Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos wie bo ja nie

dla kogo karta debetowa?

Polecane posty

mam konto w wbk to ponizej 30stki,czy moge miec taka karte? Pytam bo nie chce z siebie robic idiotki ;) jesli ktos moglby napisac to bylabym wdzieczna,w razie jesli tak to rowniez ile sie na taka karte czeka z gory dziekuje i pozdrawiam :)

okolo tygodnia czekalem na taka karte, karta ma nazwe debetowa, ale na "-" to nic z niej nie wezmiesz

no jak nie wezme? to po cholere to sie nazywa debet? :o chodzi mi glownie czy na tym koncie ponizej 30stki czy mam szanse sie o nia starac a Ty tez masz w wbk?

Gość sylwio84
ja ma w wbk ale dostalam do konta walutowego. ponizej 30 tez mam tam konto ale karta zwykla elektroniczna do placenia w supermarkecie

czyli n\debetowa dostane tylko na zakupy w sklepie? dobrze zrozumialam?

Gość sylwio1984
nie kochana :) debetowa mam oddzielnie i uzywam jej tak jak karty kredytowej, czyli npo. do placenia w internecie za samolot czy w hotelu. do konta ponizej 30 dostalam inna karte, nie debetowa tylko elektroniczna. jesli masz regularne wplywy na konto, np. stypendium, to prawdopodobnie bank zaproponuje ci tez karte debetowa albo kredytowa oprocz elektronicznej (elektroniczna zawsze dostajesz). polecam debetowa, bo rozni sie od kredytowej tym, ze nie mozna narobic dluoe - tak jak karta do komorki - wydasz tylko tyle ile masz na koncie. zapytaj sie w banku czy mozesz miec debetowa do tego konta, na pewno nikt sie nie bedzie glupio patrzyl.

Gość sylwio1984
dlogow mialo byc :) na karte czekalam 2 tygodnie, przyszla poczta. a debetowa mam jak juz wspomnialam do konta innego jednak w tym samym banku

Gość to ja tez sie spytam
mam taka same karte i chcialbym sie spytac ile tam jest do wydania na tym debecie?

Gość to ja tez sie spytam
dodam jeszcze ze to konto mam dopiero 2 miesiace

Gość sylwio1984
tyle do wydania ile masz na koncie.