Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo błądzę

czy znacie jeszcze jakieś

Polecane posty

Gość pytam bo błądzę

fajniejsze i ciekawsze niż kafe fora?

Gość piripipam
ZDRAJCA !!!!

Gość pytam bo błądzę
nie zdrajca. znudzona.

Gość pytam bo błądzę
to gadajcie ze mną. mam problem

Gość fgkofhkprhjgf
o husky też zdrajczyni;) na tamtym się udziela

Gość pytam bo błądzę
mam poważny problem, postanowiłam urwać mu łeb.

lol Husky, smiem twierdzi, ze jestes uzalezniona od postow:)

Gość masbabsabdada
tak generalnie do do doopy tamto jest

Gość pytam bo błądzę
tt29 nie tylko ona. ale znalazłam nadzieję 😍

a Ty masz serio jakis problem? poki co to pseudo prowokacja:P

ale to prawda, im wiecej tu pisze, tym wiecej chce siedziec aaaaa czy to juz nalog?:P

Gość pytam bo błądzę
mam poważny, ale znalazłam remedium. moim problemem jest prokrastynacja. patrzcie, znalazłam lekarstwo: 1. Zastanów się co chcesz zrobić. Wybierz to co chcesz zrobić. To, CO NAPRAWDĘ BARDZO CHCESZ ZROBIĆ. Jedną konkretną rzecz. Najlepiej, gdy będziesz wiedział dokładnie co od siebie wymagasz i kiedy będziesz zadowolony z efektu. Im bardziej konkretnie określisz sobie cel, tym łatwiej będzie go osiągnąć. Nie obejmuj na raz zbyt wielu rzeczy. Lepiej rozbić zadnia na konkretne, mniejsze elementy. Na przykład zamiast postanawiać sobie zrobię specyfikacje kolejnego klonu Naszej Klasy postanów, że zapiszesz jakie elementy powinny wchodzić w skład profilu usera i jak będzie wyglądała jego strona. Forum i wyszukiwarkę ogarniesz następnym razem 2. Zidentyfikuj zjadacze czasu. Stop zjadaczom czasu. Znajdź te czynności, które odciągają Cię od ZAJĘCIA, KTÓRE MASZ DO ZROBIENIA. Każde wejście na TWOJĄ ULUBIONĄ STRONĘ, to zabrany czas, który można poświęcić na zrobienie TEGO, NA CZYM CI ZALEŻY. Newsy nie uciekną. Aktualności na Facebooku mogą zaczekać 30 minut. Nikt nie zgarnie Nigeryjskiej fortuny w Twojej poczcie. Świat się nie zawali, jeśli chwilę zajmiesz się czymś innym niż sprawdzanie kolejnego wykopu. 3. Opanuj otoczenie. Zabij wszystkie rozpraszacze. Pozbądź się rzeczy, które ROZPRASZAJĄ TWOJĄ UWAGĘ. Wyłącz telewizor, komunikatory, telefon, a jeśli trzeba Internet. Zamknij wszystkie taby w Firefoksie. Wyłącz wszystkie zbędne aplikacje. Zostaw tylko to, co jest Ci potrzebne do wykonania TEGO CO CHCESZ ZROBIĆ. 4. Po prostu zacznij. Skoro już wiesz co chcesz zrobić i nic Ci w tym nie przeszkadza zajmij się tym. Po prostu ZACZNIJ PRACOWAĆ. Przezwycięż początkową niechęć i opory. Postanów sobie, że poświęcisz pierwsze 10 minut. Potem się zastanowisz. Pierwsze 10 minut jest bardzo ważne. Skoncentruj się TYLKO NA TYM CO ROBISZ TERAZ. Przez ten czas wciągniesz się głębiej i całkiem możliwe, że będziesz chciał pracować dalej. Nie musisz siedzieć długo. Po 30 minutach zrób sobie przerwę. To Twój czas. Ty decydujesz o tym co chcesz robić. Spraw sobie nagrodę. Za wytrwałość. Sprawdź SWOJĄ ULUBIONĄ STRONĘ. Jeżeli nie skończyłeś tego co zacząłeś zdecyduj czy chcesz kontynuować. Albo wróć do punktu pierwszego ;-) 5. Skoncentruj się na treści nie na formie. Wpis na blogu nie musi być idealnie sformatowany za pierwszym razem. Specyfikacja nie musi być dokładna od samego początku Nie przejmuj się, tym czy robisz to dobrze czy źle. Po prostu wyraź swój strumień myśli. Napisz, narysuj, zaprogramuj. Nie musi być idealnie. Poprawić możesz potem. Na pewno wrócisz do tego później. Ale będzie już łatwiej, bo po pierwszej sesji będziesz miał całkiem solidne wyniki. Żeby móc coś poprawić najpierw musisz to mieć. Pamiętaj, że za pierwszym razem nie musi być idealnie. Ważne, że coś robisz.

Gość pytam bo błądzę
to jest PLAN, wielki PLAN. widzę w nim nadzieję, bo jest konkretny. będę musiała więc pożegnać się z kafe, ponieważ zidentyfikowałam kafeterię między innymi jako mojego rozpraszacza. mam plan, spisałam listę na kartce, którą powiesiłam właśnie na ścianie nad biurkiem. zmierzam więc do działania.

izi, tez przez to kiedys przechodzilem, zwlaszcza kiedy bylem studentem:P

Gość pytam bo błądzę
possible, i w tej wierze moja siła AVE misiaczki 🖐️

no wlasnie chyba tez to w sumie jeszcze mam:) ale jakos nie placze z tego powodu, bo jak trzeba to trzeba i sie robi:D

no ta, nie zrobi sie, generalnie to poza praca hmmm robie malo:P ale to chyba wplyw mieszkania, ktore opuszczam po miesiacu:P

ale przeciez siedzenie na kafe to tez jakies robienie czegos :P wiec nie jest tak zle :D

no ale nie jest produkcyjne:P ok produkujemy posty to prawda, ale burdel nadal w pokoju:P