Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studentka23

CO MI JEST? Ktoś doradzi?

Polecane posty

Może tu ktoś mi pomoże Ostatnio pojawiły się o mnie: - problemy z pamięcią i koncentracją. Jestem studentką i jeszcze niedawno nie miałam problemów z nauczeniem się na egzamin. Teraz nawet jak uda mi się skupić, to mam kłopot z zapamiętaniem. Nauka zajmuje mi o wiele więcej czasu . Zauważyłam także, że mam problemy z wysłowieniem się, nawet napisanie czegokolwiek sprawia mi ogromny kłopot. Niedawno miałam ciężki egzamin i mimo, że długo się uczyłam, to napisałam straszne głupoty, a zdania formuowałam jak półanalfabeta. Nie wiem kurcze czym to jest spowodowane. -czuję ostatnio ogromne zniechęcenie do czegokolwiek. Bardzo ograniczyłam kontakty z ludźmi, unikam ich. Zerwałam znajomość z wieloletnią przyjaciółką. Nawet z rodzicami, z którymi mieszkam ciężko mi się dogaduje. Narasta we mnie obojętność, mało co mnie cieszy, uważam, że nic dobrego mnie w życiu nie czeka. -Czuję się jak dziwoląg, uważam, że wszyscy tak o mnie myślą, co sprawia, że coraz bardziej zamykam się w sobie Czy to jakaś choroba psychiczna?

Gość hgfd
ja mam depresję i miałam podobne objawy

ja myslę, ze to moze byc jak najbardziej spowodowane przez ciągły stres związany ze szkołą. jak ją skończysz to zobaczysz jaką poczujesz ulgę. ja tez tak miałam jak studiowałam. Pomimo tego, ze ogólnie lubie zdobywac wiedzę, lubię czytac książki i uczyć się nowych rzeczy to na studiach nic mi nie szło. Na egzaminach pomimo tego ze sie uczyłam to widziałam ciemnośc, zaczełam miec problemy zdrowotne typu kołotanie serca, okropne bóle brzucha, jąkanie itd. Rzcej nie zaliczałabym tego do depresji tylko jako reakcję na permanetny stres.

Jestem tego samego zdania co Kasiula 1983. Jest to przemęczenie. Może powinnaś pomyśleć o jakiś witaminach. Studenci znaja tabletki wspomagające pamięć SESJA lub ŻENSZEN, albo zmień dietę. Brak magnezu, cynku, a właściwie poczytaj o tym. Artykułów na ten temat nie brakuje. Z doświadczenia wiem, że SESJA pomaga, tylko trochę cierpliwości. Wiem co mówię, miałam to samo.

Gość bleeeeeeeeee
Mam to samo i witaminy z żen szeniem nie pomagają

Gość mn88
A może niedoczynność tarczycy? Zbadaj sobie TSH.

A brałaś coś (narkotyki lub jakieś preparaty na lepsze uczenie się, typu "Sesja" czy chooj wie co)? Bo może to skutek jakiegoś takiego narkotyku. Z tego co wiem, to po amfetaminie takie coś jest. Że w trakcie jej działania super dużo się możesz nauczyć, a potem chooj

zrób badanie krwi może to anemia, depresja...przemęczenie, złe odżywianie