Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelieeeeee

Dziewczyny, prosze o pomoc - dobry podkład!

Polecane posty

Gość amelieeeeee

Hej! Pisalam na dyskusji ogolnej, ale nikt nie odpisal... moze tutaj:) Mam 24 lata i wciąż borykam się z pryszczami, ale wychodzą tylko czasem i gdzieniegdzie. Natomiast glownym problemem sa zaskorniki, ktorych nie umiem zwalczyc. Uzywalam podkladu z Vichy, ale moja skora chyba juz sie przyzwyczaila i juz nie reaguje na neigo tak dobrze, jak kiedys Blagam, polećcie mi jakiś dobry podklad do skory z niedoskonalosciami, mieszanej lub tlustej, moze byc matujący. Fajnie by bylo, jakby dobrze kryl, ale to nie az tak wazne, ze proszcze przykrywam i tak dodatkowo korektorem, a zaskornikow, to nic nie zakryje, pod swiatlo zawsze wyleza Ostatnio kupilam Infallible Loreala - totalna kicha. Takze revlon colorstay odpada - to wlasnie on pozatykal mi swego czasu pory i nabawilam sie po nim problemow skornych. Zalezy mi na czymś, przy czym skora bedzie ODDYCHAC, to chyba najwazniejsze. Cena nie ma znaczenia. Za dobry podklad dam i 300zl.

Gość amelieeeeee

idz do kosmetyczki na oczyszczanie :0 fajny efekt zostaje i naprawde supwr buźka po tym jest :) ja uwielbiam podkład z sephory matujący. kosztuje ok 50 zł i mi starcza na ok 3 msc a używam codziennie :) daje fajny naturalny efekt i spełnia idealnie swoją funkcje. z kosmetyków które moge jeszcze polecic to napewno krem perfekta cera mieszana (ok15zł) jest genialny fajnie matuje skóre :) używam do niego dove nawilżający żeby mieć buźke dodatkowo nawilzoną

Gość amelieeeeee
obawiam sie kosmetyczki, bo slyszalam, ze bywa tak, ze po jakims czasie zaczynaja wychodzic zaskorniki ze zdwojona sila i juz czlowiek jest na zawsze uzal;ezniony od kosmetyczki, a tego nie chce:) co do sephory - jestem za granica, tutaj nie ma sephory (przynajmniej nie spotkalam), wiec odpada, podobnie jak perfekta:( Przypuszczam, ze cala reszta jest, ale nie ma Sephory, jako sieciowki. Co do perfekty poza tym - nie jestem zdania, ze tanszy kosmetyk rowna się gorszy, bo tak nie jest, ale jakos nie mogę sie przekonać do tego, ze pudry za 70zł - 100zł mnie nie usatysfakcjonowaly, a za 15 sie uda.. zycie chyba bylo zbyt proste;) w kazdym razie dziekuje.. moze ktos jeszcze sie wypowie?:(

oj to jest polski kosmetyk i naprawde dobry. Używałam mase różnych matujących kremów i naprawde tak na stałe przywiązałam sie do niego, żaden droższy kosmetyk nie był tak dobry jak ten kremik, ale jak chcesz. to na temat kosmetyczki to jakąs bujda, oczyszczam od czasu do czasu twarz i z każdą wizyta jest coraz lepiej... może tak jest jak pisałaś jeśli ta nie robi zabiegu na zamknięcie oczyszczonych porów aczkolwiek wątpie żeby tak było, to nieprofesjonalne pozdrawiam

Gość chinota
wylecz cerę i wtedy każdy podkład będzie dobry.

