Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aeg30

pytanie do staraczek

Polecane posty

Gość aeg30

Witam Staramy sie z mezem o dziecko juz dosc dlugo i mam 2 pytania: ile mniej wiecej razy w miesiacu sie kochacie? z jaka czestotliwoscia sie kochacie codziennie, 2X dziennie...?

Gość tosia2504
Witam,jeśli chodzi o starania to my mieliśmy zalecone przed dniami płodnymi wstrzemięźliwości kilka dni,i w dniach płodnych codziennie,lub co drugi dzień,zbyt częste stosunki mogą osłabić plemniki.Ja stosuję testy owulacyjne,poza tym obserwuję śluz,i wiem kiedy mam owulację.Niestety nam się nie udaje,i musimy się przebadać szczegółowo. Pozdrawiam.

Gość aeg30
My jestesmy juz po wstepnych badaniach i niby wszystko jest ok. Nam lekarz kazal sie kochac co trzeci dzien. Nie wiem czy nie omijamy takim sposobem tego wlasciowego dnia. Niestety maz jest bardzo uparty i trzyma sie kurczowo tego schematy. Ja tez robie testy. Dzis mi tempka skoczyla wiec juz jest po wszystkim. Teraz zostaje mi juz tylko czekac. Piszcie kobietki :)

jak ci skonczyła to nie jest po wszystkim tylko WŁASNIE jest owulacja. wiec teraz jest najlepszy moment na seks. teraz i przez najbliższe dwa-trzy dni.

Gość tosia2504
A obserwujesz śluz?Mnie temperatura często myli.

Gość evvvik
my sie tez staramy, juz ponad pol roku... seks w dni plodnie ...i nic :( wlasnie sobie zamowilam castagnusa, bo pms mnie strasznie meczy co miesiac, a slyszalam ze i w staraniach moze byc pomocny. Jak i z tego nic nie wyjdzie to sie tez za badania biore...

Gość taka jedna baba.... z Polski
witam ja mialam rozne próby staralam sie 13m-cy o bobasa. Po 4 miesiacach poszlam ja na normalne tradycyjne badanie z usg, pol 6 m-cach przebadalismy M czy plemniczki OK. i okazalo sie ze wsjo dobrze i dalej gin kazal mi zrobic hormony bo ginekologicznie wszystko było ok wiec zrobilismy i wyszlo ze prolaktyna jest za wysoka... ale zalecenia gina doktorego poszlam I raz to bzzzz codziennie i nie myslec,ale II gin wrecz przeciwnie chodzialam na monitoring i dokladnie mowil kiedy mozemy sie bzzz... i mialam zakaz ok. 2dni przeowulka a pozniej co 2 dni ale najbardziej zalecal bzz rano co nas zdziwilo ale tak robilismy i pozycja od tylu ipo tych zaleceniach w 13 cyklu zalapałam a testy nigdy mi sie nie sprawdzaly (owulacyjne) czasami pokazywaly owulke 2 razy w m-cu a na usg calkiem inaczej ja w testy ow nie wierzylam. a co do sedna sprawy to bzzz bylo i codziennie i 2razy dziennie i co 2dni i co 3 i tylko w dni plodne i tylko w owulacje i dopieroprzy monitoringu udalo sie trafic... ale czy tak musialo poprostu byc i zaszlam tego nie wiem ale na pewno prolaktyna mi wszystko psuła i na pewno (raczej) inna pozycja ktora zalecil gin:)

Gość aeg30
Czytalam na necie ze jak temperatura skoczy to juz jest po wszystkim, bo to oznacza ze owulacja wystapila. Obserwuje tez sluz, biore juz drugi miesiac wiesiolek, a od nastepnego cyklu mam zamiar brac castagnus. Robilam badania i prolaktyna wyszla mi 12,6 czyli ok. Nie wiem co mam robic, jak dzialac. To juz ROK. Coraz ciezej to znosze, wkolo tyle dzieciaczkow :( Poradzcie cos!

Gość aeg30
Czytalam na necie ze jak temperatura skoczy to juz jest po wszystkim, bo to oznacza ze owulacja wystapila. Obserwuje tez sluz, biore juz drugi miesiac wiesiolek, a od nastepnego cyklu mam zamiar brac castagnus. Robilam badania i prolaktyna wyszla mi 12,6 czyli ok. Nie wiem co mam robic, jak dzialac. To juz ROK. Coraz ciezej to znosze, wkolo tyle dzieciaczkow :( Poradzcie cos!

Mi pomogło zajść w ciąże duphaston i Baby-Comp - który wyznaczył mi dokładnie dni najbardziej płodne w ktore mam się kochać

Gość aeg30
Niestety baby-comp jest bardzo drogi i nie na moja kieszen.

No wiem jest masakrycznie drogi ale dla mnie on miał mieć pierwszą funkcję antykoncepcyjną a dopiero potem starankową bo pierw przez ponad 1,5 roku używałam go właśnie do antykoncepcji więc dla mnie inwestycja na lata bo po ciąży tez zamierzam go stosowac w tym celu ale jak cie nie stać to zawsze pozostaje metoda NPR. A jekimiś lekami cię lekarz nie wspiera??

