Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grajdolek

czy jest tu jakis nauczyciel??

Polecane posty

Gość grajdolek

prosze napiszcie jakie sa warunki awansu zawodowego?chodzi mi o to jaki musze miec tytul aby awans uzyskac?bo mam tylko dyplom nauczyciela z uprawnieniami pedagogicznymi.czy musze robic magistra?jesli tak to czy moge ten tytul uzyskac ale studiujac inny kierunek niz ten ktorego nauczam?

Gość grajdolek
naprawde nie ma tu zadnego nauczyciela?

Gość nie jestem pewna -ale
chyba możesz.. w obu przypadkach.

Gość taka jeeednaaaaaa :)
nie jestem pewna" - jesteś nauczycielką?

Gość musisz
uczyc zgodnie z przygotowaniem. w pewnych sytuacjach da sie bez mgr nawet po ukonczonym studium ale to do tego potrzebny jest wieloletni staz pracy. inaczej musisz miec mgr. napisz dokladnie o ktory awans ci chodzi?

Gość grajdolek
no prosze was musze to wiedziec dodam ze startuje jako nauczyciel stazysta

Gość nie jestem pewna -ale
na pewno musisz mieć uprawnienia do nauczania przedmiotu, którego uczysz :) Licencjat moze być+ kurs pedagogiczny

Gość grajdolek
chodzi mi o kontraktowego i mianowanego.

Gość musisz
czyli chcesz zrobic kontraktowego? to musisz uczyc zgodnie z przygotowaniem czyli kierunek jaki skonczylas. wystraczy licencjat, jezeli dyrektor w ogole cie przyjmie do pracy:) natomiast nie wystrarczy dyplom ukonczenia np kolegium nauczycielskiego lub studium. musisz miec dyplom licencjata

Gość musisz
jesli zaczniesz prace nie pozniej niz 1 wrzesnia i dostaniesz umowe na rok to powinnas zrobic kontraktowego poniewaz ten awans musza uzyskac wszyscy nauczyciele. mianowany i dyplomowany konieczny nie jest. im szybciej uzyskasz kontraktowego tym lepeij dla ciebie

Gość teacher007
przeczytaj sobie w Karcie nauczyciela rozdział 3a. Awans zawodowy nauczycieli. Tam znajdziesz wszystkie informacje

Gość grajdolek
ale po co mi licencjat jesli mam dyplom nauczyciela i uprawnienia pedagogiczne do nuczania?mam wlasnie dyplom kolegium nauczycielskiego

Gość Nauczyciell
Wydaje mi się że ażeby robić te wszystkie awanse musisz mieć magistra w kierunku, którego nauczasz.

Gość musisz
sam dypolm kolegium nie wystracza. zatrudnia sie na podstawie dokumentu ktory aktulanie sie liczy:) potrzebny ci licencjat. dziwne ze twoje kolegium nie pozwolilo na zdobycie licenc wiekszosc ma podpisane umowy z uczelniami i te uczelnie patronackie daja, po uprzedniej obronie pracy lic- tytul licencjata konczacym kolegium. strasznie to skomplikownaie napisalam:)

Gość Ja Ci poradzę
Przeczytaj Kartę Nauczyciela!!! A nawet wklep do wyszukiwarki hasło "awans nauczyciela" i z pewnością znajdziesz potrzebne informacje. A dyplom magistra lepiej mieć - w końcu podczas stażu na jakikolwiek stopień trzeba udokumentować własny rozwój. Nauczyciel MUSI się rozwijać, inaczej co to za nauczyciel... Poza tym najpierw skończ ten roczny staż, a dopiero później zastanawiaj się nad stopniem nauczyciela mianowanego, bo lata miną dopóki nim zostaniesz. Boshe... i tacy ludzie mają uczyć moje dzieci...

Gość no tak_ ty zanim podjąłes
swoja pierwszą pracę wszystko wiedziałeś do _ja ci poradze boshe

Gość grajdolek
nie jestem pewna ale dzieki ale ma net w komorce i te pliki mi sie nie otwieraja.no wlasnie mialam tak napisac to tej madrali ja ci poradze.jestes nauczycielem ze tak zapytam?

Gość Ja Ci poradzę
Niemal wszystko - od tego właśnie jest internet, jeśli nie ma kto uświadomić.

Gość no tak_ ty zanim podjąłes
no to gratuluję. Jak Komorowski :D

Gość bzdura jakich malo
na mianowanego nie trzeba miec magistra tylko licencjat. na dyplomowanego nawet nie trzeba miec magistra.

Gość Ja Ci poradzę
Tak. W przeciwnym wypadku nie byłoby mnie w tym topiku.

Gość Ja Ci poradzę
Tylko, że wynagrodzenie magistra różni się od osoby nie posiadającej tegoż dyplomu, a to jest jednak ważne.

Gość grajdolek
tylko poki co to mi nie chodzi o zarobki tylko zeby wogole wystartowac w pracy a potem konczyc studia i robic ewentualnie magistra.kazdy pisze co innego i nadal nic nie wiem.w necie jest wszystko ale tlumacze ze mam net w komorce i mi sie pliki pdf ani doc nie otwieraja i nic nie moge poczytac.do ja ci poradze wychodzi z ciebie zarozumialstwo nauczycieli mysla ze jak ucza w szkole to wszystkie rozumy pozjadali i madrosc im sie zlosliwoscia wylewa

Gość glsojfoe;nfhlrbf
Po studiach jesteś przez rok stażystką i zarabiasz grosze. PO roku masz egzamin na kontraktowego i zarabiasz trochę więcej. Potem 2 lata przerwy i otwierasz staż na mianowanego, który trwa 3 lata. Potem rok przerwy i znowu 3 lata stażu na dyplomowanego i zaczynasz żyć jak człowiek. Powodzenia:)

Gość grajdolek
dziekuje za sensowna odpowiedz.powiedz mi tylko na ktory stopien awansu potrzebuje magistra a na ktory nie?

Gość grajdolek
prosze napisze mi to ktos?