Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalalaa

jak sie ubrac na absolutorium?

Polecane posty

Gość tralalalaa

w sobote mam uroczyste wreczenie dyplomu magistra. co prawda bedziemy w togach i biretech ale zastanawiam sie jak wypada sie ubrac? Na galowo czyli biala koszula i spodnica czy bardziej luzno? Mam tez problem z obuwiem:( Czy wypada ubrac sandalki?

Gość tralalalaa
absolutorium:)

ubierz się jak wychowawczyni mojej córki na zakończenie roku....przeźroczyste białe ciuchy tak że widać stringi i stanik, oraz japonki plus łańcuszek na nodze, oniemiałam

Gość tralalalaa
wow:) to musiala pewnie zrobic wrazenie na wszystkich:D

Chyba jestem jednak do tyłu... Za moich czasów absolutorium, to był wpis do indeksu, stwierdzający, że mam wszystkie zaliczenia, egzaminy i mogę przystąpić do obrony pracy. Coś się zmieniło w tej materii?

Spęd na absolutorium? Muszę się jutro dopytać, bo ja zupełnie tego nie pamiętam. Miałam wpis do indeksu i tyle... chyba...

Gość hhhhtydc
ja ide w sukience na ramiaczkach ;P

Gość jdfghhhaa
a co jest złego w sukience?? i tak toge sie zarzuci

Gość babble25
tak, myla absolutorium z wreczeniem dyplomow. chociaz ja nawet dyplom odbieralam w dziekanacie 😭

W niedzielę, 8 lutego 2009 r. podczas drugiego w historii PWSZ w Gnieźnie uroczystego absolutorium, Rektor prof. dr hab. Józef Garbarczyk wręczył 130 studentom trzech kierunków dyplomy absolutoryjne. Choć uroczystość jest jedynie stwierdzeniem ukończenia studiów bez uzyskania dyplomu, to dla osób kończących studia, wymiar absolutorium jest szczególny. Studenci, ubrani w tradycyjne togi i birety, w takim składzie spotkają się po raz ostatni. Świeżo upieczonym absolwentom towarzyszyły rodziny i przyjaciele, przybyli również gnieźnieńscy parlamentarzyści i samorządowcy. Coś takiego znalazłam... Widać dzisiaj tak jest, że wręcza się dyplomy stwierdzające ukończenie studiów bez uzyskania dyplomu. Za moich czasów, absolutorium, to był jedynie wpis w indeksie, żadna uroczystość, bo bez dyplomu nic nie znaczył. Wszyscy się cieszyliśmy, że mamy, bo można było do obrony przystąpić.

Znaczy się jak skończyłaś studia bez obrony? No 18 lat temu, to było absolutorium właśnie, jako wpis do indeksu, że zaliczone wszystko zgodnie z tokiem studiów, a potem obrona pracy magisterskiej, przed komisją... promotor, recenzent i ktoś tam jeszcze. :) A potem odbierało się dyplom w dziekanacie chyba. :)

Gość jdfghhhaa
PYTANIE BRZMI JAK SIE UBRAC!!!!

Gość babble25
to moze ja podpowiem - elegancko. kostiumik w stonowanych kolorach (czyli spodnie+ zakiet), albo spodnica + bluzka. cos w tym stylu. moze byc z polotem. naprawde, jesli ktos aspiruje do elity, to nie wypada przychodzic w dzinsach i sandalach. :)

germanotta na medycynie nie ma obrony , zdajesz ostatni egzamin i do roboty Proszę Cię... nie ma egzaminu magisterskiego???? :D

Zupełnie się w takim razie nie orientuję jak jest na akademiach medycznych... masz w taki razie tytuł lekarza, nie magistra, tak?

Gość tralalalaaa
a czy wypadaloby jakbym zalozyla spodnice z biala bluzka i klasyczne sandalki? nie chce ubierac obcasow a w sobote ma byc cieplo:)