Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjh

krwawienie...blagam pomozcie

Polecane posty

Gość jjh

Za tydzien powinnam dostac okres a wczoraj pojawilo sie w moim sluzie cos brazowego, dzis troche krwi. Nic mnie nie boli, to raczej nie jest okres chociaz na poczatku tak myslalam. Dodam ze w tamtym miesiacu przed okresem uprawialam dosyc ostry seks z chlopakiem i polecialo troszke krwi, plamilam potem na brazowo przez jakies 3 dni. Wstrzymalismy sie od seksu na jakies 2 tygodnie ponad. A teraz jakies dziwne krwawienie, nie wiem co to moze byc ale juz si boje strasznie:(:(:( pomozcie.......piszcie co wiecie. To normalne???? Mam nadzieje ze to nie ciaza;(

Gość jjh
dlaczego nikt nie odpisuje?:(

Gość Krwawienie po stosunku
wskazuje na nadżerkę. Lekarz ginekolog się kłania. Jutro piątek - umów się na wizytę.

Gość jjh
Nie no wtedy to bylo za mocno poprostu i to raczej dlatego. Normalnie dostalam okres tylko teraz to mnie niepokoi. okres dopiero a tydzien...ja to zawsze mam jakiegos pecha jesli chodzi o te sprawy;/

Gość to sobie kupcie żel intymny
i zobaczysz, czy nadal będziesz krwawić. Tak czy owak nawet przy ostrym seksie nie powinno być aż takiego krwawienia i ja nadal obstawiam nadżerkę... chociaż plamienie przed okresem może oznaczać problemy hormonalne. Bierzesz tabletki antykoncepcyjne? A może niedawno je odstawiłaś?

Gość jjh
Nie biore tabletek i nigdy nie bralam. Nie bylam tez nigdy u ginekologa i sie wstydze. Wiem ze moze sie to wydawac smieszne;/ mam 19 lat jak cos

Gość To czas najwyższy się udać
i nie ma się czego wstydzić. Ginekolog nie jedno widział(a). Popytaj koleżanek, mamę, albo poszukaj w internecie opinii o ginekologiach z twojego miasta. Znajdź sobie dobrego, zapisz się do niego, bo już jesteś w takim wieku, że powinnaś się przebadać, tym bardziej, że coś tam jednak się dzieje u ciebie i trzeba do skontrolować :)

Gość jjh
Z mama nie rozmawiam na takie tematy raczej, sama od tego uciekam. A to nie jest normalne takie krwawienie przed okresem...to naprawde lekkie. Wydaje mi sie ze kiedys o tym czytalam ze to nic strasznego. Nikt z was nie byl w takiej sytuacji?:(

Gość No ja byłam i miałam problemy
z hormonami. Ginekolog przypisał mi tabletki i przeszło. Więc bez wizyty u specjalisty się nie obejdzie ;)

Gość jjh
Ale to jest cos powaznego? Moglabys napisac co dokladnie powiedzial Ci wtedy lekerza? Mialas identyczne objawy niz ja?

Gość to było parę lat temu
poszłam do ginekologa i ten nie widząc niczego złego po badaniu zalecił mi zbadanie poziomu jakiś hormonów. Wyszło, że mam jednego za dużo. Dostałam tabletki i jeszcze jakieś kropelki (mastodynn czy jakoś tak) i przeszło po pewnym czasie :) Miałam to samo. Krwawiłam przed miesiączką albo w środku cyklu. Nie było to nic poważnego, ale nie wiem jak może się skończyć nieleczone. Dlatego naprawdę MUSISZ iść do ginekologa i nie ma się czym stresować.

Gość jjh
Tylko wiesz pierwsza wizyta to troche ciezko. Chyba nie mam tyle odwagi. A okres dostawalas normalnie?

