Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honor74

starania o dziecko po latach antykoncepcji

Polecane posty

Gość honor74

Witam serdecznie, Postanowiłam złlożyć nowy temat, mam nadzieję, że nikt mnie za owo poczynanie nie zlinczujetutaj kochane Forumowiczki. Mam jedno zasadniecze pytanie, wcześniej pytałam też o to w temacie "Mirenowiczek", jednakże nie znalazłam tam nikogo w podobnej sytuacji. Zwracam się zatem na łamach tego tematu: kochane Forumowiczki, czy którejś z Was udało się zajść w ciążę po usunięciu mireny i tabletkach (Yasminelle i Yasmin)? Moja sytuacja wyglada nastepująco...... w 1995 roku urodziłam córkę, natomiast w 2001 syna. Miedzy jedną ciążą a drugą miałam założoną zwykłą miedzianą spiralę. Po urodzeniu syna, zdecydowałam się na mirenę, wychodziłam bowiem wówczas z założenia, iż dosyć dzieci. Poza tym nigdy w życiu nie myslałam o rozwodzie i innych tego typu przeżyciach. Po usunięciu mireny przez dwa lata brałam pigułki. W chwili obecnej jestem w nowym szczęśliwym małżeństwie i zaczynamy mysleć nad powiększeniem rodziny. Mój mąż nie ma jeszcze dzieci (oprócz moich, które przysposobił), zatem nie muszę pisać, jak bardzo go pragnie. Od trzech miesięcy kochamy się bez żadnego zabezpieczenia, póki co...... nic w tym temacie nowego się nie pojawia. I tu zwracam się do Was..... czy którejś z Was udało się zajsć w ciażę po usunięciu mireny???? A może słyszałyście o podobnych przypadkach? pozdrawiam i życzę miłego dnia

mireny nigdy nie mialam, ale po 10 latach na tabletkach (w tym chyba 6 na yasminie) dwie ciąże - obie w pierwszym cyklu "starań" (w cudzysłowie bo staran to nie bylo, tylko seks po prostu :P). trzy miesiace to jest nic, jak wam rok nie wyjdzie to sie mozna zacząć martwic. poki co - spokojnie.

Wazne zebyscie sie nie napinali i kochali dla przyjemnosci a nie dla poczecia zobaczysz ze jak wyluzujecie to sie uda;)

Gość honor74
Martwię się tylko tą mireną: nigdzie bowiem nie znalazlam w necie informacji od kobiety, która po mirenie zaszła w ciążę........