Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sora

TORBIEL JAJNIKA- OPERACJA

Polecane posty

Gość Sora

Witam, pragnęłabym się dowiedzieć czegoś na temat operacji wyciania torbiela. Nigdy w życiu nie miałam żadnej operacji, ani nawet nie spędziłam w szpitalu dłużej niż 12h (byłam pod kroplówką), dlatego przeraża mnie ta myśl. Wolałabym się dowiedzieć jak to wszystko wygląda. Od samego przygotowania. Tzn. jak podawana jest narkoza, ile trwa taki zabieg, ile spędzę w szpitalu czasu, po jakim czasie się przebudzę, jak w tym czasie oddaje się mocz, czy będę miała rurkę w gardle i wgl. tego typu sprawy. Będę wdzięczna za info bo boje się strasznie..

Gość kinia6666666
Witam jestem właśnie dwa tyg.po operacji.Pierwszego dnia zrobiono mi badania krwi,zrobiono usg,zrobiono jeszcze ze trzy badania ginekologiczne przez różnych lekarzy,miałam rozmowę z anestazjologiem,zrobiono lewatywę.Drugiego dnia rano podano mi już trzy kroplówki,założono cewnik(masakra) podano niebieską małą tabletkę i na blok operacyjny.Niewiele pamiętam z całej operacji gdyż leki uspokajające zadziałały,dostałam znieczulenie podpajęczynówkowe ale niewiele pamiętam z przebiegu operacji, bo chyba cały czas spałam,cały zabieg trwał jakąś godzinę.Najgorsze były pierwsze godziny po operacji,ból i wymioty.Ale położne dawały cały czas kroplówki z lekami przeciwbólowymi,dodam że te pierwsze godziny nie obeszły się bez morfiny.Cewnika pozbyłam się na drugi dzień po operacji.I na drugi dzień już wstałam.Łącznie spędziłam w szpitalu 5 dni.Najważniejsze jest to, że mam jajnik!!Resztę da się przeżyć.