Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lunia92

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Mi do tej pory największy problem sprawia to, że czasami nie wiem, czy soczewka jest na prawej stronie, czy na lewej. Dopiero jak założę (i przeważnie założę na lewą stronę ;P ) i coś mi nie pasuje to znowu zdejmuję i przewijam na prawą. ;)

Gość esteee
lunia92 - na you tubie jest sporo filmikow jak zakladac i sciagac soczewki :) pocwiczysz troszke i bedzie git :) praktyka czyni mistrza :) ps. jak bedziesz czula soczewke w oku to sprawdz czy nie zalozylas ja na zla strone (ja tak mam, ze czuje tylko wtedy soczewke jak na szybko zaloze w nie ta strone co trzeba)

jak to mówią trening czyni mistrza :) muszę sobie jakoś sama poradzić :) jestem zdeterminowana :)

Gość ja nosze jakieś takie z
do lidka to widać. na opakowaniu powinno być napisane, że trzeba sprawdzić z boku czy jest na właściwej stronie.

Gość esteee
lunia92 - nie ma sprawy :) moze niech jakas kolezanka, ktora nosi soczewki pokaze Ci jak je sie zaklada i jak sciaga :)

Najgorsze będą początki. Potem, jak się wprawisz to będziesz zakładała i zdejmowała sekundę. ;) Ja kończę, pa

Gość esteee
Lidka2505 - ja jak poczuje soczewke na oku po zalozeniu to od razu sprawdzam, czy na dobra strone :) te moje maja napis - wiec widze :) jak moge przeczytac to jest ok , a jak jest odbicie lustrzane to musze soczewke przewrocic na druga strone ;)

ja noszę takie z - tak to widać, kiedy masz dobry wzrok. A ja mam dość dużą wadę i nie zawsze widzę w którą stronę ta soczewka się "wygina"

lidka dziękuję bardzo za rady i wsparcie :) esteee-tylko że nie znam nikogo takiego :) ale jakby mi nie wychodziło to pójdę do okulistki :)

Gość esteee
Ja tez juz znikam :) papa ps. soczewki gora :D ;)

Gość esteee
To racja, przy duzej wadzie moze byc klopot .

ja mam na obu oczach -1,00 to chyba dam sobie radę :) dziękuję kobietki :*

Gość nadszedł czas sałatek
Ja noszę soczewki a niekiedy okulary. Mogę to albo to. Soczewki noszę już ze 20 lat. Czuję się w nich dobrze. Miałam soczewki trzech firm. Miałam soczewki na miesiąc albo na 2 tygodnie. Miałam bardzo delikatne ale też miałam takie grubsze. Miałam takie że powodowały suchość w oku a miałam takie że oko było wilgotne. Po pierwsze trzeba być wyspanym żeby nosić soczewki. Do komputera nie wolno miec soczewek tylko okulary. Na komputer można siąść w soczewkach tylko 2 godziny. Mając soczewki musisz mieć też okulary, bo wieczorem trzeba zdjąć soczewki, bo można w nich chodzić tylko około 7 godzin dziennie a nie od świtu do zmroku. Soczewka to w końcu kawałek gumy na oku. Oko też musi oddychać. Obierając cebulę i krojąc ją na desce nigdy nie płaczę bo soczewka chroni mnie od tego piekącego oapu z cebuli - co wskazuje że oko nie oddycha. Przy katarach i przeziębieniach nigdy nie noszę soczewek bo mnie oczy swędzą przez te soczewki, noszę wtedy okulary. Moja siostra pływała w soczewkach i kąpała się w nich pod prysznicem, natomiast ja po wyjściu z pod prysznica czułam suchośc w oczach i nie mogłam się kąpać w soczewkach.

Gość nadszedł czas sałatek
I jeszcze jedno kiedyś soczewki były robione w fabryce w Anglii, bo mój zakład zamawiał z tamtąd, były przysyłane do Polski z Anglii, a teraz zakałady okulistyczne zamawiają w internecie, a te z internetu soczewki są robione w Chinach. Moim zdaniem jakość ich się popsuła.

no dziś po raz pierwszy założyłam soczewki... może z pół godzinki mi to zajęło :)| potem zdjęłam i znów założyłam zdejmuje się trudniej moim zdaniem... mam nadzieję że dojdę do wprawy...