Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meffffee555

Do mam bliźniaków - pytanie

Polecane posty

Gość meffffee555

Jestem mamą bliźniaczek i tak się składa że największym problemem jest ich odróżnienie. Dzieci ubieramy inaczej ale w natłoku codziennych spraw wszystko się miesza. Dziewczynki mają po 4 miesiace a my nadal jedziemy na karteczkach z imionami na rękach... Wydawało mi sie do wczoraj że już potrafię rozróżnic własne dzieci. Gdzieś sie zapodziały karteczki, nie mogłam ich zneleźć i oczywiście pomyliłam dzieci. Dopiero mąż mi uświadomił że karteczki przepiół na nóżki bo tam mniej się odpinają... Zastanawiam się kiedy załapiemy która jest która?

Gość meffffee555
?

Gość dalala
ale jaja, mówisz poważnie? naprawdę nie jesteś w stanie odróżnić własnych dzieci? nie chce mi się wierzyć, że mają wszystko identyczne? włosy mają identyczne? cm? wagę? normalnie szok

Gość ojojojjj
ja mam "dwujajowców" chłopca i dziewczynkę więc nie mam tego problemu :)

Gość znam ten bol ;)
mielismy dokladnie ten sam problem, tez jechalismy na szpitalnych kartkach - prosilismy zeby nie odpinali. a teraz rozpoznajemy po tym ze jeden ma ciut wiecej wlosow. ale tez w akcie desperacji chcielismy przebic ucho jednemu albo zrobic tatuaz ;) powodzenia

Gość Prowo! Matki jednojajowców
potrafią odróżnić swoje dzieci nawet kiedy te są tylem do nich! Żadne jednojajowce nie są tak do końca identyczne, zawsze różnią się jakimiś detalami. To jest prowokacja i to dość głupia.

Gość meffffee555
znam ten bol ;) - dziękuje że choć jedna osoba jest matką bliżniąt i umie czytać :)