Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mielone z dorsza

mielona ryba- jak zrobić kotlety??

Polecane posty

Gość mielone z dorsza

jak zrobić kotlety z mielonego dorsza?? smażone albo w jakim sosie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ilonka190000
dodaj 2 jajka (zależy ile masz kg ryby), pietruszkę drobno pokrojoną, łyżkę bułki tartej, przyprawy...... zagniatasz, formujesz kotleciki, mozna obtoczyć w mące i na patelnię...........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ilonka190000
Albo tak: Składniki: - ok. 80 dag ryb morskich lub 50 dag filetów z ryb - 1 sucha bułka (ok. 5 dag) - 1 cebula - 1 jajko - sól - pieprz - szczypta przyprawy do ryb (nie musi być) - ew. 1 łyżka siekanej natki pietruszki lub kopru - bułka tarta Suchą bułkę namoczyć. Rybę odfiletować (gotowe filety lekko rozmrozić) i zemleć razem z pokrojoną na mniejsze części cebulą oraz odciśniętą bułką. Dodać jajko , przyprawić i dokładnie wyrobić. Formować kotlety w zwilżonych wodą dłoniach , obtaczać w tartej bułce i smażyć na niezbyt dużym ogniu po 8 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przykryć i jeszcze na 2-3 minuty pozostawić na bardzo małym ogniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem.....
idealnie do takich kotletów będzie pasował np sos koperkowy który robi się bardzo szybko i jest pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharz z mariotu
ważne by ryba była cała razem z głową i ościami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mielone z dorsza
a w wersji nie smażonej dla dziecka mogę normalnie uformować kulki obtoczyć w mące i wrzucić do wywaru i zrobić od razu sos koperkowy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Majciochy w grochy
Takie nieobsmażone pulpeciki mogą się rozlecieć w tym wywarze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem.....
oczywiście że możesz zrobić takie gotowane pulpeciki i do tego sos koperkowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem.....
jak jak robię gotowane pulpety z mielonego czy z ryby to nie obtaczam w mące a wrzucam na wrzątek same kulki uformowane w mące no i gotuje zawsze ma wolnym ogniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem.....
cholerka miało być że uformowane z farszu :D...sorry pośpiech

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mielone z dorsza
dobra to już wszystko wiem:) dla pewności żeby się nie rozleciały zrobię usmażone a do tego w osobno sos koperkowy:) a w mniejszej ilości na próbę kilka gotowanych:) dzięki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×