Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie daję rady ;;;

Jak ulżyć dziecku kiedy ząbkuje? :(

Polecane posty

Gość hesia mesia
poza tym agata ma racje!!! ten naszyjnik z bursztynu baltyckiego jest swietny!!! ale to nie jest jakikolwiek bursztyn, tylko specjalny z apteki dla zabkujacych dzieci. koraliki sa specjalnie poprzewiazywane i dziecko ani sie nie udusi, ani go nie przerwie i nie połknie koralikow. sa szalenie popularne w zamoznych czesciach swiata i o ironio polacy ten bursztyn maja pod nosem a nie wiedza jak go stosowac :o same zobaczcie: http://farm3.static.flickr.com/2089/2189138206_dc2ccbe91b_b.jpg http://connected2christ.com/theblog/wp-content/uploads/2009/11/100_3892.JPG http://dirtydiaperlaundry.com/wp-content/uploads/2009/06/amber-699x1024.jpg a jesli o gryzak wodny chodzi, to mialam na mysli dokladnie takie cos: http://www.somewhere-in-time.net/images/babies_ClaraTeething.jpg nie pamietam tylko jaka firma to u nas sprzedaje, ale chyba jakas polska nawet

moja siostra pracuje w jednej z firm we francji z bizuteria i te koraliki sprzedaja sie jak świeże bułeczki:) w domu mam tych koralików z 10 sztuk bo mi poprzywoziła teraz jak przyjechała:)

Gość bursztyn ma zadziałać??
Producent pisze że nie ponosi odpowiedzialności za wypadki podczas noszenia tych koralików. Sądzę że ktoś sobie wymyślił amulet dla mam, na uspokojenie sumienia. A jak dziecko przegryzie sznurek albo raczkując zaczepi gdzieś. Dziękuję, nie zaryzykuję

Gość żanetka rakietka
A jak przechodziły ząbkowanie wasze dzieci?

Gość hesia mesia
firm z bizuteria? o... a to dziwne, bo z tego co wiem to one sa apteczne, bo to musi byc specjalnie oczyszczony bursztyn, zeby pod wplywem ciepla skory uwalnial lecznicze olejki lagodzace obrzek i znieczulajace bol

takie sa wlasnie matki polki:) nic im nie wytłumaczy bo one wiedzą lepiej:) a co do bursztynu to taka jest medycyna naturalna ( ja bym sprobowała najpierw to niz faszerować małe dziecko lekami na zabkowanie).Naszyjnik z bursztynu łagodzi zaczerwienieni spowodowane poceniem się, który ma odczyn kwaśny, w okolicy fałd skóry. Bursztyn pochłania tę kwaśny odczyn, a ciepło ciała pozwala wydobywać się olejkom eterycznym właściwym żywicy bursztynu na zewnątrz i oddziaływać na ciało. Bursztyn wydala jod i kamforę, które łagodzą i ułatwiają gojenie. Bursztyn łagodzi bóle dziąseł w okresie ząbkowania. W tym okresie ślina staje się kwaśna. Ten kwaśny odczyn może zostać wchłonięty przez bursztyn. Zmniejsza to również zaczerwienieni okolic pośladkowych, które w okresie ząbkowania rodzice często zauważają zmniejszając ryzyko odparzeń pieluszkowych. Bursztyn jest także przydatny w sezonie przeziębień (grypy, katar, bóle gardła) dla całej rodziny. Naszyjnik powinien być noszony w kontakcie ze skórą dziecka, aby był skuteczny. Dzieci mogą je nosić cały czas, nawet spać w nich, jedynie należy je ściągać do kąpieli. Dodatkowym atutem jest fakt, że dzieci w nich naprawdę ładnie wyglądają.

hesia mesia ---> tylko jak maja zamówienia na to to sprowadzaja je z firm aptecznych i sprzedają:)

Gość hesia mesia
ja nie wiem co ty masz za producenta??? wszyscy apteczni sa z usa, albo eu zachodniej :) jak to jakas polska tania podroba to bym sie bala producenci tych oryginalnych biora na siebie 100% odpowiedzialnosci! i maja swoje strony internetowe, piekne opakowania itd itp, taki naszyjnik to nie jest jakis badziewny produkt

Gość hesia mesia
to wyzej to bylo do osoby 'bursztyn ma zadziałać??' a nie do agaty :)

Gość hesia mesia
sa jeszcze takie naszyjniki dla kobiet karmiacych piersia cierpiacych na zatory, obrzeki, bol i infekce piersi. tylko duzo dluzsze, bo bursztyn musi byc jak najblizej zapalnego miejca.

Gość do hesia mesia
a nie wiesz, że w Polsce to ciemnogród? jak masz rację to co najwyżej zostaniesz zwyzywana, bo polskie matki wiedzą lepiej choć chuja wiedzą i chuja widziały...przepraszam za wulgaryzmy, ale to forum mnie strasznie irytuje, jedna mądrzejsza od drugiej, a nie daj Boże im coś powiedz:o

Gość hesia mesia
nie boje sie ich :) nie straszne mi sa ani troche. a jak wiem ze moge podzielic sie jakas uzyteczna informacja, to po prostu to robie. ot tak zupelnie bezinteresownie. :) nie wazne ile osob skorzysta badz nie. :) ich sprawa... lub strata... ze tak powiem.

Gość do hesia mesia
ta, powiesz coś pożytecznego, a napiszą Ci, że jesteś "głupią koorvą" :) dobranoc

Gość hesia mesia
nie identyfikuje sie z tym forum na tyle, zeby sie tym jakos specjalnie przejmowac. :) spokojnej nocy 🖐️

Gość sylka33n
Moim ulubionym sklepem internetowym z biżuterią dla dzieci jest sklep http://kolale.pl . Można tam znaleźć nie tylko bezpieczną biżuterię dla najmłodszych ale także dla mam, np. w postaci gryzaków czy chociażby krawat z wbudowaną grzechotka – jak dla mnie super sprawa.

Gość gość
My wyprobowalismy bursztyn na bol z zabkami i wiecie co nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale kilka godzin po zalozeniu na reke,dolegliwosci minely. Takze chyba dziala:))

Gość Monicaaaaa
Mój pediatra, dr artur luty doradził, aby po prostu dawać gryzak wodny, schłodzony i smarować dziąsełka maścią. Można też masować. Wszystko to na pewno pomoże.

Gość Allea
Są bardzo fajne maści, które pomagają zmniejszyć ból, albo na przykład nurofen forte, który można stosować od 3msca życia. Ja ostatnio byłam na wizycie u pediatry w centrum medycznym marki to mi zalecił ten nurofen, bo dziecko strasznie ząbkuje i do tego ma gorączkę. Na razie lek pomaga.

Gość gość
Moja malutka strasznie cierpiala przy pierwszych zabkach i dawalam jej paracelamol. Do tego kupilam taka szczoteczke silikonowa ktora sie zaklada na palec i masowalam jej dziasla. Teraz rosna jej zeby z tylu i daje jej szczoteczke do zebow taka mieciutka i ona sobie ja gryzie