Gość amelieeeeee
everyday minerals - nadaje sie do cery z niedoskonalosciami? jak sadzisz? Ok, wierze na słowo - wyprobuje perfekte jak będe w Polsce:) zobaczymy:) Zwlaszcza, ze faktycznie ufam w polskie marki. Co do kosmetyczki - piszę jak slyszalam, nie wiem na ile to prawda, ale teraz mam pewne obawy:( Co do wyleczenia cery - przyjmowalam rok temu antybiotyk polrtora miesiaca, pomoglo na 4 miesiące, potem wrocilo wszystko, co prawda mniej. Stosowalam tysiace masci od lekarzy. Juz nie wiem jak to leczyc, lekarze tez rozkladaja rece, pozostaje kosmetyka. A zadnych silnych lekow na tradzik nie bede brala i nie bede sobie niszczyla organizmu, bo tradziku jako takiego nie mam, a tylko zaskorniki.

ja mam problemy z cera i mi pasuje poczytaj na wizazu opinie o kosmetykach mineralnych

powiem ci jak ja leczyłam cere. po pierwsze zaczełam od tabletek na oczyszczenie z bławatkiem one działaja tak ze organizm wyżuca to co ma w środku więc na początku cera jest okropna cała w syfach ale jak ten proces oczyszczania sie skończy to jest lepiej bo syfy nie wyskakuja tak często. między czasie oczyszczanie u kosmetyczki, doraźne syfki smarowałam sudokremem (krem na odparzenia dla dzieci do kupienia w aptece albo rossmanie ok 12 zł starcza na pól roku kolezanka poleciła i naprawde super) oczywiście maseczki regularnie w tyg :) i tak pozbyłam sie pryszczy i zaskurników. żaden podkład idealnie nie pokryje niedoskonałości, nakładaniem tapety dodatkowo blokujesz pory i powodujesz wytwarzanie sebum czyli zaskurników. Daj skórze też pooddychać.

Gość a ja polecam...
że jeśli uzyjesz ciężkiego kryjącego podkładu to może wzlezc Ci w rozszerzone pory i będzie jeszcze gorzej, osobiście zresztą nie trafiłam na mocno kryjący kosmetyk, który wyglądałby bardzo naturalnie mam cere mieszaną i też problem z zaskórnikami - najlepsze okazały się dla mnie Lancome Color Ideal - bardzo fajnie matuje i odbija swiatło - twarz wydaje się bardzo miękka plus nie widać zaskórników, ale jest bardzo słabo kryjący - ja nie mam problemów z pryszczami ty musiałabyś uzyć tutaj korektora i drugi Givenchy Photo Perfexion też jest lekki i też fantastycznie odbija światło a to przy tego typu niedoskonałościach daje chyba najlepszy efekt pozdrawiam

Gość amelieeeeee
Tabletki z blawatke - dostanę w każdej aptece? czy ciężko dostać? I ta kosmetyczka... moze faktycznie sie skusze? oczywiscie musialabym isc tu, za granicą, ale do Polki.. jak czesto oczyszczasz twarz? Naprawdę tabletki plus oczyszczanie twarzy u kosmetyczki Ci pomoglo? Nie mogę uwierzyc...:(

a i tez leczyłam sie u dermatologa i dupa nic nie pomagało :( perfekta daje efekt zmaowienia i moją skóre nie nawilza więc najpierw smaruje buźkę kremem nawilżającym a potem perfekta :)

Gość amelieeeeee
No wlasnie nie zalezy mi na tym, aby dobrze kryl, bo tak gdzie cos wyskoczy - uzywam korektora. Najwazniejsze dla mnie, aby wygladl naturalnie i nie zatykal porow i aby skora oddychala. Po przerobieniu wielu podkladow wiem, ze najwazniejsze jest, aby skora oddychala. Zaraz sprawdzę i Lancone i Givenchy na wizazu.

Gość amelieeeeee
No dokladnie, juz mam dosc antybiotykow i calego tego syfu - niszcze tylko organizm, a twarz jest, jaka byla:(

Gość a ja polecam...
najlepiej jak pojdziesz do sklepu i poprosisz o próbki albo, żeby Ci wysmarowali twarz i połazisz z tym parę godzin ja pamiętam, że zasugerowana komentami na wizazu poszłam kupić taki podkład w kompakcie Shiseido a babka z Douglasa prawie na siłę wysmarowąła mi twarz tym Lancome color ideal (chyba miała twarde zalecenia zeby to promowac :D) i jak zobaczyłam efekt to byłam zachwycona, kupiłam go i pomyslałam, ze najwyzej będę zalować, ale jak wróciłam do domu i po godzinie zobaczyłam swoją twarz to wyglądała jeszcze lepiej i od tamtej pory się w nim zakochałam to w czym mi pomógł najbardziej to własnie te nieszczęsne zaskórniki - takze polecam - poproś o próbkę tego podkładu w sklepie

