Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie pewna

Dania z wolowiny

Polecane posty

Gość nie pewna

Mam na dzis na obiad wolowine i brak pomyslu na przyzadzenie jej. Zazwyczaj z niej robie sos albo gulasz, ale chcialam soprobowac czegos nowego. Slyszalam o fajnych szybkich obiadkach w orientalnym stylu wlasnie z wolowiona i niewiem jak sie za to zabrac:/ Macie jakies pomysly na cos dobregoz wolowiny?

jestem ;) około pół kilo wołowiny kroisz na malutkie kawałeczk i gotujesz z porem i marchewka do miekkiego po ugotowaniu dodajesz do niej pokrojone ogórki konserwowe i jajka na twardo około 5-7 doprawiasz do smaku dodajesz majonez i mocno schładzasz w lodówce aby podac do bardzo goracych ziemniaków bardz lubie to podawac zwłaszcza gdy jest goraco

Gość chinota
chili con carne - czyli z fasolą

Gość nie pewna
Ten przepis tez ciekawy:) ale jesli masz jaki orientalny to chetnie sprobuje :) DZiekie za tak szybka odpowiedz:)

dzieki ja przepadam za taka wołowina to zawsze cos innego niz schaboszczaki hehe a co do wołowiny orientalnej mozesz dodac sos łodko kwasny czerwona fasolke albo pedy bambusa i kukurydze

Gość nie pewna
Dziekie chyba skorzystam dzis z tego pierwszego przepisy bo to cos oryginalnego i nowego:) slicznie dziekuje:)

Gość W orientalnym stylu chciała
matole od rolad 🖐️

Gość gość
ja robie zazwyczaj steki, wolowine kupuje tu www.cezan-ubojnia.pl i mam te pewnosc, ze mieso jest zdrowe i pyszne;)