Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eulaliaa

pękajace pięty

Polecane posty

Gość eulaliaa

doradźcie cos na brzydkie i pekajace piety

Gość juz doradzam
namaczanie stóp w ciepłej wodzie z dodatkiem soli lub też wodzie z szarym mydłem... następnie szorowanie pumeksem pięt... potem osuszenie stóp i posmarowanie jakimś specjalnym kremem do stóp np złuszczającym. Niestety w lecie gdy chodzi się w sandałkach, japonkach itp to trzeba moczyć pięty codziennie:( przynajmniej ja tak mam:( Bardzo mi pękają. jedynym wyjściem chyba jest noszenie skarpetek, ale to w lecie dla mnie niewykonalne

szoruj piety a na noc smaruj oliwka dla dzieci( dosyc obficie) i nakladaj skarpetki bawelniane,z czasem ten zabieg mozna stosowac juz 1-2 razy w tygodniu.

Gość zaslo
Zacznij od wizyty u kosmetyczki. Ona doprowadzi Ci stopy do dobrego stanu,a Ty będziesz je pielęgnowała jak piszą wyżej.

Gość lukaa
Polecam wazelinę,wspaniała sprawa,ale idź do kosmetyczki usunąć zrogowacenia.

Gość mój sposób....
cytrynę przetnij na połowę, wyciśnij obie połówki i przyłóż do pięt ( na początku piecze okrutnie) na to skarpetki i pochódz tak z 2-3 godziny. Rozmięknie twaardy naskórek, łatwo go bedzie usunąć pumeksem, a dalej j.w. tzn, kremy, wazelina itp.

Gość żaneesiaa
ja polecam parafine na noc ;) oczywiscie standardowa kapiel stop---tarka, ja akurat uzywam z donegala F3 systems jest bardzo fajna----nastepnie parafina na noc ;)

Gość faustynkaa
Po moczeniu w wodzie standardowo tarka w ruch, także mam ta z Donegala z F3 systems bardzo ja lubie, ale pozniej najlepiej dac gruba warstwe kremiku nawilżającego, najlepiej z neutrogeny