Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cuadro

Antykoncepcja-taletki Mam ważne pytnie

Polecane posty

Witam Zaczynam po raz pierwszy brać tabletki antykoncepcyjne (novynette) Kiedy mogę zacząć stosunek bez dodatkowych zabezpieczeń(prezerwatywy)? tego samego dnia rano kiedy zauważyłam krwawienie wzięłam tabletkę. skąd mam pewność ze wżęłam ją 1 dnia cyklu? Może okres rozpoczął się w nocy ? Czy lepiej poczekać 7 dni i rozpocząć stosunek bez zabezpieczeń. Jak to wszytko wygląda?

teoretycznie od 1. dnia jesteś zabezpieczona od razu. W mojej ulotce było napisane, że jak sie weźmie później (2. dnia) to trzeba przez 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie bo ochrona przed ciążą może być ZMNIEJSZONA... też się zastanawiałam, czy mój organizm wie, kiedy zaczyna się kolejny dzień ;) ale postanowiłam sie nie zamartwiać na zapas:D a jak sie wahasz, to albo się wstrzymaj od seksu albo zastosuj po prostu ogumienie przez pewien czas i bedzie ok ;)

Gość Amey
Doba trwa 24h, więc wszystko jak najbardziej w czasie :) nie ma czym się zadręczać bez potrzeby:) skoro dzień wcześniej rano tego krawienia nie było, możesz być spokojna. ja czekałam 5dni, tylko ze względu na to że okres trwał :)

Gość skass
nie wiem czy przyjac dzis pierwsza tabletke czy nie. krwi jest zbyt duzo by nazwac to plamieniem a troche przymalo by nazwac to takim moim okresem... wziac ja dzis czy czekac do jutra?