Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keireena

PILNE!! BŁAGAM O ODP.

Polecane posty

Gość Keireena

Więc dziewczyny, sytuacja wygląda tak: W środę zakończyłam pierwsze opakowanie Novynette. Jest tylko jeden problem. Nie wiem czy 1. tabletki nie wzięłam dzień za wcześnie, bo tego dnia miała wstąpić miesiaczka, a były jedynie plamienia i bóle, dopiero następnego dnia wystąpiło krwawienie. W międzyczasie wiele razy uprawiłam seks, co prawda większość razy się zabezpieczaliśm, ale kilka razy niestety nie. Nie doszło do wytrysku w środku, jednak to jakoś bardzo nie rozjaśnia sytuacji. Aktulnie jestem w trakcie przerwy między opakowaniami. Okresu powinnam dostać 24. Jest 25, ale wiem że nie muszę dostać okresu zarz po odstawieniu tabletek. Więc czekam. Tylko trochę się stresuję jak duże jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Dodatkowo, nie wiem czy to ma coś wspólnego objawami ciąży, mam gazy, parcie na pęcherz, częściej też defekuję. Pomożecie ?

Gość Skoro zaczeło sie cos
pojawiac co mialo sugerowac krwawieni to mysle ze dobrze wzielas tabletke. Ja bym tez tak zrobila gdybym tylko cos zauwazyla.

Gość *znudzona*
krwawienie powinno wystapic ok 2-3 dnia a ja mam ZAWSZE 6-7 dzien przerwy

Gość Ja biorac Yasmin
mam 7 dnia

Gość baggietka
jeśli nie pojawia się u Ciebie krwawienie śródcykliczne to dobrze zrobiłaś biorąc tabletkę gdy zauważyłaś, że zbliża się miesiączka;)

Gość Keireena
No więc, z tego co pamiętam, to lekki brązowawy śluz się pojawił tak jak podczas wcześniejszego cyklu. Nie wiem czy nie wybrać się do ginekologa, bo to troszkę schizujące, a ja za bardzo nie mam ochoty w tym momencie przejmować się ciążą. W sumie to w ogóle nie mam ochoty :)

Gość baggietka
dla pewnosci zabezpieczaj sie przez dni dodatkowo;)

Gość Keireena
Dodatkowo właśnie mam ochotę zwymiotować... ale może to ze stresu? Jaak myślicie?

Gość ramba 55
Hallo, po co od razu schizowac? Ja krwawienie po pierwszym miesiacu tabsow dostalam 5 dnia, a ginekolog mowil mi, ze moze wcale nie wystapic, bo do hormonow musi sie organizm tez przyzwyczaic! Wiec bez paniki i wmawiania sobie ciazy! Biorac tabletki jestes zabezpieczona! I jezeli nie przegapisz zadnej tabletki, nie bierzesz antybiotykow, to gumka nie jest Ci potrzebna! Chyba po to bierzemy tabletki-zeby sie kochac bez ograniczen ( o ile partner jest staly) Przygodne stosunki-lepiej w gumce!

Gość Keireena
Oczywiście że stały :) Bardzo Ci dziękuję, poprawiłaś mi nastrój, jednak będę wyczekiwać ;) Jeszcze raz dzięki!