Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyyyyyy

odstawienie tabletek, brak okresu, mdłości - ratunku ;(

Polecane posty

Gość pomocyyyyyyyy

cześć dziewczyny. brałam yasminelle 3 lata, odstawiłam je w styczniu, pojawiło się krwawienie z odstawienia, potem po 40 dniach miałam okres, dziś mija 52 dni od ostatniej miesiączki i dalej jej nie ma. od kilku dni odczuwam mdłości, mam wrażenie, że "czuję" smak jedzenia, które 2 dni temu np. na obiad, mam wahania nastroju, z płaczu przechodzę w śmiech, ciągle chce mi się spać... zrobiłam dziś test ciążowy i wyszedł negatywnie (stosujemy z chłopakiem prezerwatywy za każdym razem). normalnym jest, że po tak długim czasie brania tabletek antykoncepcyjnych organizm znów musi się przyzwyczaić do normalnego cyklu, niemniej jednak mam obawy - minęły prawie 2 miesiące, okresu nie ma, a mnie jest niedobrze ;( ps. mam 21 lat

Gość pomocyyyyyyyy
napisze ktoś coś?

Gość prs
nie martw się na zapas. ja też odstawiłam w styczniu tabletki, tak jak u Ciebie najpierw @ z odstawienia, potem po 50 dniach(!) @ i potem znów po 49 dniach. Ja właściwie chciałabym być w ciąży już ale niestety nie jestem. Mimo, że uparcie doszukuję się objawów :( U Ciebie skoro test wyszedł negatywny to ja bym się nie martwiła. Ale umów się do lekarza i już będziesz mieć pewność. Naprawdę postaraj się nie myśleć o tym , a okres sam przyjdzie. Zobaczysz :) Ja idę jutro do gin się dowiedzieć ile maja trwać tak długie cykle. Cięzko mi nawet obliczyć dni płodne.

dni płodnych sie nie oblicza, tylko sie je wyznacza na podstawie obserwacji temperatury i śluzu :D bede to powtarzac az do znudzenia :D

Oj Oj Oj...współczuję Ci bo ja już przez to przeszłam,ale jeszcze też nie do końca. Ja brałam tabsy 2 lata i jak odstawiłam to też się tak wszystko zaczęło jak i u Ciebie. Najpierw brak miesiączek,zmienne nastroje,potem brak chęci na wszystko... Poszłam do ginekologa i kazał i zbadać poziom prolaktyny i niestety okazało się że przez te tabletki mam podwyższoną i póki co nie mogę zajść w ciążę. Teraz trochę mi spadła ta prolaktyna,ale najgorsze są te zmiany nastrojów które nadal się utrzymują,najczęściej przed miesiączką,raz się śmieję,a za chwilę płaczę,to jest masakra!!! Nie chcę Cię straszyć,ale idz jak najszybciej do ginekologa i poproś o skierowanie na badania hormonów .Ale nie martw się na zapas. Pozdrawiam.

Gość prs
no tak masz rację, może źle się wyraziłam. ale tak naprawdę nigdy nad tym się nie musiałam zastanawiać. brałam pigułki i ok było. teraz chcę dzidziusia i.... zaczynają się schody. Bo wszystkie kobiety co znam to bez problemu zaszły w ciąże i to bardzo szybko, nawet w 1 cyklu. I myślałam że może ze mną będzie podobnie... Ide dziś do lekarza porozmawiać.

Gość prs
Wy dziewczyny młode jesteście, a ja....Mam 28 lat i chcę pierwszego dzidziusia... W sumie to Was podziwiam, że tak wcześnie sie decydujcie. Ja w waszym wieku studiowałam, bawiłam się a jak się okres spóźniał to panikowałam... A teraz mam.... 28 lat i się zastanawiam kiedy będę w końcu w tej ciąży :(

Nie martw się,będziesz miała dzidziusia napewno! prędzej czy pózniej się wszystko ułoży. Trzymam kciuki a i daj znać jak tam poszła wizyta u lekarza.

Ja juz siódmy cykl od kad odstawialam tabsy staram sie z mezem o malenstwo i jak na razie sie nie udaje:( mam 23 lata a tabsy bralam przez 5 lat:/

Gość prs
dziś mi lekarz powiedział, ze nie wazne ile czasu brałam tabletki. bo moje 7 lat to podobno nic :P i powiedzial tez ze tabletki wcale nie rozregulowują okresu, ze to jest indywidualna sprawa. ja mam zrobić badania poziomu hormonów i wtedy będzie wszystko wiadomo. najlepiej też udaj się do lekarza.

Gość kidziaaaaaaa
WITAM. BRALAM TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE OD ROKU 2009.04 W STYCZNIU 2012r przerzuciłam się na ring. Stosowałam regularnie do 7 maja 2012r i normalnie 9 maja dostalam miesiaczke tak jak zawsze podczas antykoncepcji. Nie założyłam juz ringu. Od tamtego czasu mam częste migreny, piersi jakieś sflaczałe , i pełno małych syfków na twarzy! To normalne? A co najwazniejsze jest czerwiec i powinnam dostać miesiączkę wczoraj a jej nie ma i nie mam żadnych bóli ani nic w tym rodzaju ( zwlaszcza ze zaczelam brac antykoncepcje ze wzgledu ze mnie bardzo, bardzo bolalo) tydzien po zakonczeniu miesiaczki mialam stosunek przerwywany, czy to mozliwe ze mogłam zajsc w ciaze? Chcialam sobie odpoczac od antykoncepcji...

No jak się odpoczywa od antykoncepcji to oczywiście, że jest możliwość zajścia w ciążę. Miesiączki po odstawieniu antykoncepcji hormonalne często są nieregularne. Syfki-antykoncepcja je hamowała. Pozostałe objawy też mogą być skutkiem odstawienia antykoncepcji hormonalnej.