Gość aeg30
Jak bylam u lekarza to nic mi nie przepisal tylko kazal sie wyluzowac, mezowi brac witaminy dodatkowo i kochac sie co 3 dni. Na przyszly cykl chce na wlasna reke wziasc castagnus bo czytalam ze czasem dziala cuda ;)

też duzo dobrego o nim słyszałam a w dni płodne zalecam seks co 2 dzień bo plemniki najczęściej aż 3 dni nie przezywają więc lepiej nie marnowac okazji

Gość aeg30
Troche mam problem z mezem zeby go przekonac co 2 dzien, bo on sie uparl co 3 dni, bo jak tak lekarz kazal to tak jest dobrze i wreszcie sie uda. A ja mam wrazenie ze cos przegapiamy. Teraz na pare dni plodnych kochalismy sie tylko 2 razy(wedlug sposobu co 3 dni). Ja niestety dzis przeplakalam pol dnia :(

Gość nadziejjjanadziejanadziejaaa
my w ostatnim cyklu przed owulacją aż tydzień się nie kochalismy później test owulacyjny wyszedł pozytywnie i na drugi dzień wieczorem się kochaliśmy pierwszy cykl gdy się staraliśmy, byłam u gina i widział jajeczko na usg w jajniku więc powiedział-jutro/za dwa dni starać się a my jak naiwne głupki kochaliśmy się przez 4 dni dwa razy dziennie:) teraz już wiemy, że to nie o to chodzi:P ponoć najlepiej co 2 dni no i polecam testy owulacyjne:)

Gość aeg30
Bede musiala bardzo powaznie porozmawiac z mezem na temat czestotliwosci naszego seksu ;) Podzielcie sie prosze ze mna swoimi doswiadczeniami i opiniami waszych ginekologow :)

Gość aeg30
Bede musiala bardzo powaznie porozmawiac z mezem na temat czestotliwosci naszego seksu ;) Podzielcie sie prosze ze mna swoimi doswiadczeniami i opiniami waszych ginekologow :)

Gość tosia2504
My już próbowaliśmy co 2 dzień,i codziennie,w dni płodne po dłuższej wstrzemięźliwości,do tego po przytulaniu nogi w górę,tak zalecił ginekolog,do tego biorę wiesiołek,duphaston od 16 do 25 dnia cyklu,choć badania mam prawidłowe,i nic...nie udaje się.Dlatego podjęłam decyzję o leczeniu w klinice,na początek będę chciała zrobić badanie na wrogość śluzu,i drożność jajowodów i szczegółowe badanie męża.

Gość aeg30
Tez trzymam nogi w gorze po, do tego nie wstaje min 30 min. Niestety obawiam sie ze bez zgloszenia sie do kliniki i bez szczegolowych badan sie nie obedzie. Bardzo sie boje. W jakim wielku jestescie? Bo mnie juz niestety 30-stka stukla. Dziekuje za wszystkie wpisy i prosze o jeszcze.

Gość tosia2504
Mam 31 lat i 1 dziecko,tym bardziej się dziwię że nie mogę zajść,choć rodziłam 10 lat temu.Nigdy nie miałam problemów ginekologicznych,nie stosowałam też antykoncepcji hormonalnej.

Gość aeg30
Ja nie mam dzieci, ale podobnie jak ty Tosia nie bralam hormonow, nie mialam problemow ginekologicznych. Nie wiem czemu tak sie dzieje, to jest takie niesprawiedliwe :(

Gość tosia2504
Aeg a robiłaś progesteron?Ja na pierwsze co miałam zlecone to progesteron,tsh,ft4 i prolaktynę.

Gość aeg30
Robilam i wyszlo mi 3,1; prolaktyna 12,6; TSH 1,159. Chyba sa ok?

"Czytalam na necie ze jak temperatura skoczy to juz jest po wszystkim, bo to oznacza ze owulacja wystapila." to źle czytałaś. za dzien owulacji uznaje się pierwszy dzien wyższej temperatury i dwa kolejne (czasem sie mowi o trzech). poza tym to nie szkodzi ze sex jest gdy owulacja juz wystąpiła bo to jajeczko przeciez od razu nie umiera i plemniki zdążą do neigo spokojnie doleciec. seks co trzy dni powinien wam spokojnie umożliwic odbycie min. 3 stosunków w płodnym czasie.

Witam , Mam pytanie tego rodzaju. Uprawiałam sex z chłopakiem podczas miesiączki (jednakże było to 1szego dnia i zazwyczaj jest ona słaba). używaliśmy prezerwatywy ale co najgorsze ze zsunęła sie ona mojemu facetowi i utknęła mi w środku , wysiusiałam ją dopiero drugiego dnia. Miało to miejsce 13 kwietnia. Od tamtej pory dostałam miesiaczkę w maju dokladnie 13. Mój cykl wynosił ostatnio 29 dni , choć bywało że czasami mi się przedłużał i nie mialam miesiaczki troszkę dłużej, ale teraz sie boję bo już od 3 dni powinnam mieć okres a jego nie ma.Proszę odpowiedź mi bo strasznie sie niepokoję.Nie chciałabym jeszcze zajść w ciażę Czy Dziekuję i pozdrawiam

dota, dziewczyno, przestan sie wpieprzac w kazdy topik na forum. malo Ci tych wszystkich ktore juz pozakładałas?? uspokoj sie. jak ktos bedzie mial Ci cos do napisania to bez watpienia Ci napisze :/