Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedulka323

pytanie o przepisanie mieszkanie

Polecane posty

Gość biedulka323

Jesli tata chcialby przepisac mi mieszaknie po slubie?(Swoje)to czy maz przyszly bedzie nalezal do tego majatku?

jezeli przed malzenstwem przepisze - to nie jesli juz bedziecie malzenstwem i przepisze a nie bedziecie mieli ibtercyzy to wspolnota majatkowa :)

Gość tak mysle
nie, ale twoj maz tez musi podpisac jakis swistek ze sie wyrzeka prawa do twojej wlasnosci.....

nie, ale twoj maz tez musi podpisac jakis swistek ze sie wyrzeka prawa do twojej wlasnosci.....# hmmmm pierwsze slysze ale wszystko mozliwe , zmieniaja sie paragrafy z roku na rok :D

Gość kapie mi na balkon z rynny
bzdury piszecie , obojętnie czy ci zapisze przed czy po to będzie tylko twoje mieszkanie! no chyba ,że ojczulek zapisze na was oboje w co wątpię:D

Gość odpowiem.....
jeśli ojciec przepisze mieszkanie tylko na Ciebie to mąż nie będzie miał do niego prawa pod warunkiem że w akcie notarialnym zaznaczy że przepisuje je tylko Tobie ....jednak w razie Twojej śmierci mąż będzie dziedziczył to mieszkanie po Tobie

Gość 12345654321
majatkiem osobostym kazdego z malzonkow sa przedmioty majatkowe nabyte przez zapis dziedziczenie i darowizne koniec kropka takze to bedzie twoje natomiast po twojej smierci wiadomo ze mieszkanie bedzie rowniez podzielone na twojego meza nawet jesli przed slubem dostaniesz to mieszkanie mezowi przy rozwodzie nic do tego

Gość 12345654321
teraz ja kabluje a ty to guzik wiesz o prawie rodzinnym i opiekunczym i chyba nigdy KRO nie widzialas

Gość powiem tak...........
"przedmioty uzyskane na drodze spadków i darowizn nie wchodzą w skład majątku wspólnego" jeżeli będzie to darowizna, to mieszkanie będzie tylko Twoje, nawet jak umowa będzie podpisana po ślubie

bzdury wypisujecie - jeżeli zrobi darowiznę to nawet po ślubie drugi małżonek nic do tego nie ma. Kodeks Cywilny.

teraz ja kabluje a ty to guzik wiesz o prawie rodzinnym i opiekunczym i chyba nigdy KRO nie widzialas no to jednak guzik wiem ,a proponuje ineczej zwracac sie do kogos nawet jesli guzik wie :P ot proste chwala bogu ze ty czytalas i wiesz :) to poradzisz a ja bede wiedziala na przyszlosc :P

teraz ja kabluje a ty to guzik wiesz o prawie rodzinnym i opiekunczym i chyba nigdy KRO nie widzialas no to jednak guzik wiem ,a proponuje ineczej zwracac sie do kogos nawet jesli guzik wie :P ot proste