za friii Jak pujdziesz do prywatnie to wydasz kase

Gość idz na badanie
a kiedy robiłaś cytologie? Jak nie robiłaś może czas wyniki są do 2tyg a wszystko będziesz wiedziała. Chodzi o różne choroby.

Gość kingaka
U mnie kamica objawiła się dopiero jak kamień był już w przewodzie, więc nerka mnie nie bolała tylko brzuch w prawej dolnej części. Mdłości są typowym objawem kamicy, ja nawet wymiotowałam. Tak samo przy zapaleniu przydatków. Przyczyn może być naprawdę wiele i pewnie nikt tutaj Cię nie zdiagnozuje. Co do testów to kupiłam w aptece i robilam codziennie sama w domu. Trzeba zwrócić uwagę na leukocyty i białko, jeśli są obecne tzn. ,że coś się dzieje w układzie moczowym.

Gość wegetacja
Zluzuj dziewczyno!Pewnie nic sie nie dzieje, od tak okres ci sie zbliza i cie pobolewa ja tez tak czasem mam...:)

Gość jakajakajajakajkajaa
kingaka w sumie masz troche racji , podobno kamien w przewodzi to moze boleć tez brzuch

Gość IDŹ DO LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!