Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodaczarna

KObiety po 30-tce. Też to czujecie?

Polecane posty

Gość jagodaczarna

Mam 36 lat i czuję jak czas przecieka mi przez palce...Czuję , że się starzeję zewnętrznie i wewnętrznie. Nie mam dzieci ani męża, nie zrobiłam kariery zawodowej i...boję sie upływającego czasu.

Moim zdaniem kobiety po 30 są najlepsze laski jakie mogą być,najgorsze dla faceta to jest kobieta młodsza od niego,ale kobiety zawsze wolą niestety starszych facetów.

Gość niestety tak
ja też jestem po 30 i też czuję i widzę oznaki czasu na twarzy i ciele, a najgorsze jest to, że nie chce mi się nic z tym zrobić. Dawniej mi zależało na wyglądzie, teraz coraz częściej myślę, że nic już mnie ciekawego w życiu nie spotka

Gość Lilly Evangeline Ewellin
nie, jestem nadal atrakcyjna i sexowna :classic_cool:

Gość jagodaczarna
Kiedyś jak szłam, to widziałam na sobie wzrok facetów. Teraz stałam się dla nich niewidzialna...to przykre. Zwykła pielegnacja nie starcza, trzeba by uciec sie do botoxsów, wypełniaczy, peelingów chemicznych a na to trzeba kasy. Poza tym chodzi mi też o starość wewnętrzną , wypalenie, brak nadziei, pozbawienie złudzeń..szarość codzienności.

Gość wawrona
Też tak mam, niestety:(.

Gość jagodaczarna
Szukanie dziury w całym--> To właściwe spojrzenie na rzeczywistość pozbawia niestety złudzeń i sprawia, że życie staje sie gorzkawe.

Gość Lilly Evangeline Ewellin
to po co się oglądacie na małolatów, ja się przeglądam w oczach takich 30+ i jest ok:)

Gość czekajcie na 40 - stkę
wroci zapał do zycia, wygląd lepszy niż kiedys głowa do góry

jagodaczarna Pozbawia złudzeń w jakim temacie? Że życie przemija? Każdemu podobnie. Upływ czasu jest uniwersalny i ma zalety... pozwala człowiekowi widzieć to, czego nie dostrzegają młodsi. A zmiana wyglądu wymaga jedynie akceptacji, ponieważ doganianie upływającego czasu przypomina pływanie w pustynnym piasku: ruchy da się wykonać... i to wszystko.

Ja się czuję dobrze :) baaa co tam dobrze ,fantastycznie !:) I pomyśleć ,że tak się "zapierałam ",że 30-tka to stara już ,że seksu zero albo po bożemu ,żeby nikt nie widział nie słyszał :) I to był mój błąd myśleniu ;) Nosy do góry dziewczyny :) przecież jesteście piękne ...świadome swojego piękna :)

Gość dens
Eeetam ,mnie się podoba,życie ustabilizowane,seks z mężem zarypisty,dziecko na tyle duże,że może zostać samo w domu na jakiś czas,przychodzimy z pracy ,wsiadamy na motor i jedziemy na przejażdżkę.Nie chciałabym się cofnąć nawet o rok wstecz,a co dopiero o 10-15 lat.Nikt nie mówi mi,co mam robić.Mam 36 ,mąż 38 i bardzo nam ten wiek pasuje.A że tyłek trochę zwisa?Są większe tragedie.

Gość jagodaczarna
Kobiecie jednak cięzko pogodzić się z upływem czasu i czuje strach...że partner poszuka sobie bardziej "gładkiej".

Gość jagodaczarna
Szukanie dziury w całym---> potrafisz pocieszać:)

Gość jagodaczarna
Dziewczyny, a co robicie aby czuc sie i wyglądać młodo? Macie jakieś swoje sprawdzone metody? Cudowne kremy, maseczki, inne sposoby?

