Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dota067

Płodność i inne - proszę o pomoc

Polecane posty

Czy ktoś wie kiedy sa dni płodne?? Każdy jest inny i inaczej trwają jego cykle ale chodzi i oto czy ktoś wie jak to obliczyć?

tego sie nie liczy, to sie wyznacza na podstawie długości cyklu i momentu owulacji. wiesz w jaki dzien cyklu masz owulacje?

tzn oczytałam sie tego troszeczkę i z tego co wiem to owulacja czyli to jajeczkowanie ystępuje zawsze 14 dni przed kolejną miesiaczką tak?

Yhy no ale sprawdza sie to zazwyczaj u osób z regularną miesiaczką a mi np w tym miesiacu już sie spóźnia 4 dni:(

Gość Aggggggggggga
to sprawdź sobie po śluzie czy masz płodne czy nie płodne

dziewczyno, jak bedziesz tak panikowac to w zyciu tego okresu nie dostaniesz. zrobże sobie te bete z krwi (bo w normalny test jak znam takie sytuacje nie uwierzysz) i uspokój sie. "Dota067 - Yhy no ale sprawdza sie to zazwyczaj u osób z regularną miesiaczką a mi np w tym miesiacu już sie spóźnia 4 dni" po pierwsze - teraz to Ci chyba i tak nieistotne czy mialas dni plodne czy nie, bo juz po fakcie :D po drugie - sama obserwacja sprawdza sie u kazdego, tylko antykoncepcja na tych obserwacjach juz nie. Aggggggggo - po samym śluzie to nei powiem co mozna sobie sprawdzic. śluz płodny mozesz miec w miesiacu kilka razu, co nei znaczy ze bedziesz miec kilka owulacji. najpewniejszą metoda jest temperatura plus śluz plus szyjka macicy. a postawą - dwa peirwsze lelementy.

Gość Aggggggggggga
no zgadzam się frufru

Gość Aggggggggggga
ja dzisiaj zrobiłam test 18 dni po stosunku i wyszedł negatywny czyli że nie jestem w ciąży. Quick Vue a jego czułość to 25 ml/u/ml