Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madz00152

jak to jest z tym sokiem grejfrutowym i pyralginą? proszę wyraźcie swoje zdanie

Polecane posty

Gość madz00152

hej dziewczyny;) Bardzo prawdopodobne jest, że gdzieś już taki wątek był ale niestety nie mogłam znaleść. Mam pytanie co do pyralginy i soku grejfrutowego a skuteczności tabletek anty. Ostatnio piłam sok w sumie można nazwać napój FRESH Grejfrut z limetką i czy to mogło obniżyć skuteczność?? I czy pyralgina obniża, bo czytałam na różnych forach i są różne opinie. Czy ktoś mógłby mi rozwiać wszelkie wątpliwości??

E tam, bez przesady. Sok grejfrutowy rzeczywiście może obniżać działanie anty, dlatego nie zaleca się popijania tabletki tym sokiem, ale popijania.Zresztą w takim napoju to samego soku to jest tyle co kot napłakał.A pyralgina nie ma wpływu, ale nie polecam, bo bardzo szkodzi na żołądek.To jest lek starej generacji.

Gość madz00152
dziekuję kochana za odpowiedz ;) wtedy własnie wzięłam tą tabletkę i popiłam wodą ale za jakiś czas własnie piłam ten sok.. dlatego sie zestresowałam.. czyli że taki czysty świeży sok jest zagrożeniem?? bo juz tyle sie naczytałam że już rachubę zgubiłam;/

Nie powinnaś bezpośrednio popijać tabletki czystym sokiem,bo może to spowodować problem z wchłanianiem się tabletki.Czyli od momentu wzięcia do ok.3-4 godzin.Tyle się tabletka wchłania.Inaczej bez przesady:)

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a ja np piłam citrosept ( wyciąg z grejpfruta) i jakoś nie jestem w wiązy, ale przestałam pic ze strachu, że jednak coś, bo piłam w tej samej godzinie co tabsa)

Przecież sok może jedynie osłabiać działanie, co nie znaczy,że tabsy w ogóle nie działają.Ale wyznaję zasadę-przezorny zawsze ubezpieczony.To tak samo jak z dziewczynami-1 nie weźmie 1 tabletki i zajdzie w ciążę inna 2 albo 3 i ciąży brak.Organizmy po prostu są rózne:)

Gość madz00152
no ja właśnie wypiłam jakies 15min po wzięciu ale w tym FRESH-u to chyba tyle tego soku grejfrutowego co jak to koleżanka powyżej napisała co kot napłakał. chociaz lekki shiz jest.. ;/

Gość madz00152
ale i tak nie skończył we mnie więc mała obawa i szansa..

Gość madz00152
nie ukrywając ucieszyłam się jak przeczytałam ostatni post;) no to będe żyć w spokoju;) a jeżeli nie to tak w ramach formalności zrobie test, psychika się uspokoi;)

Hej! A ja znów słyszałam że sok grejfrutowy wzmaga działanie tabletek,tzn.że działają one dużo bardziej niż powinny

Gość madz00152
no z taką opinią się jeszcze nie spotkałam, w sumie naukowo nie jest do końca udowodnione że grejfrut obniża skuteczność.. teraz dorwałam ten sok co piłam i tam jest 18% soku z tego owocu więc chyba nie obniżyło?? ;)

też słyszałam opinie, ze czysty sok wzmacnia działanie tabsa, bo zawiera wit. C a ona ma takie działanie. Ale nie jest to dobre, bo organizm przyzwyczaja sie do wiekszego stężenia hormonów i później moze "nie traktować poważnie" dawki , którą będzie dostawał bez soku. Ile w tym prawdy, ile ściemy, nie wiem :P