Gość jjh
Straszna ze mnie panikara. Moj chlopak caly czas mnie pociesza i mowi ze bedzie ok, ze nie potrzebnie odrazu panikuje, ze trzeba troszke poczekac i zaobserwowac co dalej a potem do lekarza. Ja nie potrafie byc taka spokojna;( a seks odpuszcze sobie chyba na jakis czas, tak bedzie najlepiej

Mnie sie zawsze tak okres zaczyna - najpierw z 2 dni mam brązowe plamki na wkładce (a nie jest to od stolca :-)), a potem dopiero "lucha" na czerwono, normalnie. Z 3 razy w zyciu zdarzyły mi sie małe plamienia w środku cyklu (bez żadnego powodu), ginekolog powiedziała, ze tak sie czasem po prostu zdarza.

Gość jjh
Ale to tak tydzien przed okresem masz tak jak ja? U mnie pierwszy dzien to byl dokladnie 20 dzien cyklu. Dzis jak narazie nie plamie, no ale zobaczymy co bedzie dalej. Okres powinnam dostac w nastepnym tygodniu jakos. Troche mnie uspokoilas ta wypowiedzia. Mam nadzieje ze to sie dobrze skonczy

Gość ONA ODPOWIADA
Koniecznie poproś o skierowania na usg transwaginalne.Objawy które opisujesz mogą świadczyć o poważnych zmianach np.torbiel lup polip macicy.U mnie tak właśnie się skończyło. Marsz do lekarza

Gość z całym szacunkiem - uprawiac
seks się nie wstydzisz ale do lekarza się wstydzisz isc ? Po drugie skoro rozpoczmęłaś współżycie to chyba najwyższa pora na taką wizytę , tym bardziej że nie wszystko jak widac jest dobrze i to że ktoś miał podobne objawy nie znaczy że ty masz to samo

Gość jjh
No to jest krepujacy temat i nie dziwcie sie mi bo napewno dla kazdej z was pierwsza wizyta byla trudna;/

Gość ONA ODPOWIADA
Pewnie że nie było łatwo.Ale każda nastolatka bo zakładam że jesteś młoda musi w końcu iść do lekarza.Porozmawiaj z koleżankami może polecą Ci jakiegoś fajnego ginekologa.Z czasem potraktujesz te wizyty jak coś normalnego.Nie bagatelizuj swoich objawów.A tak na marginesie,nie bolą Cię plecy a dokładnie kręgosłup w części lędźwiowej(powyżej pasa) ?

Gość kochana idź do lekarza
U mnie zaczęło się jakiś rok temu, po odstawieniu tabletek- ciemne, okropne plamienie na tydzień, czasem dłużej przed miesiączką Byłam u ginka- lekki stan zapalny szyjki macicy, dostałam globulki- za miesiąc jednak to samo. Dostałam luteinę na progesteron- plamienia skróciły się do dwóch dni Przestałam brać luteinę- podczas seksu z moim partnerem zaczęłam krwawić mocno (to było w połowie cyklu mniej więcej) i plamienia zostały do samego okresu (13 dni) Zrobiłam badania na hormony- prolaktyna podwyższona, dostałam bromergon na dwa miesiące i luteinę od 15 dnia cyklu, póki co miałam lekkie plamienie przez jeden dzień przed @ w tym cyklu, zobaczymy co będzie jak znowu odstawię leki za miesiąc.... Dlatego nie zwlekaj z wizytą, owszem, nie jest to miłe, ale nie jest też wcale źle ;) a lepiej jak najszybciej zrobić porządek

Gość jjh
Nie nic mnie nie boli. A dlaczego o to pytasz?:) Mam 19 lat, juz wczesniej pislalam, musialas nie zauwazyc:) Postanowilam ze poczekam jeszcze czy okres bede miala normalnie, narazie nie pojde do ginekologa... A tak z ciekawosci Ty miesiaczkowalas normalnie?

Gość uuuuuuuuuu24
do lekarza trzeba

Gość ONA ODPOWIADA
Tak u mnie miesiączka była co do dnia.Proszę nie zwlekaj z wizytą u lekarza.To są normalni ludzie.