Gość kwas migdałowy
u kosmetyczki- naprawdę dobry, choć efekty na krótko w kremy nie wierzę, używam serum estee lauder night repair i kremów clarinsa, ale efektów nie widzę

Gość dens
Kremy jakieś się używa(bo wypada),dobry biustonosz,coby cycki były wyżej,żadnych "garsonek".Złotego środka nie ma niestety na upływ czasu.Trzeba się zaakceptować ,bo co innego możemy zrobić.Jak nieraz w żartach wspomnę o operacji plastycznej ,to mnie szanowny małżonek o mało wzrokiem nie zabija.

Tak serio to ja się czuję młodo :) nie używam kremów "cud" smaruję się nivejką :D;) W ogóle to moim zdaniem i tak wyglądam młodo jak na swoje lata :)i nie piszę tego aby się wywyższyć a już broń boże którąś kobietę dobić :) Tak się czuję ,tak wyglądam ,widzę to co dzień w lustrze gdy przemywam oczy :) Nie maluję się ,no chyba że wytuszowane rzęsy można nazwać makijażem ;) No ,ale przyznam się ,że czasem mam taki dzień ,że patrząc w lustro myślę "matko jedyna ,matka natura to ma poczucie humoru ":D ;)rzadko bo rzadko ,ale zdarzają się takie dni :)

Ja mam 34 lata mam męża i 2 dzieci Są juz duże i zaradne choć syn przysporzył mi wieeeeelu siwych włosów nie przejmuje sie swoim wiekiem Farbuje siwizne , kremów nie uzywam . Jestem szczupła i faceci jeszcze sie oglądaja :) wazne zeby akceptowac siebie i nie dac sie złapac w pułapke kompleksów a jak mi mąz czasem gada niby w zartach ze stara jestem to mu mówie zeby sobie młodszą znalazł przeciez on taki młodziutki przystojny zadbany ;) DROGA WOLNA NIE? :D

kobitki.. ja mam 30 i miesiac i jakos roznicy nie widze, moze jedynie 2,4 kg wiecej ale to wachania..wlosy lepsze mam efekt hormonow,cera lepsza:) nadal szalona, ale moze nie tak spontaniczna jak kiedys, bo wiadomo praca obowiazki, al epowiem wam ze niemam ochoty si e cofnac...moze tylko wiecej tych wieczorkow babskich c kiedys.. apozatym to jest git..zeby mam wszystkie:)

Gość jagodaczarna
A jak uważacie, proste czy kręcone, falowane włosy? Czy kręcone włosy postarzaja? Czy tapeta na twarzy postarza?

Gość jagodaczarna
Co do kremów, to troche eksperymentowałam ale żadnego nie moge polecić...pic na wodę.

Ja mam ciemne proste włosy Farbowałam na blond bo odmładza ale juz wróciłam do naturalnego ciemnego brązu Włosy prostuję Mam takie do ramion Sama spojrz w lustro i ocen jak bys chciała wyglądac Albo niech fryzjer podpowie A kremy ? nie uzywam No z wyjątkiem tych na przebarwienia hormonalne :)

Wydaje mi się ,że jednym makijaż pomaga czyli odmładza innych postarza :) w gruncie rzeczy ,na to są te całe wynalazki jak kremy,pudry i "malowidła "aby z nich korzystać ,tylko korzystać tak aby dobrze wyglądać rzecz jasna i czuć się dobrze ;) Mój mąż(34 l) ma siwe włosy na skroniach ,tak się przeplatają siwulce z czarnymi ,ma z tego powodu jakieś tam kompleksy, ale moim zdaniem dodają mu tylko uroku mmmm:) ja siwulców nie mam :) pewnie kiedyś będą ,ale i tak się tym nie martwię :) wolę mieć "srebrne "włosy ale być zdrową ,zadowoloną z życia kobietą ;)

Gość narazie nie palę
starsze już niż Bridget Jones a nawet Carrie Bradshaw...