Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoniczqa

asymetria twarzy niemowlaka

Polecane posty

Gość słoniczqa

córka ma 11 miesięcy - i asymetryczną twarz: jeden policzek większy, mniejsze jedno oko... czy któraś z was zetknęła się z takim problemem? Jest szansa, że twarz się wyrówna?

Gość i ****** co?
idz z nia do neurologa.Być może ma to związek z przebytymi szczepieniami.

Gość słoniczqa
byłam, ale to jest raczej kwestia tego, że mała spała ciągle na jednym boku - mój błąd.

Gość słoniczqa
proszę, jeśli ktoś ma takie doświadczenia, niech powie mi, jak to się skończyło.

Gość salemika8
ja znam jeden taki przypadek,moją koleżankę ze szkoły,miała tak od niemowlaka,dzisiaj ma 23 lata i asymetria jest,ale na twarzy nie widać,ma jedną nogę i rękę grubszą,nie wiem jak pierś,nie pytałam bo to by było głupie :P ale chyba połowa tułowia,rózica hmm 1/4 większa

Gość TAKA OLIWIA111
moja coreczka tez tak ma teraz ma 17 mc ale neurolog twierdzi ze z wiekim jej przejdzie

taka asymetrie ma tez corka mojej kolezanki(ma 9 miesiecy) i lekarze niby mowia ze samo sie wyrowna ona tez to ma od spania na jednym boku,tylko ze u niej jest tak jakby glowa splaszczona w jedna strone :( narazie nic nie przechodzi ale moze z czasem ... i miala robione wszystkie badania,nawet usg miesni szyji i nic nie wykazuja

Gość drobcia
Moja córka miała taką asymetrię twarzy. Wyrównało się, ale zachorowała na skoliozę, w tej chwili jest to już do leczenia operacyjnego. Lekarze powiedzieli mi, że ta asymetria twarzy, to był właśnie pierwszy zwiastun skoliozy. Dzisiaj córka ma 16 lat

Gość gość
Witam znalazlam temat w wyszukiwarce chcialam zapytac czy Ktoś z was miał taka sytuacje ze dziecko urodziło sie z tak jakby mniejszym policzkiem mój syn ma 5 miesięcy i jak sie urodził miał mniej skory na żuchwie z jednej strony a z drugiej strony więcej na dole polika i szyi wyglada to tak ze ma jeden policzek większy zwisa mu skóra trochę sie wyrównalo i nie rzuca sie tak w oczy jak leży ale jak siedzi i obraca glowe to skóra sie naciaga na jednym policzku i wyglada to zle czy ktoś spotkał sie z czymś takim ?

Gość gość
idz do neurologa dziecięcego-wszystko Ci powie.