Gość amelieeeeee
dziekuje bardzo. Jutro się wybiorę i poprosze, aby dala mi troszkę podkladu do pojemniczka, bo tutaj tak robią, zamiast probek:)

Gość poczytaj o mineralnych kosmety
kach, może będą bardziej Ci odpowiadać?

Gość amelieeeeee
Owszem, slyszalam, ze są dobre od koleżanki... ale sądzilam, ze mineralne są pudry SYPKIE, a takich nie stosuję... sa tez podklady? I faktycznie plynne podklady tez sa na bazie mineralow? Ktos sie orientuje z jakiej fimr sa najlepsze? Jutro wybieram sie do sklepu, wiec zbieram jak najwiecej informacji;)

myśle ze dostaniesz takie w aptece ale oszczegam na początku to buźę będziesz mieć całą w pryszczach i syfach bo organizm wyżuca z siebie to co ma się głęboko pod skórą. do kosmetyczki zaczełam chodzic jak już zauważyłam że z tych tab nie wyskakują mi tak duzo pryszczy czyli po 2 msc (nie chciałam wcześniej bo to było by bez sensu i szkoda było mi kasy bo wiedziałam ze za chwile bede mieć znowu pryszczole. oczyszczałam więc sama co większe. Nie zapominaj o pilingach, ja osobiście nie używam juz tych kupnych bo małay efekt daja, uzywam kawy mielonej już spażonej i pilinguje skóre fusami zmieszanymi z zelem do tważy) teraz kozmetyczke odwiedzam mniej więcej co 2-3 msc a i ten piling z fusów uzywam równiez do pilingu ciała :) i nie wróce juz na pewno do tych kupnych

Gość poczytaj o mineralnych kosmety
minerały to są proszki :P

mineralne sa podklady, primery, cienie, roze, pudry itd maja postac proszkow, nadklada sie pedzlami ja uzywam everyday minerals, ale bezposrednio dostepne sa tylko w stanach (mozna zamowic, kupic na allegro) http://wizaz.pl/kosmetyki/thebest-217.htm spis mineralow o najwyzszych ocenach zwizazu

Gość a ja polecam...
ja akurat mam w domu podkład mineralny Biodermy - który nie jest proszkiem, tez mi sie wydawało, ze to są zawsze sypkie rzeczy, a on jest w kompakcie i ma konsystencje takiego twardego kremu, takie co to jest: http://www.aptekagalen.pl/p2539,bioderma+photoderm+max+50++ochronny+podklad+mineralny+w+kompakcie+odcien+ciemny+10+g. z tym, że on w ogóle kryjący akurat nie jest ;) takie musnięcie twarzy na lato z mocnym filtrem, swoją drogą tez bardzo fajny, jesli ktos lubi bardzo lekkie podklady mineralne na lato :)

Gość a ja polecam...
Ten lancome to w Douglasie chyba jakoś do 200 złotych, ale wiadomo, że w Douglasie jest drogo, mysle, ze spokojnie 100 -150 złotych mozna go kupić jak się dobrze poszuka

Gość a ja polecam...
Elinka a jaka jest dokładnie róznica ?

Gość miałam ten sam problem.....,
minał kiedy zaczełam uzywać szczoteczki do mycia buzi - ok. 2 razy w tyg. ją stosuję, 3 razy w tyg. maseczka z zielonej lub zółtej glinki, krem effaclar k na noc, na dzień nawilżanie z filtrem. Jako podklad polecam mineralny lub z dodatkiech minerałów, u mnie najlepiej sprawdził się rimmel lasting finish - zaajebiście kryje i na dośc długo matuje.

rimmel lasting finish nie polecam, za gesty, ciemnieje na twarzy i podkresla suche skorki