Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /\ /dsh

PILNE PILNE!

Polecane posty

Gość /\ /dsh

Więc dziewczyny, sytuacja wygląda tak: W środę zakończyłam pierwsze opakowanie Novynette. Jest tylko jeden problem. Nie wiem czy 1. tabletki nie wzięłam dzień za wcześnie, bo tego dnia miała wstąpić miesiaczka, a były jedynie plamienia i bóle, dopiero następnego dnia wystąpiło krwawienie. W międzyczasie wiele razy uprawiłam seks, co prawda większość razy się zabezpieczaliśm, ale kilka razy niestety nie. Nie doszło do wytrysku w środku, jednak to jakoś bardzo nie rozjaśnia sytuacji. Aktulnie jestem w trakcie przerwy między opakowaniami. Okresu powinnam dostać 24. Jest 26, ale wiem że nie muszę dostać okresu zaraz po odstawieniu tabletek. Więc czekam. Dziś występuja małe krwawienia, jakby plamienie, lekko brązowawe. Trochę się stresuję jak duże jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Dodatkowo, nie wiem czy to ma coś wspólnego objawami ciąży, mam gazy, parcie na pęcherz, częściej też defekuję, szczególnie wieczorem. Pomożecie ?

Gość jedz na polkolonie
:-o

Gość Amey
Skoro wzięłaś 1-szą tabl w dniu kiedy wystąpiło krawawienie/plamienie opcji ciąży nie ma... jesteś zabezpieczona od 1-szej tabl.. Sama biore Novynette od 3 miesięcy wcześniej Milvane, i mój okres (ten prawdziwy bo jak wiemy w czasie stosowanie tabl anty nie ma czegos takiego jak okres) zawsze zaczynal się plamieniem, dopiero w drugi dzień występowało intensywne krwawienie. Zresztą... w czasie brania tabl anty regularnie, brak biegunek/wymiotów, dni płodnych nie ma, co się równa tym, że ciąża jest wręcz niemożliwa, choć zdarzają się różne wypadki;]