Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelieeeeee

Dziewczyny, prosze o pomoc - dobry podkład!

Polecane posty

Gość miałam ten sam problem.....,
ellinko - zalezy od buzi - u mnie nie podkresla suchych skórek i nie ciemnieje, jest rewelacyjny wg mnie. A tobie autorko radzę sprawdzić najpierw ten, bo z tego co się domyślam jest najtańszym z wszystkich tu polecanych - kosztuje ok. 30zł. To niewiele a może akurat też się nim zachwycisz. Ale przede wszystkim polecam dobre oczyszczanie, własnie przy uzyciu szczoteczki do buzi

Gość Trutnia Pospolita
Helena Rubinstein Color Clone SUBLIMAT. Jako podkład baza silikonowa do cery normalnej/mieszanej z Soraya. To moja najlepsze do tej pory odkrycie. Bywa, że przez cały dzień nie matuję dodatkowo twarzy. Przy innych podkładach robiłam to nawet kilkanaście razy dziennie.

Gość miałam ten sam problem.....,
co do bazy silikonowej z f. soraya - użyłam jej raz w życiu, nałożyłam rano, pojechałam na egzamin. Po powrocie zmyłam - wiadomo. Rano obudziłam z takim wysypem pryszczy, że zaraz do kosza ja wyrzuciłam. TFU!

probki everyday minerals sa tansze, probka ktora stracza na miesiac kosztuje ok 12zl (na allegro), a duze opakowanie ok35 i starcza na pol roku albo i dluzej :P mozna zamowic sobie od prodecenta ze stanow i wtedy kilak probek jest free i placi sie za sama przesylke (jakies 4-5 dolarow)

Gość ja polecammmmmm podklad
ja polecam Double Wear z Estee Lauder - rewelacyjnie kryje i buzia sie nie swieci :) ja teraz uzywam Doube Wear Light - lzejszy.. na lato w sam razy, nie swiece sie po nim :) naprawde spoko sa :) a kosmetyczke polecam! ja chodze za granica, bo tu mieszkam :) mam bardzo dobra kosmetyczke, polecona przez kolezanki z pracy :)chodze do niej juz ponad rok :)

Gość amelieeeeee
dziekuje wszystkim! niestety - pudry sypkie u mnie sie w ogole nie sprawdzaja - ani same, ani na podklad, juz sobie je odpuscilam, tylko wygladam gorzej (podobnie pudry w kamieniu). Moze wyprobuje ten lasting finish, dla mnie tez jest wazne, aby byly jesne kolory w palecie, bo jestem blada i zawsze musze mieć najjasniejszy, a czesto nawet najjasniejszy jest za ciemny. Wprawdzie kiedys zrazilam sie do rimmela, ale przecież warto sprawdzic, a to niewielki pieniadze jak na to, co juz wydalam w tym temacie i na to, ile moge wydac. Wydam wiele, byle wygladac naturalnie w makijazu, i aby skora oddychala. Robilam pilingi kupne, ale rzadko, jak mi się przypomniało...kawę z żelem do demakijazu, super, sprobuję jeszcze dzis:) dzieki)

Gość amelieeeeee
acha i zebralam sie na odwage i przed chwila zadzwonilam do kosmetyczki. ma wolne terminy dopiero po 5 lutego, a tu za granica nie mam wielkiego wyboru wsrod dobrych, duzych salonow, ale POLSKICH, wiec poczekam i pojde:) chociaz sie boje:)

a gdzie mieszkasz ? jak sie okaze, ze tam gdzie ja to moce Ci polecic moja kosmetyczke :)

a gdzie mieszkasz ? jak sie okaze, ze tam gdzie ja to moce Ci polecic moja kosmetyczke :)

uwierz, ze podklad mineralny to cos innego niz puder taki zwykly sypki czy w kamieniu :) i do tego maja bardzo jasne kolory (ok 60 do wyboru) w roznych tonacjach, 4 rodzaje formul do tego naturalne, tanie, wydajne, nie testowane na zwierzetach

Gość Guglish
Avene, Avene i jeszcze raz Avene!!! Miałam okropna cere, dermatolodzy pomogli mi ale tylko na chwile, po kilku tygodniach pryszcze i wagry wracaly. Od dwóch lat (mam 30 lat) używam kosmetyków Avene i nie zamienia ich na zadne inne. Po kilku miesiącach moja cera stała się idealna,taka jaka miałam zanim dostałam tradzik. Avene posiada szeroka gamę kosmetyków do pielęgnacji skory, wiec na pewno znajdziesz tam wszystko czego szukasz. Serdecznie polecam.

kochana używaj kawy tylko do pilingu a nie do demakijażu. za często tez nie można ścierac skóry bo można sobie ją podrażnić i spowodowac większe wytwazanie sebum więc wiesz do czego to moze prowadzić. 2 razy w tyg to wszystko :) a z tymi podkładami jest tak ze nie każdemu wszystko spasuje, każdy ma inna cere i nie ma kosmetyku który bedzie odpowiadał każdej kobiecie pozdrawiam i życze powodzenia w walce :)

Gość amelieeeeee
dziekuje za porady... a mieszkam w Sztokholmie.

Gość myszenka
Przeczytałam twój temat i mam ten sam problem :) polecam ci z całęgo serca La roche possay- Toleriane ;) zajeeeeee*sty podkład masz twarz jak laleczka ja mam syfki a jak się nim poamluje to wyglądam jak laleczka niestety po 4h świeciłam się jak psu jaj... wiadomo:) ale do niedawna bo znalazłam na forum temat 'skrobia ziemniaczana' i na pedzel i opruszylam nią twarz iii uwgaa od 10 rano do 18 trzymał mi się makijaż bez jakichkolwiek poprawek iii opalałam się w upale 35 stopni;) i nadal twarz gładka polecam Ci te n podkład kup sobie próbki a potem kup podkłąd fakt kosztuje 70 zł ale ja nie zamienie go na żadnego innego nie robi nowych syfów nawilża twarz :) ideaaaaalny :)) hmm a mi starcza na 7 miesiecy raz nawet na rok mi wystaRCZYL bo jest bardzo wydajny :) polecma!!!!